Etihad Airways: Αύξηση πτήσεων προς ΜπρίσμπεϊνΗ Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2013 θα αυξηθούν οι πτήσεις μεταξύ Μπρισμπέιν και Άμπου Ντάμπι, από τρείς την εβδομάδα σε καθημερινές. Η Etihad Airways, μαζί με το συνεργάτη της Virgin Australia, επιχειρεί σε 28 πτήσεις μεταξύ Αυστραλίας και Άμπου Ντάμπι. Τα τέσσερα επιπλέον δρομολόγια θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω Σιγκαπούρης και προς τις δύο κατευθύνσεις και θα παρέχουν μία νέα καθημερινή διασύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways δήλωσε πως η ενίσχυση του δρομολογίου Άμπου Ντάμπι – Σιγκαπούρη – Αυστραλία ήταν μία καθοριστικής σημασίας κίνηση για την αεροπορική εταιρεία. «Τα καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Μπρισμπέιν και Σιγκαπούρης τοποθετούν την Etihad Airways σε μία ιδιαίτερως ανταγωνιστική θέση και θα αυξήσουν το αποτύπωμα της εταιρείας σε αυτές τις αγορές. Τώρα, μπορούμε να προσφέρουμε τόσο στους τουρίστες όσο και στους επαγγελματίες επιβάτες μας μία πιο ελκυστική πρόταση: περισσότερες πτήσεις, μεγαλύτερη άνεση, βελτιωμένες συνδέσεις και μία ευρεία επιλογή προορισμών στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στις χώρες του Κόλπου και στο τοπικό δίκτυο της Virgin Australia. Οι επιπλέον πτήσεις σε Μπρισμπέιν και Σιγκαπούρη υπογραμμίζουν τη στρατηγική σημασία της Αυστραλίας και της περιοχής της Ασίας από την πλευρά του Ειρηνικού ωκεανού, και τη συνεισφορά τους στο στόχο της εταιρείας για διαρκή κερδοφορία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και τη βιομηχανία για να αυξήσουμε τους επαγγελματίες και τουρίστες επισκέπτες της περιοχής και να παγιώσουμε την επιτυχία του δρομολογίου».

Ο Campell Newman, Πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, δήλωσε πως το σχέδιο της Etihad να αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων ήταν μία ενίσχυση της οικονομίας και της τουριστικής βιομηχανίας του Κουίνσλαντ. «Η κίνηση αυτή θα φέρει χιλιάδες νέου κόσμου στο Κουίνσλαντ, συνεισφέροντας εκατομμύρια στην οικονομία μας και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Οι περισσότερες πτήσεις προς τη χώρα δημιουργούν ευκαιρίες για τους διεθνείς επισκέπτες να δουν τα εξαιρετικά αξιοθέατα που προσφέρει το Κουίνσλαντ», συμπλήρωσε ο κ. Newman.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2007, η Etihad Airways ξεκίνησε τις πτήσεις της, τρεις φορές την εβδομάδα, στο Μπρισμπέιν και στη Σιγκαπούρη. Η πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ ήταν ο δεύτερος προορισμός της αεροπορικής εταιρείας στην Αυστραλία και ο 43ος στο διεθνές της δίκτυο. Το δρομολόγιο πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A330-200, εξοπλισμένο με 22 θέσεις στην Pearl Business και 240 θέσεις στην Coral Economy.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι, έχει ισχυρούς δεσμούς με την κυβέρνηση και το γραφείο τουρισμού του Κουίνσλαντ. Έχει υποστηρίξει σημαντικές πρωτοβουλίες μάρκετινγκ όπως το Million Dollar Memo και το 2011 προσέφερε $1 εκατ. στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης πλημμυρών Queensland Flood Appeal, του Κουίνσλαντ. Ο μέτοχός της, το Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι, δώρισε επίσης $ 30 εκατ. στην κυβέρνηση του Κουίνσλαντ για την κατασκευή πέντε καταφυγίων κυκλώνων που λειτουργούν ως κέντρα πολλαπλών χρήσεων όλο το χρόνο.

Η Etihad Airways έχει πρόσβαση σε 42 συνολικά πτήσεις κάθε εβδομάδα στην Αυστραλία, 35 απευθείας και 7 μέσω του κέντρου της, στο Άμπου Ντάμπι. Απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους στο Μπρισμπέιν, στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη και διατηρεί 7 κτηριακές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένων δύο ειδικών εγκαταστάσεων συντήρησης αεροσκαφών στα αεροδρόμια Σύδνεϋ και Μελβούρνης. Στο παγκόσμιο δίκτυό της, η αεροπορική εταιρεία απασχολεί 56 εργαζόμενους από τη Σιγκαπούρη, συμπεριλαμβανομένων 7 πιλότων και 27 ατόμων ως πλήρωμα καμπίνας.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr