Bring them BackΜε επιτυχία συνεχίζεται η παγκόσμια διαδικτυακή καμπάνια των πολιτών του κόσμου με τίτλο “BRING THEM BACK!” που ξεκίνησε στις 14 Απριλίου με στόχο – όραμα τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα και την επανένωση του Μνημείου. Περισσότεροι από 125.000 πολίτες από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφθεί έως σήμερα τον δικτυακό τόπο http://www.bringthemback.org/ που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την καμπάνια, και έχουν εκφράσει με την υπογραφή τους την υποστήριξη τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Απώτερος στόχος της προσπάθειας που έχει αναπτύξει το social network ActClick.com και χορηγεί το ΜΕΤΑΧΑ είναι η δημιουργία ενός κινήματος πολιτών που ενώνει τις φωνές όλων όσοι πιστεύουν ότι το αίτημα αυτό είναι δίκαιο . Για τον λόγο αυτό διοργανώνονται συνεχώς νέες πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Στο Facebook έχει δημιουργηθεί το group “BRING THEM BACK!” που ήθη αριθμεί 245.000 μέλη από όλες τις χώρες του κόσμου.

Bring them BackΤην Πέμπτη 24/6 το ActClick.com σε συνεργασία με το METAXA διοργάνωσαν για το δραστήριο αυτό group, μία ξεχωριστή βραδιά προκείμενου να γνωριστούν και να έρθουν σε επαφή τα μέλη-υποστηρικτές της καμπάνιας, να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν τις επόμενες ενέργειες τους. Παρών στην εκδήλωση και ο κ. Σπύρος Φωκάς που κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στο video της καμπάνιας το οποίο «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο μέσα από ελληνικά και ξένα portals, social media και blogs.


Πιο συγεκριμένα, από την έναρξη της καμπάνιας έως σήμερα, περισσότεροι από 590.000 άνθρωποι έχουν δει το video “BRING THEM BACK!” στο Youtube. Οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στον δικτυακό τόπο http://www.bringthemback.org/ προέρχονται από πολίτες 121 διαφορετικών χωρών (20% του συνολικού αριθμού υπογραφών), ενώ 433.000 χρήστες έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα της καμπάνιας περισσότερες από μία φορά. Η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της καμπάνιας, υποστηρίζεται σε 6 γλώσσες και εκτός από το video συγκεντρώνει και φιλοξενεί πληροφορίες και για άλλες σχετικές ενέργειες που γίνονται ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων θέσεων του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, του Βρετανικού Μουσείου, των Διεθνών Επιτροπών και άλλων οργανωμένων φορέων, καθώς και πρωτοβουλιών μεμονωμένων πολιτών.Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι η συγκέντρωση 1.000.000 επώνυμων υπογραφών και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κίνητρο την άσκηση διεθνών και ουσιαστικών πιέσεων στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών. 

METAXA – Υπερήφανος χορηγός

Ένα όνομα αναγνωρίσιμο από εκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 60 χώρες στον κόσμο και απόλυτα συνδεδεμένο με τη χώρα καταγωγής του, την Ελλάδα, το ΜΕΤΑΧΑ συνεχίζει πιστά το όραμα του ιδρυτή του Σπύρου Μεταξά. Η κοινωνική ευθύνη και ο ελληνικός πολιτισμός αποτέλεσαν ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς του ΜΕΤΑΧΑ που εκτείνεται σε 3 αιώνες. Στη σύγχρονη ιστορία του, και με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υποστήριξη της διεθνούς καμπάνιας «ΜΕΤΑ» το 2002-2003, το ΜΕΤΑΧΑ εμπνέεται συχνά από τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού, υποστηρίζοντας θεσμούς και πρωτοβουλίες που τον προάγουν μέσα αλλά και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Κατά τη δεκαετία του ’90, το ΜΕΤΑΧΑ υπήρξε επίσης χορηγός του Σωματείου των Φίλων της Ακρόπολης που ως στόχο είχε τη δημιουργία του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. 

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η υποστήριξη από το METAXA της πρωτοβουλίας "BRING THEM BACK!" που σκοπό έχει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Γιατί, για το METAXA η επανένωση του μνημείου - συμβόλου του Παρθενώνα αποτελεί την επανένωση ιδανικών, αξιών και προτύπων όχι μόνο του ελληνικού, αλλά ολόκληρου του παγκόσμιου πολιτισμού.

Επισκεφθείτε το www.bringthemback.org και ψηφίστε για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και την επανένωση του μνημείου.REUNITE THEM! BRING THEM BACK!

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr