Πλοήγηση στα Αεροδρόμια του ΜέλλοντοςΠαγκόσμια έρευνα της Amadeus εντοπίζει τις αναδυόμενες τεχνολογίες του μέλλοντος που θα λύσουν τα προβλήματα των επιβατών στα αεροδρόμια. Η έρευνα "Πλοήγηση στα Αεροδρόμια του Μέλλοντος" δείχνει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες με τις αποσκευές, τις διαδικασίες ασφαλείας και τα προβλήματα στις πτήσεις τους προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος. Οι τεχνολογίες που μελετήθηκαν στην έρευνα περιλαμβάνουν την τεχνολογία NFC, συστήματα αποσκευών με βάση την τοποθεσία και εντοπισμό τοποθεσίας σε εσωτερικούς χώρους.

Μια νέα έρευνα με τίτλο "Πλοήγηση στα Αεροδρόμια του Μέλλοντος" εντοπίζει τις αλλαγές συμπεριφοράς στα σύγχρονα αεροδρόμια και χαρτογραφεί τις τεχνολογίες που θα επιχειρήσουν τα επόμενα χρόνια να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της "απόλυτης ταξιδιωτικής εμπειρίας". Η έρευνα, την εκπόνηση της οποίας ανέλαβε ο Norm Rose της Travel Tech Consulting Inc, αποκαλύπτει ότι οι επιβάτες ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν τακτικά, σημαντικά προβλήματα ενώ βρίσκονται στα αεροδρόμια, όπως για παράδειγμα όταν πραγματοποιούν το check-in, όταν παραλαμβάνουν και παραδίδουν τις αποσκευές τους και όταν περνούν από τους ελέγχους ασφαλείας.

Η έρευνα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρακινήσει ένα νέο τρόπο σκέψης και να φέρει την καινοτομία πιό κοντά στην τεξιδιωτική βιομηχανία, χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο δεδομένα από μια έρευνα για τον παγκόσμιο ταξιδιώτη που διενεργήθηκε από την JD Power για λογαριασμό της Amadeus, με συμμετοχή 2.978 ατόμων.

Κύρια ευρήματα της έρευνας:

→ Οι ταξιδιώτες απαιτούν βελτιώσεις στην διαχείριση προβλημάτων και αποσκευών.

Κατά 43%, η διαχείριση προβλημάτων κατέλαβε την πιό σημαντική θέση στα ζητήματα τα οποία οι επιβάτες θα ήθελαν να δουν βελτίωση. Επιπλέον, οι καινοτομίες και οι βελτιώσεις στην διαχείριση των αποσκευών είναι σημαντικές για το 34% των επιβατών, δεδομένου ότι περίπου ένα παρόμοιο ποσοστό έχει βιώσει καθυστερήσεις κατα τη διάρκεια του check-in, της παράδοσης και παραλαβής αποσκευών.

→ Αυξημένη ζήτηση για νέες ενημερωτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες self-service

Περίπου το 40% των ταξιδιωτών θα ήταν διατεθειμένοι να υιοθετήσουν υπηρεσίες που παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στις φορητές συσκευές τους σχετικά με πτήσεις και πληροφορίες για τις αποσκευές τους, καθώς επίσης και οδηγίες για το αεροδρόμιο. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ζητούν περισσοτερες επιλογές self-service, όπως την δυνατότητα να αγοράζουν επιπρόσθετες υπηρεσίες στα σημεία εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια και επιλογές αυτοπαρακολούθησης των αποσκευών.

→ Η εμπειρία στα αεροδρόμια επιδρά στην αντίληψη που έχουν οι ταξιδιώτες για τις αεροπορικές εταιρείες

Κατά μέσο όρο, εάν οι πελάτες χρειαστεί να περιμένουν σε ουρά για περισσότερο από 30 λεπτά κατά τη διάρκεια του check-in, η αντίληψή τους για την αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποιούν θα αλλάξει αρνητικά κατά 10%.

Κοιτάζοντας προς το 2020, η έρευνα σκιαγραφεί αισιόδοξα το πως συγκεκριμένες αναδυόμενες τεχνολογίες θα εφαρμοστούν για να επιλύσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ταξιδιωτική εμπειρία στα αεροδρόμια, όπως:

· One-touch check-in και ανίχνευση προόδου: Η τεχνολογία Near field communication (NCF) που διατίθεται στα smartphones και τους tablet υπολογιστές θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την δυνατότητα του one-touch check-in για τον επιβάτη και θα μπορούσε ακόμη να δώσει την δυνατότητα στις αεροπορικές εταιρείες να εντοπίζουν τους επιβάτες τους στα αεροδρόμια, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

· Μόνιμες ετικέτες αποσκευών: Η τεχνολογία RFID θα χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μόνιμες ετικέτες αποσκευών που θα αναγνωρίζουν τις πληροφορίες των τακτικών επιβατών και θα επιτρέπουν τον εντοπισμό των αποσκευών στο αεροδρόμιο, στο αεροπλάνο και στον τελικό προορισμό του επιβάτη. Αυτή η διαδικασία θα επιτρέψει την ροή πληροφοριών σχετικά με τις αποσκευές σε πραγματικό χρόνο, μια πραγματικά πολύτιμη υπηρεσία όταν παρουσιάζονται προβλήματα.

· Πράκτορες με tablet υπολογιστές: Δεδομένης της διάδοσης των tablet υπολογιστών, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα μπορούσαν στο μέλλον να έχουν σαν βάση το αεροδρόμιο και να παρέχουν πληροφορίες στους επιβάτες, όπου χρειάζεται ή να προσφέρουν βοήθεια στο σημείο του check-in στις ώρες αιχμής.

Η κα Julia Sattel, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Airline IT της Amadeus, σχολίασε σχετικά με την έρευνα: "Βλέπουμε ένα λαμπρό μέλλον για τους παίκτες που είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στις λειτουργίες των αεροδρομίων. Οι αεροπορικές εταιρείες, οι εταιρείες λειτουργίας αεροδρομίων και οι παροχείς επίγειων υπηρεσιών πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους εάν θέλουν να επιτύχει το όραμα που προκύπτει από αυτή την έρευνα. Η προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε στην προσφορά μια καλύτερης εμπειρίας για τον επιβάτη, παρέχοντάς του λύσεις που σηματοδοτούν τον τρόπο με τον οποίο οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια συνδέονται αποτελεσματικότερα με τους πελάτες τους."

Ο κ. Norm Rose, επιμελητής της έρευνας, από την εταιρεία Travel Tech Consulting προσέθεσε: "Είναι ξεκάθαρο ότι το self-service και η φορητότητα είναι κύρια στοιχεία του αεροδρομίου του μέλλοντος. Η συνεχής συνδεσιμότητα σημαίνει ότι ο επιβάτης βρίσκεται πάντα online και συνεπώς περιμένει με την σειρά του πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο. Ακόμη και απλές εξελίξεις όπως η επιβεβαίωση ότι οι αποσκευές ενός επιβάτη έχουν πράγματι επιβιβαστεί στο αεροπλάνο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ελαχιστοποίηση του άγχους και της αβεβαιότητας. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη και προκειμενου να επιτύχουμε το όραμα για το αεροδρόμιο του μέλλοντος, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια πρέπει να επενδύσουν σε νέα συστήματα που θα αυτοματοποιήσουν τις χειροκίνητες εργασίες, θα μοιράζονται πληροφορίες και θα παρέχουν δυναμική επικοινωνία στους επιβάτες."

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr