Gourmet Travel
Το τσάι είναι τόσο διαδεδομένο στην Τουρκία που είναι σχεδόν αδύνατο να αντέξει κανείς μια μέρα χωρίς να το καταναλώσει: από το πρωινό μέχρι το δείπνο, το τσάι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του τουρκικού τρόπου ζωής. Η Τουρκία, βέβαια, δεν είναι απλώς ένας καταναλωτής τεράστιων ποσοτήτων τσαγιού· η χώρα αποτελεί μια παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή τσαγιού, με 1,5 εκατομμύριο τόνους ετησίως. Το τσάι είναι ένα τόσο σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο, με ρίζες τόσο βαθιές στην ιστορία της Τουρκίας, που συμπεριλήφθηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO για το 2022 μέσω κοινής αίτησης της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.
Ο Οίκος Μεταξά αποκαλύπτει στο κοινό το METAXA LIKNON, το «Σπίτι» του στη Σάμο. Χτισμένο στην καρδιά ενός αιωνόβιου, βιολογικού αμπελώνα, το LIKNON τιμά τον τόπο όπου συμβολικά γεννιέται το ΜΕΤΑΧΑ και αναδεικνύει το πιο πολύτιμο συστατικό του: το γλυκό Μοσχάτο κρασί που προέρχεται από τους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου. Εδώ, από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν εμπειρίες γευσιγνωσίας των πιο εμβληματικών προϊόντων METAXA, όπως το METAXA 12 Stars και το Private Reserve METAXA Orama και να μάθουν για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του αυθεντικού Ελληνικού ποτού. Βυθισμένοι στην καταπράσινη φύση με θέα στο Αιγαίο, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να περιηγηθούν στα κτήρια του συνθέτουν το LIKNON, το οποίο έχει ήδη λάβει εννέα σημαντικά αρχιτεκτονικά βραβεία.
Το 5-star resort KIVOTOS MYKONOS σε συνεργασία με εκλεκτά ελληνικά οινοποιεία διοργανώνει δύο ξεχωριστές Κυριακές γευσιγνωσίας με “Wine Pairing Menus” στο à la carte εστιατόριο Namah, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου με θέα στα καταγάλανα νερά του κόλπου του Ορνού. Θέλοντας να μας ταξιδέψει σε μια νέα δημιουργική γαστρονομική περιπέτεια, το KIVOTOS MYKONOS θα υποδεχθεί με τη δύση του ηλίου, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου το Κτήμα Τσέλεπου και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το οινοποιείο La Tour Melas.
Στο εμβληματικό εστιατόριο MAVRO, απολαύσαμε μια από τις πιο εντυπωσιακές γαστρονομικές συνεργασίες της χρονιάς. Βραβευμένος με ✽✽✽ τρία αστέρια Michelin για την πορεία του και τη γαστρονομική του υπεροχή στα τρία κορυφαία εστιατόρια που διοικεί σε Άμστερνταμ, Αμβέρσα και Τόκιο, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ολλανδός σεφ Jacob Jan Boerma βρέθηκε στην κουζίνα του executive chef Δημήτρη Κατριβέση, σε μια δημιουργική συνάντηση γης και θάλασσας.
Καλοκαίρι «ζωηρό» και φρουτένιο όπως το Lemon Pie, ρομαντικό και ανάλαφρο όπως η Φράουλα ή απολαυστικά γλυκό όπως το Choco Strawberry; Τα iconic ελληνικά γκοφρετάκια Amaretti ξεδιπλώνουν τις πιο παιχνιδιάρικες γεύσεις τους και «χρωματίζουν» κάθε καλοκαιρινή στιγμή με τη γεύση που εσείς θα επιλέξετε.
To εμβληματικό εστιατόριο MAVRO και ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχονται την Κυριακή 28 Ιουλίου, τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ολλανδό σεφ, Jacob Jan Boerma ✽✽✽, με τρία αστέρια Michelin. Με ορμητήριο το γαστρονομικό του σαφάρι ανά τον κόσμο, καταφτάνει στην εστιατορική έδρα του Kivotos Santorini, για να δημιουργήσει με τον Δημήτρη Κατριβέση ένα 4-Hands degustation menu - μια σπάνια σύναξη γεύσεων που συνδυάζει την τοπική παράδοση της Σαντορίνης με τη διεθνή κουλτούρα.
Η τουρκική κουζίνα αποτελεί έκφραση μιας πολιτισμικής κληρονομιάς εκατοντάδων χρόνων, είναι αναγνωρισμένη σε όλον τον κόσμο και οφείλει τη φήμη της και στα τουρκικά επιδόρπια. Παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και νοστιμιών που ικανοποιούν όλα τα γούστα τα τουρκικά επιδόρπια είναι αγαπητά τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Το Taste Atlas (Άτλας της Γεύσης) ανέδειξε αρκετά διάσημα τουρκικά επιδόρπια στον κατάλογό του με τίτλο «Τα κορυφαία 100 επιδόρπια στον κόσμο».
Ζήστε το χειμώνα στα κόκκινα, επιλέγοντας τη limited edition σειρά HELL ICE COOL με δύο νέες, μοναδικές και παγωμένες γεύσεις. Το κορυφαίο brand* ενεργειακών ποτών στην ελληνική αγορά, λανσάρει δύο νέες γεύσεις, το HELL Arctic Pear και το HELL Frozen Red Orange, οι οποίες θα σας ταξιδέψουν έως και την Αρκτική μέσα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό τους και τη δροσιστική γεύση τους.
Οι νέες limited edition γεύσεις έχουν επιλεγεί με βάση τις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και την εποχικότητα των εσπεριδοειδών, τα οποία βρίσκονται στα καλύτερά τους τώρα το χειμώνα! Για παράδειγμα, το HELL Arctic Pear με τη δροσιστική του γεύση από αχλάδι και σύκο, θα σου ξυπνήσει σίγουρα μνήμες από τη τελευταία σου επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο και η ιδιαίτερη συσκευασία του θα φτάσει την φαντασία σου μέχρι και το Βόρειο Πόλο! Από την άλλη το HELL Frozen Red Orange θα το βρείτε σε μια εντυπωσιακή συσκευασία με ροζ-χρυσές λεπτομέρειες και έχει τη γλυκόξινη γεύση του σαγκουίνι, το οποίο αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φρούτα του χειμώνα!
Μπορεί οι γεύσεις και οι συσκευασίες των ενεργειακών ποτών HELL ENERGY να ανανεώνονται, τα συστατικά όμως παραμένουν τα ίδια, με την κλασική περιεκτικότητα σε καφεΐνη 32mg/100ml και 5 είδη βιταμινών Β. Οι νέες συσκευασίες είναι και αυτές από πλήρες ανακυκλώσιμο κουτί αλουμινίου, ενώ όλα τα ενεργειακά ποτά της HELL ENERGY δεν περιέχουν συντηρητικά.
Ανακάλυψε τα νέα HELL Ice Cool στα σημεία πώλησης της HELL σε όλη την Ελλάδα!
*Με βάση τα στοιχεία Οκτωβρίου 2023 της Nielsen, η οποία παρακολουθεί τις συνολικές λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους όρους αξίας, τον όγκο πωλήσεων και τον αριθμό προϊόντων.
Η MINOAN LINES, ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, που για περισσότερα από 50 χρόνια μας ταξιδεύει από και προς την Κρήτη, «ξεκλειδώνει» την πιο πλούσια γαστρονομική εμπειρία στα εστιατόρια των Cruise Ferries FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE. Η εμβληματική ελληνική εταιρεία εμπλουτίζει τις υψηλού επιπέδου εν πλω υπηρεσίες της, χαρίζοντας στη διεθνώς αναγνωρισμένη, πλούσια Κρητική κουζίνα, μία διακεκριμένη θέση στα εστιατόρια των πλοίων της. Δώδεκα συνταγές με αγνές πρώτες ύλες που προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα με φρέσκα υλικά από την κρητική γη και θάλασσα, με την υπογραφή της μαγείρισσας Νεκταρίας Κοκκινάκη, που με έμπνευση από τις ρίζες της επιμελείται ένα μενού «ωδή» στη μινωική γη. Μία συμφωνία γεύσεων που μας ταξιδεύει στην καρδιά της Κρήτης, πριν ακόμη «δέσει» το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ένα μενού που τιμά τη γευστική παράδοση της μεγαλονήσου με τρόπο νόστιμο και γεμάτο μνήμες και αρώματα. Το νέο à la carte Κρητικό μενού προσφέρεται από τα εστιατόρια των πλοίων FESTOSPALACE και KNOSSOS PALACE της MINOAN LINES, μαζί με τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες επιλογές, στα δρομολόγια Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς και είναι πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας «Κρητική Κουζίνα» της Περιφέρειας Κρήτης.