Στο εμβληματικό εστιατόριο MAVRO, απολαύσαμε μια από τις πιο εντυπωσιακές γαστρονομικές συνεργασίες της χρονιάς. Βραβευμένος με ✽✽✽ τρία αστέρια Michelin για την πορεία του και τη γαστρονομική του υπεροχή στα τρία κορυφαία εστιατόρια που διοικεί σε Άμστερνταμ, Αμβέρσα και Τόκιο, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ολλανδός σεφ Jacob Jan Boerma βρέθηκε στην κουζίνα του executive chef Δημήτρη Κατριβέση, σε μια δημιουργική συνάντηση γης και θάλασσας.

Οι δύο καταξιωμένοι σεφ συγχώνευσαν τις μοναδικές τάσεις και επιρροές τους για να παρουσιάσουν ένα "συλλεκτικό" μενού 6 σταδίων και πολλών εκπλήξεων. Το αποτέλεσμα; Μια γευστική πανδαισία, εμπνευσμένη από την τοπική Ηφαιστειακή παράδοση της Σαντορίνης και εμπλουτισμένη με έντονες νότες από τη διεθνή κουζίνα που σαγήνευσε τους επισκέπτες. Το δίδυμο παρουσίασε γαστρονομικές προτάσεις με καθαρό γευστικό χαρακτήρα, ισορροπίες και εντάσεις, τρίπτυχο που εγγυάται την επιτυχία. Κάθε πιάτο ήταν ένα αριστούργημα που απέπνεε φινέτσα και καινοτομία, συνδυάζοντας την ελληνική παράδοση με τη σκανδιναβική αψάδα και τις ασιατικές τεχνικές.

Mavro Restaurant lowMAVRO x CHEFS DINNER

Μία σειρά δείπνων με αύρα και αστέρια Michelin στο πιο ειδυλλιακό σημείο της Σαντορίνης μας συστήνει επιδραστικούς chefs της παγκόσμιας γαστρονομίας με βάση τον γαστρονομικό καμβά του ηφαιστειακού νησιού. Στην κουζίνα του MAVRO ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης μέσα από τις συνεργασίες με καταξιωμένους chefs, αναδεικνύει την κληρονομιά του εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την εμπειρία του fine dining, αναδεικνύοντας το ως σημείο αναφοράς στη Σαντορίνη.

Ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003. Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου. Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia

KIVOTOS Santorini 9Το 2007 άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura και από το 2023 διατελεί executive chef στο Mavro Restaurant, του 5* Kivotos Santorini.

  • Mavro Restaurant: Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00, T / +30 22860 28490
  • Dress code: Island chic
  • E / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • W / https://www.mavrosantorini.com
  • IG / https://www.instagram.com/mavro.santorini 

 

 

 

 

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr