Αναρριχητικό Φεστβάλ Καλύμνου 18 - 22 Μαΐου

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 5ου Αναρριχητικού Φεστιβάλ στην Κάλυμνο, τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο «Παράδεισο της Αναρρίχησης στο Αιγαίο». Οι δρόμοι της Πόθιας και του Μασουριού, αλλά και οι εντυπωσιακοί απόκρημνοι βράχοι έχουν γεμίσει από αναρριχητές που έχουν ενθουσιαστεί από την οργάνωση αλλά και τον πολύ καλό καιρό.

Στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία Δημοτικών Αρχών, διοργανωτών του φεστιβάλ, εκπροσώπων του ΕΟΤ και περισσοτέρων από 200 καλεσμένων αναρριχητών και επισκεπτών στο ξενοδοχείο PLAZA, στο Μασούρι, χτες 18 Μάη, ο Δήμαρχος κύριος Διακομιχάλης Δημήτρης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντας, τις διεθνείς προσωπικότητες που θα συμμετέχουν (τον Ισπανό Patxi Usobiaga και τον Bέλγο, Nico Favresse) και θα κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους αλλά και όλους τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που συνεργάστηκαν αρμονικά για τη διοργάνωση αυτή.

img_6321

Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκαν ενημερωτικά βίντεο από προηγούμενα φεστιβάλ, εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό του ντόπιου φωτογράφου Νικόλαου Σμαλιού και ακολούθησε ένας μεγάλος μπουφές με τοπικές γεύσεις, μαγειρεμένα από τις νοικοκυρές της Καλύμνου!

Οι αναρριχητές ενημερώνονται από τρία INFO STANDS που έχουν στηθεί σε κεντρικά σημεία και λαμβάνουν με την εγγραφή τους δωράκια και αναμνηστικά. Το τριήμερο των εκδηλώσεων συνεχίζεται... Κλείστε εισιτήριο και απολαύστε ένα σαββατοκύριακο γεμάτο αδρεναλίνη!

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το 5ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Καλύμνου, μια πραγματική "Γιορτή της αναρρίχησης" όπως αποκαλούνται τα φεστιβάλ της Καλύμνου, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας αναρριχητικής κοινωνίας προσφέροντας αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες που κατακλύζουν, τα πεδία του νησιού, από όλα τα μέρη του κόσμου. Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου 2011 διοργανώνεται από το Δήμο Καλυμνίων, την Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλύμνου. Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται ομιλίες – παρουσιάσεις παγκοσμίως γνωστών αναρριχητών, διαγωνισμοί αναρρίχησης σε τεχνητές πίστες, κυνήγι θησαυρού σε διαδρομές των βράχων του νησιού, διαγωνισμός φωτογραφίας, αναρρίχηση πλάι - πλάι με φημισμένους αναρριχητές, καθημερινό σκαρφάλωμα σε πεδία γνωστά και μη σε όλο το νησί. Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης Διαγωνισμό Μπούλτερινγκ, Διαγωνισμό Φωτογραφίας,Παρουσιάσεις, Πάρτι και φυσικά πολλή αναρρίχηση... 

Τι θα δείτε;

Αναρριχητικό Φεστβάλ Καλύμνου 18 - 22 Μαΐου

Η Κάλυμνος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς της Δωδεκανήσου με όμορφα τοπία και ελκυστικές παραλίες. Μάρτυρες της πλούσιας και πολυτάραχης ιστορίας της Καλύμνου αποτελούν τα μεγάλης ιστορικής αξίας μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί όπως οι αρχαίοι ναοί, τα μεσαιωνικά κάστρα και οι παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, ενώ τα πολυάριθμα μουσεία αφηγούνται τη διαδρομή των Καλύμνιων μέσα στο χρόνο. Η πλούσια λαϊκή παράδοση και η κληρονομιά των σφουγγαράδων αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στην ξεχωριστή τοπική κουζίνα.

Η Κάλυμνος αποτελεί επίσης έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα με τη ραγδαία ανάπτυξη πρωτίστως του αναρριχητικού και δευτερευόντως του καταδυτικού και του σπηλαιολογικού τουρισμού. Προσφέρεται ως βάση για την εξερεύνηση πολλών από τα γειτονικά νησιά καθώς και για θαλάσσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και νησίδες.

 

Ευχαριστίες:

Προς τον ερασιτέχνη πλην εξαιρετικό, Καλύμνιο φωτογράφο Νικόλαο Εμμ. Σμαλιό, που μας έδωσε την άδεια δημοσίευσης των υπέροχων και μοναδικών φωτογραφιών, από το φωτογραφικό λεύκωμά του "ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ".

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr