Gourmet Travel
Αναφερόμενοι στη γαστρονομική σκηνή τους Παρισιού, αναμφίβολα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου είναι τα κλασικά εστιατόρια του 19ου αιώνα, που βλέπουμε σε ταινίες, διακοσμημένα με καθρέπτες, πολυελαίους, περίτεχνες τοιχογραφίες και μενού σε δερματόδετους καταλόγους που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο σαλιγκάρια, ψητό κοτόπουλο, βατραχοπόδαρα και sole meunière. Πράγματι, τέτοια εστιατόρια υπάρχουν ακόμη, αλλά πλέον δεν καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις επιλογές των γκουρμέ πελατών. Η νέα τάση λέγεται bistronomie, που προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων bistro και gastronomy. Αντιπροσωπεύεται από μερικούς από τους εκλεκτότερους Γάλλους σεφ, που πέραν των πολυβραβευμένων με αστέρια Michelin εστιατορίων που λειτουργούν εδώ και χρόνια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μικρά μπιστρό, χωρίς τραπεζομάντηλα, με απλά σερβίτσια και μενού ημέρας που γράφονται σε μαυροπίνακα. Πράγματι, αποτελούν μια ευχάριστη και αναπάντεχη έκπληξη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το Παρίσι, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τα πιο ανατρεπτικά bistro που θα σας καταπλήξουν:
Το παγωτό αποτελεί μακρόχρονη παράδοση στη Βιέννη. Ο πρώτος παραγωγός παγωτού ήρθε από την Ιταλία τον 19ο αιώνα. Σήμερα η Βιέννη έχει περίπου 100 παγωτατζίδικα/ τζελατερί και από τον Μάιο του 2013 θα αποκτήσει το πρώτο αυστηρής χορτοφαγίας κατάστημα. Σημειώστε τις πιο πρωτοποριακές "γλυκές" διευθύνσεις στο χάρτη της Αυστριακής πρωτεύουσας και απολαύστε ένα καλοκαίρι όλο γεύση!
Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του πλέον στιλάτου beach club στο Μπάλι. Με την υπογραφή του πολυτελούς Four Seasons Resort Bali at Jimbaran Bay, το εντυπωσιακό SUNDARA, που στα σανσκριτικά σημαίνει "όμορφος", έρχεται να συμπληρώσει με εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και υψηλή γαστρονομία τον χάρτη διασκέδασης στο παραδεισένιο νησί.
Το ΝJV Athens Plaza υποδέχεται τον Φεβρουάριο με πρωτότυπες γεύσεις και αρώματα τσαγιού και σοκολάτας. Δώδεκα ποικιλίες τσαγιού και ιδιαίτερες γεύσεις ροφημάτων σοκολάτας, μπορούν τώρα να απολαύουν οι επισκέπτες του Plaza Café, που βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza.
Mπροστά στο Ολυμπιακό Πάρκο Φαλήρου, το 5 αστέρων ξενοδοχείο Metropolitan κρύβει ένα γαστρονομικό άσσο στο μανίκι του! Για μεσημεριανό ή δείπνο, το μπιστρό Avenue σερβίρει γαλλικά πιάτα με φρέσκα ελληνικά υλικά, που υπογράφονται από τον Michel Roux και ετοιμάζονται από τον αγαπημένο Chef Άρη Πετρετζίκη. Μια πρόταση για την Κυριακάτικη έξοδό σας, αλλά και για τις Πέμπτες κάθε εβδομάδας, όπου συν τοις άλλοις, θα απολαύσετε και ελληνική και ξένη μουσική από dj!
To Meat House αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της μοντέρνας Ελληνικής ταβέρνας. Για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μια έκπληξη μας περιμένει στο Μeat house: ελάτε να δοκιμάσετε τις κρεατολιχουδιές της ταβέρνας και η μπύρα κέρασμα!
Γύρο - γύρο όλοι και στη μέση η Pizza Fan! Και μη βιαστείτε να μας κατηγορήσετε για ορθογραφικό λάθος... Μιλάμε για τον πιο γευστικό, τον πιο ζουμερό, τον πιο καλοψημένο γύρο - μερίδα που κάνει το ντεμπούτο του στο μενού της διάσημης αλυσίδας Pizza Fan και είναι απλά... "'άπαιχτος"!
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών διεξήγαγε έρευνα, για να διαπιστώσει πόσο σημαντική, για τους καταναλωτές, είναι η αναγραφή της χώρας προέλευσης, στη σήμανση των τροφίμων. Στην έρευνα, συμμετείχαν 1556 καταναλωτές, από όλη την Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα 1/9/2012-30/9/2012, μέσω ερωτηματολόγιου, που αναρτήθηκε, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ. και εκτυπώθηκε, για όσους δεν είχαν πρόσβαση, στο internet. 98% των ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν, ηλεκτρονικά και 2% συμπληρώθηκαν, γραπτώς. Το πλήρες κείμενο της έρευνας είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ. στην κατηγορία «Υποστήριξη» και υποκατηγορία «Αρχείο Ερευνών».
Τα Μεξικάνικα εστιατόρια Amigos, στη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη, παραμένοντας πάντα πιστά στις αρχές αλλά και στις γεύσεις της Μεξικάνικης κουζίνας και θέλοντας να εκπαιδεύσουν το Αθηναϊκό κοινό στις Μεξικάνικες γευστικές διαδρομές έχουν μια ξεχωριστή μεσημεριανή πρόταση... για όλους!