iospalace1Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που κατεξοχήν επιλέγουν οι Ευρωπαίοι για τις διακοπές τους, ιδίως λόγω των χαμηλότερων τιμών. Οι τιμές στην Ελλάδα παρουσιάζουν σημαντική μείωση της τάξεως του 15% σε σχέση με τον Αύγουστο ενώ την ίδια στιγμή στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι τιμές παρουσιάζουν αισθητή αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Σεπτέμβριο.

Trivago.grΣτους κατεξοχήν ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς παρουσιάζεται αισθητή μείωση, δικαιολογημένη καθώς ο Σεπτέμβριος δεν είναι ο αγαπημένος μήνας των Ελλήνων για διακοπές. Πιο συγκεκριμένα οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν να επισκεφτούν τη Μύκονο, θα κληθούν να πληρώσουν ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο €134 (μείωση 56% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), τη Σκιάθο €40 ανά διανυκτέρευση (μείωση 85%), την Κω €56 ανά διανυκτέρευση (μείωση 45% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης €137 (μείωση 26%). Στη Ρόδο η μείωση αγγίζει το 31% σε σχέση με τον Αύγουστο και η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται στα €86, στο Ημεροβίγλι η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται στα €257 και η μείωση που σημειώνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι της τάξεως του 13%. Στα Χανιά η μείωση αγγίζει το 18% με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο να είναι στα €74.

Αντίθετα στην Ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζεται αύξηση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του 9% με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα €88. Στη Θεσσαλονίκη η αύξηση αγγίζει το 16% και η μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα €91 ανά διανυκτέρευση. Στην Κύπρο η μεγαλύτερη μείωση τιμών σημειώνεται στην Πάφο σε ποσοστό 17% και με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο τα €150, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στη Λευκωσία σε ποσοστό 27%, με μέση τιμή διανυκτέρευσης €140.

Top chic & cheap 

capital-coast-resort-spa4Οι τιμές στους ελληνικούς παραθαλάσσιους προορισμούς πέφτουν αισθητά αυτό το Σεπτέμβριο και είναι ίσως μια μοναδική ευκαιρία να επωφεληθούν οι ταξιδιώτες από τις προσφορές για μια τελευταία απόδραση στα ελληνικά νησιά πριν την άφιξη του χειμώνα. Οι κατεξοχήν καλοκαιρινοί προορισμοί που έχουν τις χαμηλότερες τιμές για το μήνα Σεπτέμβριο είναι η Σκιάθος (40 ευρώ, μείωση 85 τοις εκατό), η Ίος (μέση τιμή 40 ευρώ, μείωση 50 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και η Μήλος με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 41 ευρώ (μείωση τρια τοις εκατό σε σχέση με τον Αύγουστο). Οι πιο ακριβοί ελληνικοί παραθαλάσσιοι προορισμοί για τον Σεπτέμβριο είναι η Οία με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 293 ευρώ (μείωση 3%) και το Ημεροβίγλι με μέση τιμή τα 257 ευρώ (μείωση 13%). Στην Κύπρο ο φτηνότερος προορισμός είναι η Λάρνακα με μέση τιμή διανυκτέρευσης 90 ευρώ (μείωση 4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και ο ακριβότερος προορισμός είναι σταθερά η Αγία Νάπα με μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο 164 ευρώ και μείωση 4%.

Ανεβαίνουν οι τιμές στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Οι τιμές ανεβαίνουν στους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς με το Μιλάνο να ηγείται με 59 τοις εκατό και με μέση τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο τα 199 ευρώ. Ακολουθεί το Μόναχο, εξαιτίας του Oktoberfest με αύξηση των τιμών της τάξεως του 53 τοις εκατό και μέση τιμή τα 198 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση και η Φρανκφούρτη με αύξηση των τιμών κατά 56 τοις εκατό και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση τα 148 ευρώ. Στη Σεβίλλη οι τιμές ανεβαίνουν επίσης κατά 56 τοις εκατό και η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο διαμορφώνεται στα 103 ευρώ. Αντίθετα το Εδιμβούργο αποτελεί τρανή εξαίρεση και παρουσιάζει μείωση των τιμών κατά 33 τοις εκατό με μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο τα 150 ευρώ και το Λονδίνο με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση τα 204 ευρώ (μείωση 11 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

 

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς Eυρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις ένα εκατομμύριο καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 15 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από 100 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

 trivago.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr