slide 2 Michalis Seitis Athlete Antonis Tsapatakis Athlete Giannis Sevdikalis AthleteΗ AEGEAN στηρίζει την προετοιμασία των κορυφαίων αθλητών Γιάννη Σεβδικαλή (στίβος), Μιχάλη Σεΐτη (στίβος) και Αντώνη Τσαπατάκη (κολύμβηση) για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και μοιράζει μαζί τους το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Πάντα κοντά στο πλευρό αθλητών και αθλητριών που εκπροσωπούν τη χώρα σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και στις προσπάθειες των ατόμων με αναπηρία για προσβασιμότητα και ίσες ευκαιρίες, η AEGEAN στηρίζει την προετοιμασία των συγκεκριμένων Ελλήνων αθλητών και μαζί τους επικοινωνεί τις αξίες της θέλησης, της ανθεκτικότητας και της επιμονής απέναντι σε κάθε πρόκληση.

Οι τρεις αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, φωτεινό παράδειγμα για όλους, εργάζονται ήδη εντατικά με στόχο να χαρίσουν στη χώρα μας ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και η AEGEAN βρίσκεται δίπλα τους για να τους υποστηρίξει και να τους μεταφέρει στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις για την προετοιμασία τους.

Ο Όμιλος της Singapore Airlines ανακοίνωσε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023/24, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια και τις στρατηγικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Ο Όμιλος πέτυχε ρεκόρ πληρότητας, με αποτέλεσμα να πετύχει τα υψηλότερα λειτουργικά και καθαρά κέρδη εξαμήνου όλων των εποχών.

Επιδόσεις-ρεκόρ
Κατά τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2023/24, η Singapore Airlines και η Scoot μετέφεραν συνολικά 17,4 εκατομμύρια επιβάτες, γεγονός που αντανακλά μια αξιοσημείωτη αύξηση 52,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 38,0% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας την αύξηση της χωρητικότητας κατά 29,0%. Ως αποτέλεσμα, ο συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε κατά 5,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 88,8%, το υψηλότερο που έχει σημειωθεί ποτέ για περίοδο εξαμήνου. Η Singapore Airlines και η Scoot πέτυχαν ξεχωριστά ρεκόρ πληρότητας 88,0% και 91,3%, αντίστοιχα.

105245766 Singapore Airlines A350URL.1910x1000Παρά τις προκλήσεις στον τομέα των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών λόγω γεωπολιτικών και μακροοικονομικών αντιξοοτήτων, ο Όμιλος επέδειξε ανθεκτικότητα. Οι αποδόσεις των εμπορευματικών μεταφορών, αν και σημείωσαν μείωση, ήταν 37,0% πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Τα έσοδα του Ομίλου σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 745 εκατ. δολάρια (+8,9%) σε 9.162 εκατ. δολάρια, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των εσόδων από τις επιβατικές πτήσεις. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1.554 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας βελτίωση κατά 320 εκατ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σε αναγνώριση των εξαιρετικών επιδόσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος 10 σεντς ανά μετοχή, πληρωτέο στις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Προοπτικές και μελλοντική στρατηγική
Αναφορικά με το μέλλον, ο Όμιλος αναμένει συνεχιζόμενη υγιή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, αλλά αναγνωρίζει πιθανές προκλήσεις, ιδίως στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου η σημαντική αποκατάσταση της χωρητικότητας ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στις επιδόσεις. Ο τομέας των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών αναμένεται να αντιμετωπίσει αντίξοες συνθήκες κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023/24, επηρεαζόμενος από τα πλεονάζοντα αποθέματα, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις μακροοικονομικές αβεβαιότητες. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι πληθωριστικές πιέσεις κόστους, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών τιμών των καυσίμων, παραμένουν βασικές ανησυχίες. Ωστόσο, ο Όμιλος Singapore Airlines είναι βέβαιος ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις.

Hero singaporeΟ Όμιλος έχει οικοδομήσει ισχυρά θεμέλια μέσω των δύο προγραμμάτων μετασχηματισμού του. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί τη δύναμη του χαρτοφυλακίου των αεροπορικών εταιρειών του και να αναπτύσσει τα σωστά οχήματα στις σωστές αγορές, με αυξανόμενη συνδεσιμότητα μεταξύ των δικτύων της Singapore Airlines και της Scoot. Ο Όμιλος θα συνεχίσει επίσης να επενδύει σε κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες εσόδων και ανάπτυξης, κρατώντας παράλληλα την απαραίτητη πειθαρχία ως προς το κόστος.

