Η Etihad Airways και η Aer Lingus σύναψαν μία ιστορικής σημασίας συμφωνία δρομολογίων τόσο διασύνδεσης όσο και κοινού κωδικού, η οποία έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης αγοράς μετοχών ύψους 2.987 % της Ιρλανδικής αεροπορικής από τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Βάσει της συμφωνίας, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της “EY” στις πτήσεις της  Aer Lingus μεταξύ Δουβλίνου, Μάντσεστερ και Λονδίνου (Χίθροου) και προορισμών στην Ιρλανδία, στα Βρετανικά Νησιά, στα νησιά του Στενού της Μάγχης, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία και στις Η.Π.Α. Με τη σειρά της, η Aer Lingus θα τοποθετήσει τον κωδικό της “EI” στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Δουβλίνου και θα έχει πλήρη πρόσβαση στις πτήσεις όλου του δικτύου πέρα του Άμπου Ντάμπι, σε περιοχές που περιλαμβάνουν την Αυστραλία, την Ασία στην πλευρά του Ειρηνικού, την Ινδική Χερσόνησο και τη Μέση Ανατολή.Η Etihad Airways και η Aer Lingus σύναψαν μία ιστορικής σημασίας συμφωνία δρομολογίων τόσο διασύνδεσης όσο και κοινού κωδικού, η οποία έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης αγοράς μετοχών ύψους 2.987 % της Ιρλανδικής αεροπορικής από τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Βάσει της συμφωνίας, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της "EY" στις πτήσεις της Aer Lingus μεταξύ Δουβλίνου, Μάντσεστερ και Λονδίνου (Χίθροου) και προορισμών στην Ιρλανδία, στα Βρετανικά Νησιά, στα νησιά του Στενού της Μάγχης, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία και στις Η.Π.Α.

Με τη σειρά της, η Aer Lingus θα τοποθετήσει τον κωδικό της "EI" στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Δουβλίνου και θα έχει πλήρη πρόσβαση στις πτήσεις όλου του δικτύου πέρα του Άμπου Ντάμπι, σε περιοχές που περιλαμβάνουν την Αυστραλία, την Ασία στην πλευρά του Ειρηνικού, την Ινδική Χερσόνησο και τη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον της συνεργασίας Κοινού Κωδικού με την Aer Lingus, η Etihad Airways έχει ήδη συνάψει ακόμη 35 ανάλογες συμφωνίες με εταιρείες απ' όλο τον κόσμο. Οι συμπράξεις κοινού κωδικού, μαζί με την εξαγορά μετοχών και την οργανική ανάπτυξη, αποτελούν τους τρεις πυλώνες των σχεδίων επέκτασης της Etihad Airways.

Ο κ. James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: "Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη νέα συμφωνία κοινού κωδικού με την Aer Lingus η οποία θα προσφέρει στους επιβάτες της Etihad Airways νέες ταξιδιωτικές επιλογές και αεροπορικές συνδέσεις προς την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ηπειρωτική Ευρώπη και πέρα από τον Ατλαντικό, τη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη. Η συμφωνία Κοινού Κωδικού είναι μία πρώιμη ένδειξη της επιτυχίας του στρατηγικού σχεδίου της Etihad Airways για την απόκτηση μετοχών της Aer Lingus και άλλων αεροπορικών εταιρειών και του άμεσου οφέλους που θα αποφέρει στους επιβάτες και των δύο εταιρειών ανά τον κόσμο".

Ο κ. Christoph Mueller, Γενικός Διευθυντής της Aer Lingus, είπε: "Η σημερινή ανακοίνωση υποστηρίζει την στρατηγική της Aer Lingus που έχει ως σκοπό να παρέχει στους επιβάτες της ευρύτερη πρόσβαση και επιλογές. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Etihad Airways ως τον νέο μας συνεργάτη σε αυτή τη συμφωνία Κοινού Κωδικού."

Η προπώληση των νέων πτήσεων Κοινού Κωδικού της Etihad Airways, θα ξεκινήσει από σήμερα για ταξίδια από τις 15 Σεπτεμβρίου. Μερικά από τα δρομολόγια υπόκεινται ακόμα σε ρυθμιστικές εγκρίσεις. Ο κωδικός «EY» της Etihad Airways θα τοποθετηθεί στις κάτωθι πτήσεις της Aer Lingus:

• Μεταξύ Δουβλίνου και: Αμπερντίν, Άμστερνταμ, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Κάρντιφ, Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Άιλ οφ Μαν, Τζέρσεϊ, Κέρι, Λισαβώνας, Λονδίνου -αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου- και Μάντσεστερ.
• Μεταξύ αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου και Δουβλίνου, Κορκ και Σάνον.
• Μεταξύ Μάντσεστερ και Δουβλίνου, Κόρκ και Σάνον.
• Μεταξύ Δουβλίνου και Βοστώνης και Νέας Υόρκης – αεροδρόμιο JFK.

Η Etihad Airways και η Aer Lingus βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με τις επιπλέον εμπορικές και τιμολογιακές ευκαιρίες για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας σε τομείς όπως οι από κοινού εφοδιασμοί. Σε πρώτο στάδιο, τα μέλη του Προγράμματος Προνομίων Τακτικών Επιβατών της Etihad Airways θα κερδίζουν μίλια στις πτήσεις Κοινού Κωδικού με την Aer Lingus ενώ η περαιτέρω ενσωμάτωση προγραμμάτων τακτικών επιβατών είναι υπό διερεύνηση.

Η Etihad Airways πραγματοποιεί δέκα (10) πτήσεις εβδομαδιαίως από το Άμπου Ντάμπι στο Δουβλίνο και από την αρχή των δρομολογίων, τον Ιούλιο του 2007, έχει μεταφέρει περισσότερους από 817.000 επιβάτες μεταξύ των δύο πρωτευουσών.

Στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου η Etihad Airways διατηρεί σαλόνι αναμονής των επιβατών διακεκριμένων θέσεων, εγκαταστάσεις μηχανικής συντήρησης και έχει ενδυναμώσει το προσωπικό της με εργαζόμενους από τη χώρα. Πρόσφατα ανανέωσε για τα επόμενα πέντε (5) έτη τη χορηγία της με τον αθλητικό σύλλογο Gaelic Athletic Association.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr