To εμβληματικό εστιατόριο MAVRO και ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχονται την Κυριακή 28 Ιουλίου, τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ολλανδό σεφ, Jacob Jan Boerma ✽✽✽, με τρία αστέρια Michelin. Με ορμητήριο το γαστρονομικό του σαφάρι ανά τον κόσμο, καταφτάνει στην εστιατορική έδρα του Kivotos Santorini, για να δημιουργήσει με τον Δημήτρη Κατριβέση ένα 4-Hands degustation menu - μια σπάνια σύναξη γεύσεων που συνδυάζει την τοπική παράδοση της Σαντορίνης με τη διεθνή κουλτούρα.

ΕΝΑ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΣΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μαγευτικό γευστικό ταξίδι 6 σταδίων. Ο Jacob Jan Boerma, γνωστός για τη δημιουργική του προσέγγιση και τις «τρικυμίες» γεύσεων στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα, καταφτάνει στο MAVRO σε μία «εκρηκτική» σύμπραξη με τον executive chef Δημήτρη Κατριβέση για να συνθέσουν ένα ξεχωριστό μενού, αποκλειστικά για ένα μόνο βράδυ. Με κλασικές μαγειρικές βάσεις και επιρροές από την ασιατική και σκανδιναβική κουζίνα, ο Boerma παρουσιάζει κοσμοπολίτικα δημιουργικά πιάτα απίστευτης γευστικότητας.

KIVOTOS Santorini 9Οι γαστρονομικές συνθέσεις των δύο κορυφαίων chef έχουν ως βάση τους την εξαιρετική τοπική πρώτη ύλη, με σεβασμό στην εποχικότητα και την παράδοση της Σαντορίνης. Ένα καθηλωτικό μενού που συνδυάζει τη μαεστρία, τις γνώσεις, τις τεχνικές και τις δεξιότητες δύο αναγνωρισμένων σεφ και αντανακλά την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών της Σαντορίνης.
Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις του MAVRO είναι μια προσφορά στους λάτρεις του fine dining που επιθυμούν να γνωρίσουν το έργο των επιδραστικών σεφ ανά τον κόσμο και ταυτόχρονα αποτελούν μια συμβολή προς την κατεύθυνση του συντονισμού της ελληνικής υψηλής γαστρονομίας με την αντίστοιχη σύγχρονη διεθνή γαστρονομική σκηνή.

*Απαραίτητη η προπληρωμή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων

Jacob Jan Boerma O σεφ Jacob Jan Boerma είναι ένας από εκείνους τους εξαιρετικά επιτυχημένους σεφ που απέκτησε το πρώτο τους αστέρι Michelin έξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου του, De Leest, το 2002. Κάθε εστιατόριο στο οποίο έχει εργαστεί ο Ολλανδός σεφ έχει την τιμή να είναι μέρος της πολυπόθητης λίστας Michelin.  

 

Ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003.

Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου. Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia. Δημήτρης ΚατριβέσηςΤο 2007 άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura και από το 2023 διατελεί executive chef στο Mavro Restaurant, του 5* Kivotos Santorini.

  • Mavro Restaurant: Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00, T / +30 22860 28490
  • Dress code: Island chic
  • E / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • W / https://www.mavrosantorini.com
  • IG / https://www.instagram.com/mavro.santorini 

 

 

 

 

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr