Το εξωτικό Τουβαλού στον Ειρηνικό, μια ήρεμη δύναμηΜε πληθυσμό που μόλις ξεπερνά τους 12.000 κατοίκους, το Πολυνησιακό κρατίδιο του Τουβαλού είναι το δεύτερο πιο αραιοκατοικημένο κρατίδιο παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πληθυσμός του υπολείπεται κατά 4.000 του αριθμού των συνολικών επισκεπτών που προβλέπεται να επισκεφθούν τη φετινή Έκθεση των Ποσειδωνίων, του πιο αναγνωρισμένου ναυτιλιακού γεγονότος στον κόσμο.

Το νησιώτικο κράτος του Ειρηνικού Ωκεανού είναι ένας από τους 87 εκθέτες των Ποσειδωνίων στα οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Αντί, ωστόσο, το μέγεθος των γειτονικών περιπτέρων να προκαλεί δέος στο μικρό κρατίδιο, ο S. S. Tan, σύμβουλος του νηολογίου του Τουβαλού, πιστεύει ότι βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή για να προβάλει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της σημαίας του, η οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη διεθνή αγορά την πριν από 6 μόλις χρόνια.Το Τουβαλού προωθεί δυναμικά τις υπηρεσίες του νηολογίου του στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα κατά τη διάρκεια της 22ης διοργάνωσης των Ποσειδωνίων που διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού.

Το περίπτερο των νησιών ΜάρσαλΤο σύμπλεγμα των 8 νησιών της Πολυνησίας αποτελεί ένα από 4 μικρότερα κρατίδια που εδραιώνουν την παρουσία τους στην Έκθεση των Ποσειδωνίων, μαζί με τα νησιά St. Kitts & Nevis της Ανατολικής Καραϊβικής, τη Μικρονησιακή Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ και τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής Μπελίζ. Ό,τι, όμως υπολείπεται σε μέγεθος εκδηλώνεται με φιλοδοξίες, καθώς και τα 4 μικρά κρατίδια εκφράζουν αμείωτο ενδιαφέρον για την επέκταση των νηολογίων τους και τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών τους.

Τα νησιά St. Kitts & Nevis μόλις εγκαινίασαν το τμήμα νηολόγησης θαλαμηγών πλοίων στην προσπάθειά τους να επεκταθούν σε νέα κατηγορία πλοίων και να συμπληρώσουν το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των 1.000 καραβιών από διαφορετικές κατηγορίες της Ελλάδας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ινδίας και τη Σιγκαπούρης. Επιπλέον, τα νησιά Μάρσαλ συνεχίζουν να αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως νηολόγια, καθώς βρίσκονται στην τρίτη θέση της κατάταξης με το νηολόγιο του Παναμά και της Λιβερίας να προηγούνται με ευρύ πελατολόγιο, στο οποίο κυριαρχούν Έλληνες και Αμερικανοί πλοιοκτήτες. Το κοραλλιογενές κράτος με τους 60.000 κατοίκους και τα διάσπαρτα νησάκια βόρεια του Ισημερινού έχει υπάρξει πιστός συμμετέχων των Εκθέσεων Ποσειδώνια από το έτος 2000. Σύμφωνα με τον Jack Enright, Executive Vice President Vessel Administration, η εταιρεία του βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με μεγάλο ναυτιλιακό παράγοντα της Τουρκίας για μία συμφωνία που θα συμπεριλαμβάνει 4 πλοία η οποία ελπίζει να ολοκληρωθεί μέχρι το πέρας της Έκθεσης. «Τα Ποσειδώνια ανέκαθεν αποτελούσαν έναν πυλώνα προβολής των νησιών Μάρσαλ ενώ ελπίζουμε ότι χτίζοντας ακόμα ισχυρότερες σχέσεις με τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα θα εμπλουτίσουμε το πελατολόγιό μας που αυτή τη στιγμή αποτελείται από 2.100 πλοία χωρητικότητας 57,6 εκατ. τόνων. Το νηολόγιο, επίσης, σύντομα θα ανοίξει γραφεία και στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια της στρατηγικής του ανάπτυξης διεθνώς.» 

 Το Μπελίζ, που βρέχεται από τα τροπικά νερά της Καραϊβικής ανάμεσα στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, παρότι είναι ακόμα μία από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές του κόσμου διαθέτει νηολόγιο 1.000 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων από φορτηγά πλοία έως και ψαράδικα. Κατά τη διάρκεια της 8ης συμμετοχής τους στα Ποσειδώνια, η χώρα που προωθεί το Διεθνές Εμπορικό Νηολόγιο του Μπελίζ (IMMARBE) κάτω από το motto ‘η φιλική, ποιοτική σημαία’ έχει ήδη δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο που τη βοηθά στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο.«Τα Ποσειδώνια αποτελούσαν πάντα το κορυφαίο forum της ατζέντας μας, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να συναντήσουμε υπάρχοντες και εν δυνάμει πελάτες, ενώ η συμμετοχή μας στην Έκθεση κάθε δύο χρόνια αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, προκειμένου να ανοίξουμε τους δρόμους για νέες αγορές από την Ευρώπη και την Ασία», δήλωσε η Annette Garel, Deputy Registrar & Head of Registration Department.

Συνολικά, 29 νηολόγια από 18 χώρες συμμετέχουν με το περίπτερό τους φέτος στα Ποσειδώνια.Τα Ποσειδώνια 2010 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ Ευπλοίας 4-6, Πειραιάς 185 37, Τηλ. +30 210 4283608.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr