Αναφερόμενοι στη γαστρονομική σκηνή τους Παρισιού, αναμφίβολα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου είναι τα κλασικά εστιατόρια του 19ου αιώνα, που βλέπουμε σε ταινίες, διακοσμημένα με καθρέπτες, πολυελαίους, περίτεχνες τοιχογραφίες και μενού σε δερματόδετους καταλόγους που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο σαλιγκάρια, ψητό κοτόπουλο, βατραχοπόδαρα και sole meunière. Πράγματι, τέτοια εστιατόρια υπάρχουν ακόμη, αλλά πλέον δεν καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις επιλογές των γκουρμέ πελατών. Η νέα τάση λέγεται bistronomie, που προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων bistro και gastronomy. Αντιπροσωπεύεται από μερικούς από τους εκλεκτότερους Γάλλους σεφ, που πέραν των πολυβραβευμένων με αστέρια Michelin εστιατορίων που λειτουργούν εδώ και χρόνια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μικρά μπιστρό, χωρίς τραπεζομάντηλα, με απλά σερβίτσια και μενού ημέρας που γράφονται σε μαυροπίνακα. Πράγματι, αποτελούν μια ευχάριστη και αναπάντεχη έκπληξη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το Παρίσι, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τα πιο ανατρεπτικά bistro που θα σας καταπλήξουν:

Γευστικές διαδρομές στο Παρίσι: Le BaratinΓευστικές διαδρομές στο Παρίσι: Chef CamdebordeΓευστικές διαδρομές στο Παρίσι: Le Comptoir

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr