Τα βραβευμένα εστιατόρια του ομίλου BILL&COO Gastronomy Project και Beefbar Mykonos είναι για ένα ακόμα καλοκαίρι σημείο γαστρονομικής αναφοράς στο νησί, παρουσιάζοντας εμπνευσμένα Menu με την επιμέλεια του ταλαντούχου Executive Chef Ντίνου Φωτεινάκη και της ομάδας του.

Gastronomy Athinaki SalataGastronomy Project στο BILL&COO Suites and Lounge στη Μεγάλη Άμμο

Το νέο γαστρονομικό concept εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και αποδίδεται με γαλλική και μεσογειακή μενταλιτέ, μέσα από δύο απολαυστικά Menu Degustation. Δύο φανταστικοί ήρωες, ο Theo και η Thea, είναι οι πρωταγωνιστές του νέου μενού. Ως γαστρονομικοί συνοδοιπόροι, οι δύο φίλοι αφηγούνται προσωπικές ιστορίες για το πως μέσα από το φαγητό, ξυπνούν οι παιδικές μνήμες και οι αισθήσεις μας, αλλά και πώς ερχόμαστε τελικά πιο κοντά, με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Οι οικογενειακές παραδόσεις και η δυνατή ανάμνηση των αρωμάτων της ελληνικής κουζίνας, ταυτίζονται με τα δυο διαφορετικά Menu Degustation που έχει δημιουργήσει ο Ντίνος Φωτεινάκης και επιμελείται καθημερινά ο Head Chef Γιώργος Αραπιάν.

Gastronomy PastοΤο «Mykonos Sundays» είναι το αγαπημένο Menu της Thea, με το εκλεπτυσμένο «Κέρασμα» ως καλωσόρισμα των επισκεπτών. Η ιστορία συνεχίζεται με το «Παστό», την αλμυρή και καπνιστή παλαμίδα, με άγριο άνηθο και ταραμά και μια διαφορετική προσέγγιση στο «Ψητό της Κυριακής», με κοτόπουλο φούρνου, ψητές πατάτες και λαχανικά εποχής, αλλά και την περίφημη «Αθηναϊκή Σαλάτα» με αστακό, κολοκυθάκια και σως μαγιονέζας με λεμόνι.
Ο Theo, μοιράζεται τις δικές του νοσταλγικές αναμνήσεις και την αγάπη του για την ελληνική γαστρονομία, συνθέτοντας το δεύτερο Menu Degustation που ακολουθεί τη γαστρονομική διαδρομή της «Σαρακοστής». Η «Καθαρά Δευτέρα», ένας συνδυασμός από φρεσκοζυμωμένο ψωμί με ελαιόλαδο, χταποδάκι και λευκά φασόλια, ανοίγει το Menu. Ακολουθεί η πανδαισία εκλεκτής τομάτας από τη Μεσσηνία, με ψητή φέτα και φρέσκα μυρωδικά. Τα θαλασσινά και τα ψάρια, όπως οι κόκκινες γαρίδες Αμφιλοχίας και το Μπαρμπούνι Σκορδαλιά, ξεχωρίζουν σε αυτό το Menu, με «Το αρνάκι της Κυριακής του Πάσχα», να κορυφώνει την εμπειρία.
Gastronomy Sunday RoastΤο Gastronomy Project διαθέτει και wine room, με εκλεκτές ποικιλίες κρασιών από όλο τον κόσμο που έχουν επιλεχθεί για να συνδυάζονται ιδανικά με τα δύο μενού και τις wine-only στιγμές στο lounge area, δίπλα από τη πισίνα, με θέα τον αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα.

Beefbar Μύκονος στο BILL&COO Coast στη παραλία του Αγ. Ιωάννη

Μετά το Σεν Τροπέ, το Beefbar Mykonos γίνεται το δεύτερο εστιατόριο της διάσημης διεθνούς αλυσίδας που παρουσιάζει το νέο «Beefbar à sushi», στo Dinner Menu. Τα αγαπημένα nigiri aburi προσφέρονται με τόνο, αλλά και εκλεκτό μοσχαρίσιο ιαπωνικό κρέας wagyu, και τα νέα roll and maki με φιλέτο μόσχου. Το νέο μενού συμπληρώνουν δύο επιλογές σε shasimi sushi, με ψάρι yellowtail και τόνο.

Beefbar Mykonos Octopus TacosΣτο «παραδοσιακό» Beefbar Menu κυριαρχούν τα εμβληματικά πιάτα από εκλεκτό μόσχο πρώτης ποιότητας από φάρμες τις Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. Απόλυτος πρωταγωνιστής παραμένει το δημοφιλές πιάτο Kobe Beef Gyros πάνω σε πίτα, έμπνευση του δημιουργού του BILL&COO που κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στα Menu των Beefbar εστιατορίων στο εξωτερικό. Το Menu που επιμελείται ο Head Chef Γιάννης Μπάμπαλης, εμπλουτίζεται με αγαπημένα Beefbar πιάτα όπως το Kobe Beef Tataki, το καλοψημένο Wagyu Beef, τα Mini Big K και οι Wagyu Bolognese, αλλά και φρέσκιες θαλασσινές προτάσεις, κλασσική επιλογή για καλοκαιρινά μεσημεριανά γεύματα στη θάλασσα. Με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και το μυστηριακό νησί της Δήλου, το beach-side dining συνδυάζεται άψογα με τα μοναδικά signature cocktails του Beefbar όπως το M.H., το Mancolada και το Cooing.Executive Chef Ntinos Fotinakis

Το Beefbar Mykonos λειτουργεί εντός του πολυτελούς resort BILL&COO COAST στον Άγιο Ιωάννη από το 2018, το οποίο φέτος υποδέχεται τους επισκέπτες του στις δέκα νέες πολυτελείς Grand Coastal σουίτες του καθώς και στις δύο ατμοσφαιρικές Grand Coastal Villas. Το συγκρότημα αποτελεί μια ιδιωτική όαση ηρεμίας και χαλάρωσης και προσφέρει μια απόλυτα προσωποποιημένη και premium εμπειρία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη.Beefbar Aghios Ioannis

 

 

 

Το νέο ready-to-drink Cold Brew των Καφεκοπτείων Λουμίδη συστήνει τις νέες τάσεις στον καφέ προσφέροντας μια επαναστατική εμπειρία απόλαυσης στους λάτρεις του είδους. Το νέο Cold Brew παράγεται από προσεκτικά επιλεγμένους κόκκους καφέ και δεν περιέχει ζάχαρη ή συντηρητικά. Η αργή διαδικασία εκχύλισης σε κρύο νερό δίνει στο ρόφημα ένα απαλό και βελούδινο σώμα, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητα απολαυστικό κρύο ρόφημα καφέ για τους τους λάτρεις της ποιότητας και της καινοτομίας.

kafekopteia loumidi cold brew 3Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη δημιούργησαν δύο διαφορετικές ποικιλίες Cold Brew σε tins των 250ml: την Specialty Grade Colombia 100% Arabica, με απαλό και βελούδινο σώμα και νότες από καραμελωμένα φρούτα και σοκολάτα γάλακτος, καθώς και την Grade 1 Ethiopia 100% Arabica, με γεμάτο και βαρύ σώμα, γλυκιά οξύτητα, νότες από φρούτα του δάσους και πραλίνα φουντουκιού. Με αυτό το νέο λανσάρισμα, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων τους και στην B2B αγορά, προσφέροντας μια σύγχρονη πρόταση στους συνεργάτες HO.RE.CA., ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό τους να απολαύσει τα νέα είδη στο Coffee Brew Bar της Ομόνοιας ή μέσω των delivery apps Wolt & Efood.

Το Cold Brew των Καφεκοπτείων Λουμίδη είναι η απόλυτη καλοκαιρινή επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα ποιοτικό, γευστικό και αναζωογονητικό ρόφημα καφέ!

 

 

Σχετικά με τα Καφεκοπτεία Λουμίδη
Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη αποτελούν μία Ελληνική Οικογενειακή Επιχείρηση, η οποία επί τρεις γενιές προσφέρει με το ίδιο πάθος και μεράκι τους πιο εκλεκτούς και αρωματικούς φρεσκοκομμένους καφέδες. Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει: Εκλεκτούς καφέδες Ελληνικούς, Στιγμιαίους, Αρωματικούς, Espresso, Αρωματικά Ροφήματα, Αφεψήματα, Τσάι, Γλυκά του Κουταλιού, Λουκούμια, Κεράσματα, Βουτήματα & Προτάσεις Δώρων. Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν καταστήματα σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Χαλκίδα, Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δίκτυο Χονδρικής Πώλησης και e-shop.

Ο executive chef Απόστολος Αλτάνης και την ομάδα του στρώνει το εορταστικό τραπέζι 5* για εσάς και την οικογένεια σας. Το Μ. Σάββατο μετά την Ανάσταση ετοιμάζουμε τον μπουφέ με την παραδοσιακή μαγειρίτσα, τα κόκκινα αβγά και μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικά, σαλάτες και γλυκά. Την Κυριακή του Πάσχα, η παράδοση στο Hyatt Regency Thessaloniki αρχίζει από το πρωί με το ψήσιμο των αρνιών στους κήπους του ξενοδοχείου!

Στο Grand Ballroom στήνεται ο πασχαλινός μπουφές με εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα, όπως αρνί σούβλας, κοκορέτσι, κρύα και ζεστά ορεκτικά, ποικιλία από σαλάτες, live carving και κοντοσούβλι. Ξεκινάμε με ένα απεριτίφ ούζου και λαχταριστά μεζεδάκια, συνεχίζουμε με κρασί και τραγουδάμε με παραδοσιακά τραγούδια και ζωντανή μουσική με το Trio Musicanti - Μ Καραντίνης, Αχιλλέα Σοφούδη και Θάνο Γκιουλετζή. Το γεύμα ολοκληρώνεται με πλήθος από μια ποικιλία επιδορπίων, όπως παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα ταρτάκια, τούρτες και φρεσκοκομμένα φρούτα αλλά και σιντριβάνι σοκολάτας για τους μικρούς μας φίλους.. και όχι μόνο!

  • Μ. Σάββατο (μετά την Ανάσταση) Τιμή κατ’ άτομο: 65,00 €
  • Κυριακή του Πάσχα (13:00-17:00) κατ’ άτομο: Τιμή κατ’ άτομο: 95,00 €

Κρατήσεις: Hyatt Regency Thessaloniki  - Τηλέφωνο: +30 2310 401234, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ένα μαύρο διαμάντι και οι γεύσεις τα πολύτιμα «καράτια» του. Σαν ένα σπάνιο κόσμημα που σμιλεύτηκε από τα ηφαιστειακά βράχια, το Kivotos Santorini δεσπόζει στο Ημεροβίγλι και «κλείνει» μέσα του το επιβλητικό Mavro Restaurant, που φέτος υποδέχεται τον διεθνώς καταξιωμένο σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Σημείο αναφοράς των εγχώριων και διεθνών jet setters που μαγεύονται από τη χαρακτηριστική, ολόμαυρη αρχιτεκτονική του και την αίσθηση της ύψιστης, απόκοσμης πολυτέλειας που αποπνέει, το 5* resort Kivotos Santorini συνεχίζει να χαράζει το δικό του αιγαιοπελαγίτικο γαστρονομικό μονοπάτι.

Με "λαχταριστή" διάθεση για δημιουργία, ολοκληρώθηκαν τα Chefs’ Choice Awards που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Boussias και το Hotel & Restaurant Daily. Τα βραβεία Chefs Choice, που ήρθαν για να μείνουν και να εξελιχθούν σε θεσμό, αποκαλύπτουν τις προτάσεις, την γκάμα των υλικών και τις πρώτες ύλες που προτιμούν οι Έλληνες σεφ στις γαστρονομικές τους δημιουργίες.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το GB Pool του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία με απόλυτα καλοκαιρινή διάθεση υποκλίνεται στη μαγεία της έβδομης τέχνης και μετατρέπεται σε θερινό σινεμά. Το Pool Your Cinema, στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου, ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους εκλεκτούς ένοικους του ξενοδοχείου και επισκέπτες, σε μία ξεχωριστή εμπειρία θερινού κινηματογράφου στην καρδιά της Αθήνας. Αγαπημένες κλασσικές ταινίες και μεγάλες επιτυχίες του Hollywood έρχονται στη μεγάλη οθόνη να σας ταξιδέψουν και να σας κρατήσουν συντροφιά τα νοσταλγικά βράδια του καλοκαιριού σε ένα ρομαντικό σκηνικό δίπλα στην πισίνα με φόντο το λόφο του Λυκαβηττού και τα φώτα της πόλης καθώς σουρουπώνει.

Και καθώς σε αυτό το σενάριο η γεύση έχει ρόλο πρωταγωνιστή, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης έχει επιμεληθεί ένα απολαυστικό ατομικό σετ μενού με fingerfood, που θα συνοδεύσει το ποτό σας καθώς εσείς χαλαρώνετε στις αναπαυτικές πολυθρόνες της πισίνας. Χειροποίητα nachos, πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, Black Angus cheeseburger και καραμελωμένα ποπκόρν με βανίλια Μαδαγασκάρης και ανθό αλατιού θα μεταμορφώσουν το κάθε λεπτό σε μια εμπειρία απόλαυσης και πολυτέλειας. 

Για να ζήσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία, επισκεφθείτε το Online Store του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία στη διεύθυνση https://www.grandebretagnestore.com και κρατήστε μια θέση μπροστά στη μεγάλη οθόνη του Pool Your Cinema.

Έναρξη την Πέμπτη 2 Ιουνίου με το «La Piscine» με τους Romy Schneider και Alain Delon. Ένα αστυνομικό δράμα Γαλλο-Ιταλικής παραγωγής 1969, σε σκηνοθεσία Ζακ Ντερέ και μια από τις πιο δημοφιλείς κλασικές ταινίες του καλοκαιριού! Προσεχώς στην οθόνη του Pool Your Cinema: How to Steal a Million, Dial “M” for Murder, Take the Money and Run και πολλές άλλες επιτυχίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Kαταλαμβάνοντας μια εξαιρετική θέση στην καρδιά της Αθήνας, το Acropolis Secret Roof Garden Bar Restaurant είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός που περιμένει να τον ανακαλύψετε. Ένα πολύ προσεγμένο μενού δημιουργημένο με τις καλύτερες πρώτες ύλες, "παντρεύει" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με τη σύγχρονη δημιουργικότητα, συνοδεύεται από υπέροχα κρασιά και προσφέρεται με χαμόγελο και πρώτης ποιότητας σέρβις... Οι λάτρεις του εξαιρετικού φαγητού ξέρουν πια πού να κλείσουν το ραντεβού τους για απαράμιλλες καλοκαιρινές βραδιές μοναδικών γεύσεων.

Οι αυθεντικές, φρέσκες γεύσεις του Acropolis Secret θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους. Το απόλυτο γαστρονομικό μυστικό κρύβεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, και περιμένει να το ανακαλύψετε.

  • Κρατήσεις: +30 210 92 80 100
  • Διεύθυνση: Roof Garden στο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, Αθήνα
  • Ώρες λειτουργίας: 19:30 έως 01:30
  • IMG 20220601 204034

Η Σαρακοστή ξεκίνησε και τα Καφεκοπτεία Λουμίδη έρχονται να εμπλουτίσουν την διατροφή σας με μία γκάμα αλμυρών και γλυκών νηστίσιμων προϊόντων, που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας, δημιουργώντας τις δικές σας μοναδικές στιγμές απόλαυσης. 

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών μας ενημερώνει για τα επιτρεπόμενα τρόφιμα στα Σχολικά κυλικεία. Σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις 707/2016 (ΦΕΚ Β’ 2091) και Υ1γ/2013 (ΦΕΚ Β 2135), στα σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές), επιτρέπεται να πωλούνται, τα παρακάτω προϊόντα:

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr