ΙορδανίαΗ Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, φιλόξενους ανθρώπους και πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους 'Έλληνες. Αυτό το ταξίδι περιλαμβάνει τα πάντα !!! Πρόκειται για ένα μεστό πολιτιστικό πρόγραμμα που μας αποκαλύπτει ιστορικά μνημεία, σμιλεμένα στους βράχους, δείγματα εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης των Ναβαταίων, απομεινάρια ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και ίχνη νεώτερης ιστορίας χαραγμένα ανεξίτηλα στην έρημο. Μην διστάσετε να ακολουθήσετε το ταξιδιωτικό γραφείο COSMORAMA που διοργανώνει αυτό το αξέχαστο ταξίδι.

Το μίνι τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει το Αμμάν, το Ουάντι Ραμ, την Πέτρα, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα. 

Ημέρα 1: Αθήνα - Αμμάν

Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν, την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη και μεταφορά ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Αμμάν - (Ουάντι Ραμ) - Πέτρα
Ιορδανία

Στην διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το Φόρουμ, την Σιταντέλα και φυσικά το μουσείο της πόλης με τα θαυμάσια ρωμαϊκά ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ιορδανίας. Αμέσως μετά αναχώρηση για το Ουάντι Ραμ την πιο γοητευτική έρημο του κόσμου. Τοπίο επιβλητικό που μαγεύει τον ταξιδιώτη με τους βραχώδεις σχηματισμούς και τις αποχρώσεις της άμμου να λαμπυρίζουν στον ήλιο. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει δίωρη διαδρομή με τζιπ στην έρημο για να θαυμάσουμε τους εξαιρετικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Οι θαυμάσιες βραχογραφίες, δείγμα πρωτόγονων καλλιτεχνικών ανησυχιών αποτελούν τεκμήρια της μακραίωνης ιστορίας της χώρας. Το απόγευμα καταλήγουμε στην Πέτρα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Αμμάν - Πέτρα

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην «λαξευμένη» πόλη της Πέτρας. Η επίσκεψή μας θα ξεκινήσει από το φαράγγι, το οποίο θα μας οδηγήσει μέχρι το θησαυροφυλάκιο, το δικαστήριο, αμφιθέατρο. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία μνημεία του πλανήτη που σίγουρα θα σας συναρπάσει. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας αναχωρούμε με προορισμό το γνώριμο Αμμάν. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε στο παραδοσιακό εστιατόριο Καν Ζαμάν για να γευτείτε την πεντανόστιμη Ιαρδονική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Αμμάν - Αθήνα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Ημερομηνίες αναχώρησης

Κάθε Πέμπτη και Κυριακή, 30/05/2010, 03/06/2010, 06/06/2010, 10/06/2010, 13/06/2010, 17/06/2010, 20/06/2010, 24/06/2010, 27/06/2010

Περιλαμβάνονται:

√ Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Royal Jordanian

√ Διαμονή: Amman Cham Palace 4*sup, Beit Zaman Petra 5* με Πρωινό

√  Μεταφορές

√  Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)

√  Έξοδα βίζας Ιορδανίας

√  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

√  Φιλοδωρήματα

√  Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπου αναφέρονται στο πρόγραμμα

√  Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός

√  Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

√  Τσάντα ταξιδιού "Cosmorama"

Δεν περιλαμβάνονται: οι φόροι αεροδρομίων €220 το άτομο

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο: €645

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr