Gourmet Travel
Τα καθιερωμένα Chili con Carnival parties των Amigos Mexican restaurants bar πλησιάζουν! Εσείς; φορέστε την πιο πρωτότυπη αποκριάτικη στολή σας και απλά... πάρτε μέρος στις δύο ξεχωριστές «talk of the town» Μεξικάνικες αποκριάτικες fiestas των Amigos, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στη Νέα Σμύρνη και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στη Γλυφάδα! Ζήστε δύο «ξέφρενα» βράδια με πολλή live latin μουσική, πάθος για salsa αλλά και άφθονη frozen μαργαρίτα, μόνο με 5 €, από την Tequila Jose Cuervo!
Εδέσματα με άρωμα Αμοργιανό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Κυκλαδίτικου νησιού, την εβδομάδα 18- 24 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια μιας "γευστικής" διοργάνωσης που θα τέρψει τον ουρανίσκο και θα απογειώσει τις αισθήσεις όσων θα βρίσκονται στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου. Οι Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού είναι μια γιορτή της τοπικής γαστρονομίας της Αμοργού, που εγκαινιάζεται φέτος τον Σεπτέμβριο και θα διεξάγεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο. Στα πλαίσια των εβδομαδιαίων εκδηλώσεων, Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κουλτούρα της Αμοργού, από το"χθες" μέχρι το "σήμερα"! Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή των τοπικών συνταγών και προϊόντων. Παράλληλες διοργανώσεις θα διανθίσουν το φεστιβάλ, το οποίο συνδυάζεται με την εξίσου συναρπαστική εκδήλωση Authentic Big Blue 2017.
Brownies ή Σοκολατόπιτα; Υγρό cake, Παρφέ ή Ρόφημα Ανανά με Σοκολάτα; Χάρη στη Sweete Stevia, το αγαπημένο φυσικό γλυκαντικό από το φυτό stevia, φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις τους αγαπημένους μας σοκολατένιους πειρασμούς, που αποτελούν τις ιδανικές επιλογές για τους... Chocolate Lovers που αγαπούν τα γλυκά αλλά και τη γραμμή τους! Για τους λάτρεις της σοκολάτας, η Sweete Stevia μας προτείνει τις καλύτερες σοκολατένιες συνταγές σκέτη γλύκα, χωρίς τις περιττές θερμίδες της ζάχαρης! Ανακαλύψτε τις πέντε απολαυστικές γλυκές δημιουργίες του pastry chef Δημήτρη Οικονομίδη, που κρύβονται στο ηλεκτρονικό Cookbook της Sweete Stevia (http://bit.ly/2l7OaGN) και ενδώστε χωρίς τύψεις στον πιο γλυκό πειρασμό, που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!
Το όνομά του και μόνο μας προκαλεί μια γλυκιά ανυπομονησία... Αυτή η μινιόν σοκολατερί, από τις εκλεκτότερες της Αθήνας, είναι η must- στάση της βόλτας μας στο κέντρο, κάθε ώρα της ημέρας. Ειδικά φέτος, έχουμε άλλον ένα λόγο για να το επισκεφτούμε: Το Petite Fleur Κολωνακίου γιορτάζει τα 15 χρόνια λειτουργίας του με νέες καλοκαιρινές προτάσεις ροφημάτων, cocktails και παγωτών!!! Γλυκατζήδες της Αθήνας και των προαστίων, εδώ θα βρείτε τον παράδεισό σας!!!!
Η Νέα Χρονιά έφερε νέα αρχή, νέες αποφάσεις αλλά και νέες γευστικές επιλογές. Έφερε κάτι καινούριο, φρέσκο, αλμυρό αλλά και γλυκό! To νέο κατάστημα ξηρών καρπών Cucunari στοχεύει να αποτελέσει τον δικό σας σύμμαχο στην υγιεινή διατροφή, με τους φρέσκους θησαυρούς της γης καθημερινά κοντά σας αλλά και φρεσκοαλεσμένο, μοσχομυριστό καφέ για το σπίτι.
Παντρεύοντας τη δημιουργική, fusion κουζίνα με τεχνικές και συνταγές από την Ευρώπη και την Ιαπωνία, δημιουργώντας μια νέα, "euroriental" προσέγγιση, ο βραβευμένος chef του Rakkan Bar Restaurant, Naruse Fumiaki σε συνεργασία με τον Sushi chef Νίκο Χολέβα παρουσιάζουν νέες signature γεύσεις για το καλοκαίρι στο Rakkan, το οποίο συνεχίζει να πρωτοπορεί και να αποτελεί τον μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις της fusion Ιαπωνικής κουζίνας στην Αθήνα.
Η νέα γαστρονομική πρόταση στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino, έχει την υπογραφή του βραβευμένου εστιάτορα Γιώργου Παπαϊωάννου. Ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στην ελληνική κουζίνα, συνεργάζεται με την Costa Navarino και μαζί δημιουργούν το χώρο Armyra by Papaioannou.
Το TESORO MIO είναι το νέο σημείο στην καρδιά της Κηφισιάς για όσους αναζητούν εκλεπτυσμένες ιταλικές γεύσεις, με νότες από την αγκαλιά της Μεσογείου, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, με έναν καταπράσινο κήπο. Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, το TESORO MIO παρουσιάζει νέες γεύσεις βασισμένες στην ιταλική παράδοση αλλά σε σύγχρονη εκτέλεση, παντρεμένες με μία προσεγμένη λίστα κρασιών, σε νέες φιλικές τιμές και προσφέρει στους Αθηναίους ένα καταφύγιο γεύσης όλη την ημέρα.
Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 20, 21 & 22 Μαΐου 2015 και έχουν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.