Η SWISS προσφέρει στο προσωπικό της καμπίνας αύξηση μισθoύ, καλύτερο προγραμματισμό ωραρίων και περισσότερες ατομικές επιλογές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η Η Swiss International Air Lines (SWISS) και ο σύλλογος kapers, των υπαλλήλων καμπίνας της εταιρείας, έχουν συνεργαστεί για τη δημιουργία μιας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (CLA) που περιλαμβάνει πολλαπλές βελτιώσεις. Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, και οι δύο πλευρές είναι πεπεισμένες ότι έχουν διαμορφώσει μια νέα συμφωνία που θα βελτιώσει σημαντικά τους όρους απασχόλησης των μελών του πληρώματος καμπίνας της εταιρείας.Όλα τα μέλη του πληρώματος καμπίνας της SWISS θα έχουν αύξηση CHF 400 στον μηνιαίο βασικό τους μισθό. Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει επίσης προσαρμογή του μισθού κατά 2% βάσει της πληθωρικής ανόδου και αύξηση των αποζημιώσεων.

Φωτό : η κ. Άννα Ξενάκη, Country Manager Greece & Malta, ITA Airways.

Η ITA Airways πραγματοποίησε εκδήλωση για τους Συνεργάτες της στις 21 Σεπτεμβρίου, στο 48 Urban Garden/Center Contemporary Art με τη συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας της Πρέσβεως της Ιταλίας, κ. Patrizia Falcinelli. Η ITA Airways εκπροσωπήθηκε από το ελληνικό και το international team πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα MasterClass Ιταλικής Γαστρονομίας από τον Ιταλό Chef Marco Serra και δοκίμασαν τα πιάτα με ιταλικές γεύσεις που ετοίμασε ο Chef.

Η Scoot™, η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους (LLC) για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην Singapore Airlines, ανακοινώνει την επανέναρξη των πτήσεων Αθήνα - Βερολίνο - Aθήνα από 30 Οκτωβρίου 2023. Ο αριθμός των πτήσεων από Αθήνα προς Σιγκαπούρη και από Αθήνα προς Βερολίνο αυξάνεται σε 3 εβδομαδιαίως για την χειμερινή περίοδο 2023-2024, κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή.

Λεπτομέρειες των δρομολογίων σύμφωνα με τον παρακάτω αναλυτικό πίνακα:​

27dd5a88 615d d0ec 0d57 2b09488a14b2Οι πτήσεις είναι διαθέσιμες προς πώληση σε όλα τα συστήματα κρατήσεων.

Επίσημος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία, η εταιρία Asian Aviation, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 501, 16341 Ηλιούπολη.
Τηλ. 210 9942567, Τηλ. Κύπρου 22766200, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.asianaviation.co

 

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο εποικοδομητικής συνεργασίας για πτήσεις κοινού κωδικού και παρέχοντας σημαντικά οφέλη σε περισσότερους από 16.800 επιβάτες, η AEGEAN και η Emirates ανακοινώνουν την επέκταση της συμφωνίας τους, με την προσθήκη νέων δρομολογίων και συγκεκριμένα με την προσθήκη του δρομολογίου Αθήνα – Νέα Υόρκη (Νιούαρκ). Οι επιβάτες της Emirates έχουν πλέον τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσω Αθήνας σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο των δύο αεροπορικών εταιρειών, ενώ στο εξής οι επιβάτες της AEGEAN θα έχουν πρόσβαση στις πτήσεις της Emirates μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης (Νιούαρκ).

Η TAV Airports, με χαρά ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη ενός νέου δρομολογίου από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαράγεβο, το οποίο θα εκτελείται από την AEGEAN από τις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TΑV Airports, εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου των Σκοπίων, η AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μέλος της Star Alliance, από τις 2 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιεί ένα νέο δρομολόγιο από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων, διασυνδέοντας τα Σκόπια με το Σαράγεβο.

Ειδικότερα, η AEGEAN θα διασυνδέει τις δυο πρωτεύουσες από τις 2 Οκτωβρίου του 2023, με αεροσκάφος ATR72 600, και οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

skopje1"Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ανακοίνωση και συγχαίρουμε την AEGEAN για την απόφασή της να ξεκινήσει μια πτήση από τα Σκόπια προς το Σαράγεβο, από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, και να παρέχει εξαιρετική συνδεσιμότητα στα Βαλκάνια, από την Αθήνα στα Σκόπια και έως το Σαράγεβο. Αυτή η αεροπορική σύνδεση σηματοδοτεί ταυτόχρονα ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας ως φορέας εκμετάλλευσης αεροδρομίου να διασφαλίσουμε την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας και των επιλογών για τους επιβάτες μας". - δήλωσε ο Nejat Kurt, Γενικός Διευθυντής της TAV Airports.

Κατά το θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2023 και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η ώρα αναχώρησης από το αεροδρόμιο των Σκοπίων θα είναι στις 19:00, με ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο στις 20:10, ενώ η ώρα αναχώρησης από το αεροδρόμιο του Σαράγεβο θα είναι στις 20:50, με ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο των Σκοπίων στις 21:50. Παρόμοιο πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2023/2024.

Για την έκδοση των εισιτήριων τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της AEGEAN https://en.aegeanair.com/ ή το ταξιδιωτικό γραφείο της επιλογής τους.

Square Macedonia Alexander the Greats Monument Fontaine Center of the City of Skopje View from Hotel Marriott Photo Wallpaper HD 2560x1600"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου δρομολογίου μας από τα Σκόπια προς το Σαράγεβο, που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023, καθώς και την ενίσχυση των δρομολογίων μας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, μέσω της αύξησης της χωρητικότητας και των συχνοτήτων μας. Αυτό το δρομολόγιο αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην περιοχή των Βαλκανίων και να ενισχύσουμε το αποτύπωμά μας, παρέχοντας αυξημένη συνδεσιμότητα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, σηματοδοτεί και την επιστροφή μας στη Βοσνία και στο επιβατικό κοινό της περιοχής, μετά την πανδημία. Από τον Οκτώβριο, οι επιβάτες από τα Σκόπια θα έχουν αυξημένες ταξιδιωτικές επιλογές προς όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καθώς με σχεδόν μία καθημερινή πτήση από και προς την Αθήνα θα διασυνδέονται με ολόκληρο το δίκτυο της AEGEAN" - δήλωσε ο Roland Jaggi, Εμπορικός Διευθυντής της AEGEAN.

"Είμαστε χαρούμενοι που μετά από δεκατρία χρόνια, το Σαράγεβο θα συνδεθεί και πάλι με τα Σκόπια. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η έναρξη αυτού του δρομολογίου είναι το αποτέλεσμα της κοινής και πολύ επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δυο αεροδρομίων των Σκοπίων, του Σαράγεβο αλλά και της AEGEAN, καθώς αναγνώρισαν τη σημασία και τις προοπτικές αυτής της αεροπορικής διασύνδεσης για τη βελτίωση της επικοινωνίας και την ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Πιστεύουμε ότι η αυτή γραμμή θα έχει καλές επιδόσεις και ανυπομονούμε για την πρώτη πτήση της AEGEAN στη γραμμή Σκόπια-Σαράγεβο!" - δήλωσε ο Alan Bajic, Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σαράγεβο.sarajevo travel cover

Εκπρόσωποι της TAV δήλωσαν ότι η προσθήκη αυτού του νέου δρομολογίου στον χάρτη του υπάρχοντος δικτύου και στο χαρτοφυλάκιο του Διεθνούς Αερολιμένα Σκοπίων θα συμβάλλει στην ήδη ισχυρή θετική τάση ανάκαμψης των στοιχείων της αεροπορικής κίνησης, ιδίως για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Για την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023, και τα δύο αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων και το Αεροδρόμιο του Αποστόλου Παύλου της Οχρίδας, διακίνησαν συνολικά 1,3 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 41% σε σύγκριση με το 2022, ενώ σε σύγκριση με το 2019, το έτος αναφοράς από πλευράς επιβατικής κίνησης πριν από την πανδημία, καταγράφηκε αύξηση 15% σε επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων για την ίδια περίοδο, συνολικά 10.299 πτήσεις έχουν διεκπεραιωθεί και στα δύο αεροδρόμια, γεγονός που αποτελεί ετήσια αύξηση 23%.

 

 

Η Emirates Airline και η Etihad Airways υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας των δύο αεροπορικών και την παροχή πρόσθετων δρομολογίων στους επιβάτες που επισκέπτονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των δύο αερομεταφορέων των ΗΑΕ στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού στα ΗΑΕ και επιτρέπει στους επισκέπτες να επισκεφτούν περισσότερους από έναν προορισμούς με ένα ενιαίο εισιτήριο.

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές με μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επέκταση στην Ελλάδα με οκτώ νέα δρομολόγια και ισχυρά αναπτυξιακά πλάνα για το 2023.
Φέτος, η Volotea θα ξεκινήσει οκτώ νέα δρομολόγια προς τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία από βασικά ελληνικά αεροδρόμια: δύο δρομολόγια από την Αθήνα προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι, δύο δρομολόγια από τη Σαντορίνη προς το Μπιλμπάο και το Παλέρμο, ένα δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς το Μπορντό, ένα από τη Ρόδο προς τη Νάντη, ένα από την Καλαμάτα προς τη Νάντη και ένα από την Κάρπαθο προς τη Νάπολι.
To σημαντικότερο σκέλος των δραστηριοτήτων της εταιρείας αφορά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου σκοπεύει να προσφέρει 17 εξυπηρετούμενους προορισμούς και να αυξήσει την προσφορά θέσεων κατά 33% το 2023. Η Volotea, η οποία ξεκίνησε τη Βάση της στην Αθήνα το 2018 με δύο αεροσκάφη (Airbus 319 με 156 θέσεις το καθένα), είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών χάρις στις 3.800 πτήσεις που διατίθενται αυτή τη στιγμή, οι οποίες αντιπροσωπεύουν αύξηση του πτητικού έργου κατά 23% σε σχέση με το 2022.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr