Το μοντέρνο και μίνιμαλ περιβάλλον του TESORO MIO είναι ευχάριστο στην αίσθηση και την όψη δημιουργώντας την αίσθηση της χαλαρής κομψότητας. Οι γεύσεις του εστιατορίου ξεχωρίζουν για την λεπτότητα στη γευστική τους προσέγγιση και τη μοναδική δεξιοτεχνία στην ανάδειξη των φρέσκων υλικών. Από το πρωί σερβίρει αυθεντικό ιταλικό καφέ, χειροποίητα γλυκά και μια τεράστια ποικιλία σε τσάι και ροφήματα. Απολαύστε το TESORO MIO και στον καταπράσινο κήπο του σε ένα περιβάλλον οικείο και ζεστό σαν την αυλή μιας σύγχρονης ιταλικής κατοικίας στην καρδιά της Ρώμης. Εξαιρετικό ιταλικό φαγητό παντρεμένο με καλό κρασί από την κάβα του εστιατορίου και φιλικές τιμές, όλη την ημέρα. Αυτός είναι ο ορισμός του TESORO MIO! That’s Amore!

Το TESORO MIO είναι το νέο σημείο στην καρδιά της Κηφισιάς για όσους αναζητούν εκλεπτυσμένες ιταλικές γεύσεις, με νότες από την αγκαλιά της Μεσογείου, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, με έναν καταπράσινο κήπο. Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, το TESORO MIO παρουσιάζει νέες γεύσεις βασισμένες στην ιταλική παράδοση αλλά σε σύγχρονη εκτέλεση, παντρεμένες με μία προσεγμένη λίστα κρασιών, σε νέες φιλικές τιμές και προσφέρει στους Αθηναίους ένα καταφύγιο γεύσης όλη την ημέρα.

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 20, 21 & 22 Μαΐου 2015 και έχουν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Μαΐου.

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 20, 21 & 22 Μαΐου 2015 και έχουν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.

Από το Las Vegas μέχρι το Παρίσι, από το Λονδίνο μέχρι την Κωνσταντινούπολη, 45 μεγάλες πόλεις απογειώνουν το κοινό τους με το Dinner in the Sky. Μοναδικές γεύσεις με εικόνες από τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου. Γεύμα, δείπνο και κοκτέιλ δίπλα στα πιο ονειρεμένα σημεία του πλανήτη. Με θέα τον ωκεανό, βουνά, ιστορικά μνημεία, ακόμη και… γήπεδα! Η Αθήνα δε θα μπορούσε να λείπει. To Dinner in the Sky φέρνει τις ομορφιές της πόλης στο πιάτο. Η Ακρόπολη, φωτισμένη και μαγική, συνθέτει ένα σκηνικό  για μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

Δείπνο στους αιθέρες... Πρωινό, κοκτέιλ, επαγγελματικό meeting στον ουρανό... εκεί που η φαντασία ξεπερνά κάθε όριο. Μια ξεχωριστή εμπειρία για κάποιον που επιθυμεί να μετατρέψει ένα συνηθισμένο γεύμα σε μια μαγική στιγμή που θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες και θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους!Η πρωτότυπη ιδέα «Dinner in the Sky» διαδραματίζεται σε ένα τραπέζι υψωμένο σε 50 μ. από την επιφάνεια του εδάφους, με ειδικά τεχνολογικά μέσα και από ομάδα επαγγελματιών. 


Dinner in the sky

Το «Γεύμα στον Ουρανό» είναι μια εκδήλωση που μπορεί να διοργανωθεί οπουδήποτε, από γήπεδο γκολφ σε δημόσιο χώρο και από ιπποδρόμιο και πίστα αγώνων μέχρι κάστρα και οινοποιεία ή αρχαιολογικούς χώρους. Αρκεί να υπάρχει επιφάνεια τουλάχιστον 500 τ.μ. για ασφάλεια. Φυσικά απαιτείται και η άδεια του ιδιοκτήτη του χώρου. Ένας δεύτερος γερανός ή περισσότεροι, μπορούν, αν το επιθυμείτε, να προστεθεί για να φιλοξενήσει κάποια μουσική μπάντα ή ένα αυτοκίνητο που παρουσιάζεται σε επαγγελματικό meeting, ώστε να είναι στο ίδιο ύψος με το τραπέζι. Πείτε το ιπτάμενο εστιατόριο, εναέριο εστιατόριο, όπως εσείς θέλετε.

Το σίγουρο είναι ότι το γεύμα σας δε θα είναι ποτέ ίδιο, όπως αυτό κατά τη διάρκεια του οποίου θα κρέμεστε στον αέρα από ένα γερανό ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε τις γαστρονομικές προτάσεις του σεφ. Με έδρα στις Βρυξέλλες, το «Dinner in the Sky» μπορεί πλέον να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης. 

Dinner in the sky♦ Συνολικό βάρος του τραπεζιού: 5.000 kg
♦ Βάρος γερανού: 90 τόνοι ή 160 τόνοι
♦ Διαστάσεις τραπεζιού: 9 x 5 μ.
♦ Περιστροφή γωνίας καθισμάτων: 180°
♦ Μέγιστο ύψος: 40 ή 50 μ.
♦ Αριθμός καλεσμένων: 22 
(ζώνες ασφαλείας σε 4 σημεία)
♦ Ελάχιστη επιφάνεια εδάφους: 35 x 15 μ.

Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία έφτασε στην Αθήνα. Ένα τραπέζι 50 μέτρα πάνω από το έδαφος, 22 άτομα και όλη η πόλη στο… πιάτο. Ζήστε μοναδικές γευστικές στιγμές, απολαμβάνοντας την πιο γοητευτική θέα της πόλης. Η ομάδα των σεφ μαγειρεύει μπροστά στα μάτια σας τα πιο ευφάνταστα πιάτα και οι αισθήσεις…απογειώνονται. Επιλέξτε το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα ή την συναρπαστική εικόνα της Αθήνας τη νύχτα και πραγματοποιήστε την πιο νόστιμη… πτήση της ζωής σας.

  • 19.00 ή 21.30: Δείπνο, κόστος 120€ / άτομο (τιμές Απριλίου 2015)
  • 21.00: Κοκτέιλ, κόστος 60€/ άτομο (τιμές Απριλίου 2015)

Πληροφορίες, κρατήσεις: http://dinnerinthesky.gr/

Το ανακαινισμένο εστιατόριο του Athens Ledra Hotel ανοίγει τις πόρτες του και φέρνει γεύσεις της Ιταλίας στην καρδιά της Αθήνας

Το Crystal Lounge του Athens Ledra Hotel καλωσορίζει τους επισκέπτες του σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, ταξιδεύοντάς τους στις εκλεκτές γεύσεις της Ιταλίας. Στην καρδιά της Αθήνας, το ανανεωμένο και ανακαινισμένο Restaurant & Bar, με τον εντυπωσιακό πολυέλαιο που αποτελείται από 1.400 κομμάτια από κρύσταλλο Μουράνο, τα ξύλινα πατώματα και το λευκό μάρμαρο συνθέτουν την ιδανική ατμόσφαιρα για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις εκλεκτές Ιταλικές γεύσεις σε ένα διακοσμημένο με στυλ, χώρο.

Το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου, που έχει εμπνευστεί και επιμεληθεί ο Executive Chef του ξενοδοχείου, Κώστας Νάνος, συνδυάζει τη γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας με τις Ελληνικές και Μεσογειακές γεύσεις. Η μεγάλη ποικιλία επιλογών από Ιταλικά πιάτα θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές της συγκεκριμένης κουζίνας. Το προσεκτικά επιλεγμένο μενού που περιλαμβάνει από Bruschetta με απάκι, τυρί Κρήτης και ελαιόλαδο, Risotto με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας έως και Rib Eye Tagliata με baby ρόκα, παρμεζάνα και αρωματισμένο ελαιόλαδο, θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είτε θέλετε να γευματίσετε με συναδέλφους είτε επαγγελματικούς συνεργάτες, το Crystal Restaurant & Bar εγγυάται μία μοναδική γευστική εμπειρία με απολαυστικές γεύσεις. Οι επιλογές του Chef προσφέρουν ένα πλούσιο μενού 3 πιάτων φτιαγμένο από φρέσκα υλικά και το οποίο περιλαμβάνει σούπα ή σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό με μόλις €18.00, καθιστώντας το Crystal Restaurant & Bar ως τον απόλυτο προορισμό για ένα μεσημεριανό διάλλειμα.

Για ένα χαλαρό Κυριακάτικο γεύμα, οι γευστικές επιλογές του Chef από tapas και ζυμαρικά συγκεντρώνουν τις μοναδικές γεύσεις της Ιταλικής κουζίνας και τα αρώματα της Μεσογείου. Φτιαγμένα από αυθεντικές συνταγές με φρέσκα υλικά, οι επιλογές στα κυρίως πιάτα αποτελούν μια εξαιρετική εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Η πλούσια επιλογή από επιδόρπια, συνοδευόμενη από ζωντανή μουσική και μελωδίες στο πιάνο, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό για μια ημέρα ξεκούρασης.

Για τις ηλιόλουστες και ζεστές μέρες, ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου μετατρέπεται στο ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να απολαύσουν το γεύμα ή τον καφέ τους και να τα συνοδεύσουν με εξαίσια επιδόρπια.

Το Crystal Lounge ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά από τις 10:30 το πρωί για όσους αναζητούν ένα γρήγορο espresso και ένα σνακ και συνεχίζει να υποδέχεται τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της ημέρας για γεύμα ή δείπνο, τις καθημερινές μέχρι τις 12:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 12:30. Το Crystal Lounge παρέχει δωρεάν Wi-Fi και παρκινγκ για τους επισκέπτες του.

Η αγαπημένη ελληνική αλυσίδα εστίασης Focaccino πέρασε με επιτυχία την πρώτη φάση των φετινών European Business Awards και αναδείχθηκε σε National Champion στην κατηγορία "Customer Focus" με στόχο την τελική της διάκριση το καλοκαίρι του 2015. Η εταιρία διακρίθηκε ανάμεσα σε 24.000 επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος συνολικά από 33 χώρες της Ευρώπης.  Τα European Business Awards διοργανώθηκαν φέτος για 8η συνεχή χρονιά με βασικό χορηγό την εταιρία RSM Greece, αποτελώντας έναν διαγωνισμό με υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων εταιριών και η ανάδειξη των National Champions πραγματοποιήθηκε από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διακεκριμένα πρόσωπα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης.

Η αγαπημένη ελληνική αλυσίδα εστίασης Focaccino πέρασε με επιτυχία την πρώτη φάση των φετινών European Business Awards και αναδείχθηκε σε National Champion στην κατηγορία "Customer Focus" με στόχο την τελική της διάκριση το καλοκαίρι του 2015. Η εταιρία διακρίθηκε ανάμεσα σε 24.000 επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος συνολικά από 33 χώρες της Ευρώπης. Τα European Business Awards διοργανώθηκαν φέτος για 8η συνεχή χρονιά με βασικό χορηγό την εταιρία RSM Greece, αποτελώντας έναν διαγωνισμό με υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων εταιριών και η ανάδειξη των National Champions πραγματοποιήθηκε από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διακεκριμένα πρόσωπα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης.

Το γεύμα σε πολυτελές ξενοδοχείο είναι συνήθως συνυφασμένο με μια γιορτινή ημέρα  ή μια πολύ ξεχωριστή επέτειο. Και λέμε "συνήθως" γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να ίσχυε μέχρι τώρα. Πλέον, δε χρειάζεται να είναι μια ξεχωριστή ημέρα, απλά να είναι μια Κυριακή! Ο κυριακάτικος μεσημεριανός μπουφές επιστρέφει ξανά και είναι ένα trend για όλο το χρόνο, στο ξενοδοχείο The Westin Athens, στο μοναδικό Astir Palace Resort!  

Το φαγητό στην Ταϊλάνδη είναι μια αληθινή ανακάλυψη, προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για να απολαύσετε τις πιο συναρπαστικές πικάντικες γεύσεις. Οι τοπικές κουζίνες αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των εθνών. Το ίδιο συμβαίνει και με την τοπική κουζίνα της Ταϊλάνδης. Τα ντελικάτα εδέσματα του πρώην βασιλείου του Σιάμ κατέχουν ξεχωριστή θέση στον γαστριμαργικό χάρτη της Ασίας, αλλά και του κόσμου γενικότερα, χάρη στην ποικιλία των γεύσεών τους, τα χρώματα που συνθέτουν την κάθε συνταγή μετατρέποντάς την σε… πίνακα ζωγραφικής...

Όμορφη και νοσταλγική, θαλάσσια και ηπειρωτική, παλιά και σύγχρονη, η Λισαβόνα, είναι η πόλη των αντιθέσεων. Η γαστρονομική της ταυτότητα ιδιαίτερη και χαρακτηριστική, μαρτυρά τη διάθεση των κατοίκων της να ζουν την κάθε στιγμή και παρασύρει ντόπιους και επισκέπτες σε «πικάντικες» γαστριμαργικές εμπειρίες. Η Λισαβόνα είναι μια πόλη που ξέρει πάνω απ’ όλα να γοητεύει και να αποπλανά, βγάζοντας αυθάδικα τη γλώσσα σε εφήμερες τάσεις και μόδες και αφήνοντας τους ήχους του fado να την κατακλύζουν.

Φοίνικες, Έλληνες, Kέλτες, Pωμαίοι, Bησιγότθοι και Mαυριτανοί άφησαν έντονα τα σημάδια τους στη γαστρονομική ταυτότητα της Iσπανίας, αλλά και της Iβηρικής χερσονήσου γενικότερα. H παρουσία τους είναι αισθητή όχι μόνο στα συστατικά ή τις συνταγές που έφεραν μαζί τους, αλλά ακόμη και στο σχήμα του σκεύους όπου παρασκευάζονταν τα γεύματα, στα μπαxαρικά που χρησιμοποιούνται, στη θερμοκρασία μαγειρέματος, στην κατάλληλη στιγμή που προσθέτουν το αλάτι, στη σύντομη παύση πριν την απόφαση αν θα χρησιμοποιήσουν κρεμμύδι ή σκόρδο. H ισπανική κουζίνα θα μας ταξιδέψει σε πλούσιες και μεστές γεύσεις και θα μας μεταφέρει σε ένα κόσμο ξεχωριστών αισθητικών απολαύσεων.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr