ΗΑΤΤΑ: Ελλάδα -Τουρκία: Συνεργασία στον ΤουρισμόΣε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, αντιπροσωπείας της TURSAB και εκπροσώπων του ΗΑΤΤΑ. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στον τομέα του Τουρισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: "Από κοινού είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα των δύο χωρών». Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το ομόλογο Υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας και τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα ΗΑΤΤΑ και TURSAB, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω προσέγγιση των επί μέρους θεμάτων".

Σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου της TURSAB κου Bassaran Ulusoy, 11.000.000 Τούρκοι τουρίστες ταξιδεύουν είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό, ενώ αυτή την περίοδο στην Ελλάδα ταξιδεύουν 500.000 Τούρκοι. Μάλιστα, 80.000 Τούρκοι ταξιδιώτες κάνουν στην Ελλάδα θαλάσσιο τουρισμό. Οι δυνατότητες διεύρυνσης αυτών των αριθμών είναι πολύ μεγάλες.

Ο κύριος Ulusoy τόνισε πως οι διευκολύνσεις που δόθηκαν για την visa Schengen με το πιλοτικό πρόγραμμα των νησιών, και την επιτάχυνση χορήγησης της visa, έχουν βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Παρ' όλα αυτά χρειάζεται να βελτιωθούν οι διαδικασίες, συγκεκριμένα στο προξενείο της Σμύρνης και του Μποζμπουρούν.

Ο κύριος Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, δήλωσε ότι τα μέλη του Συνδέσμου είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τα μέλη της TURSAB, με συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από τρίτες χώρες, κυρίως υπερπόντιες αγορές. Ήδη με τις συνομιλίες μεταξύ των δύο φορέων οριστικοποιήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε σύντομα να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Συμφωνήθηκε να οριστεί σύντομα συνάντηση εκπροσώπων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα των δύο χωρών – των δύο δηλαδή Υπουργείων Τουρισμού, και αντιπροσωπείας του ΗΑΤΤΑ και της TURSAB- οι οποίοι από κοινού θα επεξεργαστούν τα θέματα αυτά, ώστε να επιτευχθεί η στήριξη της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr