31ο Πανελλήνιο Πέρασμα Βουραϊκού

Όποιος έχει περπατήσει πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές, γνωρίζει τη μυρωδιά της «πισσαρισμένης τραβέρσας». Προσθέστε τώρα το άρωμα των δέντρων, των λουλουδιών, των βρεγμένων φύλλων, του νερού τη δροσιά και τη βοή, τα κελαηδίσματα των πουλιών ....Ο παράδεισος είναι εδώ ...στο ΦΑΡΑΓΓΙ του ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ. Σημειώστε στο ημερολόγιό σας το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Βάλτε τα πιο άνετα παπούτσια σας και ακολουθήστε μας σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή, το Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού.


Τα τούνελ και οι γέφυρες του Οδοντωτού σπάνε ευχάριστα την αρμονία του τοπίου, με πλατάνια, οξιές, ελιές, κουτσουπιές και πικροδάφνες να εναλλάσσονται ... Η υπέροχη φύση των Καλαβρύτων σας περιμένει! Άλλο να τα "βλέπεις" μέσα από τον συρμό του Οδοντωτού και άλλο να τα "γεύεσαι" με τα πόδια ... Το πρωί της 8ης Μαΐου 2011 θα αναχωρούν λεωφορεία από το Σταθμό του Οδοντωτού (Διακοπτού) προς τη Ζαχλωρού προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην κατάβαση. Πληροφορίες στο Δημ. Διαμέρισμα Διακοπτού, Κα Κοροσέτη τηλ.2691360700.

Πρόγραμμα

07.30 - 08.00 Συγκέντρωση των πεζοπόρων στην πλατεία του ΟΣΕ Καλαβρύτων και αναχώρηση κατά ομάδες
08.30 - 13.00 Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ζαχλωρού (Μέγα Σπήλαιο). ΘΕΣΗ: Τρεκλιά. ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Τσίπουρο, ούζο, λουκούμι, τεντούρα

13.00 - 14.00 ΘΕΣΗ: Νιάματα. Προσφορά φαγητού, γλυκών και αναψυκτικών στους πεζοπόρους.

14.00 - 14.30 ΘΕΣΗ: Νιάματα. Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε αυτούς που περπάτησαν όλο το φαράγγι.

Εξοπλισμός

Μποτάκια trekking, καπέλο, αντηλιακή, φακός, γυαλιά ηλίου, νερό, αδιάβροχο μπουφάν, μαγιό.

Προσφορά για διαμονή στο Chalet Azanias

31ο Πανελλήνιο Πέρασμα Βουραϊκού

Μια ιδιαίτερη πρόταση διαμονής είναι το Chalet Azanias, το εξοχικό σας σπίτι στα Καλάβρυτα, όπου οι πολυτελείς 2όροφες μεζονέτες σας φιλοξενούν με όλες τις ανέσεις. Μια ειδική τιμή για το Σαββατοκύριακο με το πέρασμα του Βουραϊκού είναι 75 ευρώ ανά μεζονέτα που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και 4 άτομα και συμπεριλαμβάνεται σπιτικό πρωινό. Για αυτό το 2ήμερο, μπορείτε να απολαύσετε τον Αζανία μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής έτσι ώστε να επιστρέψετε από την πεζοπορία και να ξεκουραστείτε. Πληροφορίες στο www.azanias.gr και στο τηλεφ. 26920 29100.

Λίγα λόγια για τη Διαδρομή

Μια διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς είναι η διάσχιση του Βουραϊκού. Η διαδρομή αρχίζει από τα Καλάβρυτα, ακολουθεί τη γραμμή του Οδοντωτού και διαρκεί περίπου 6 ώρες. Η διαδρομή είναι μέρος του διεθνούς μονοπατιού Ε4.

bouraikosΔιαβάστε για τον Οδοντωτό πατώντας εδώ

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr