Η LEVI’S® παρουσιάζει τα WATERLESS™ jeans στην Ευρώπη. Η συλλογή εξοικονομεί 20 εκατομμύρια λίτρα νερό μέσω καινοτομιών στη διαδικασία του φινιρίσματοςΗ Levi's®, ο παγκόσμιος ηγέτης στον κόσμο του Jeanswear, παρουσίασε σε ολόκληρη την Ευρώπη την ολοκαίνουρια σειρά ρούχων Water<Less™ – τα jeans με την εξαιρετική εμφάνιση και αισθητική που χαρακτηρίζει τα ρούχα της Levi's® - που όμως έχουν παραχθεί με πολύ λιγότερο νερό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι για την παραγωγή ενός jean απαιτούνται 45 λίτρα νερού στη διαδικασία του βαψίματος, του πλυσίματος και στην απόδοση του τελικού φινιρίσματος, η Levi's® χρησιμοποιεί για τα Water<Less™ jeans πολύ λιγότερο νερό, μειώνοντας την ποσότητα που απαιτείται κατά μέσο όρο από 20% έως και 88% για ορισμένα νέα προϊόντα στη γραμμή.

Συνοψίζοντας, το 17% από τη συλλογή Levi's® Φθινόπωρο/Χειμώνας 2011, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα στην Ευρώπη, έχει παραχθεί με τη μέθοδο Water<Less™, εξοικονομώντας περίπου 20 εκατομμύρια λίτρα νερό. Ποσοστό που ισοδυναμεί με περισσότερα από 725.000 ντους ή πόσιμο νερό για μια πόλη 10,000 κατοίκων, για δύο χρόνια.

Η LEVI’S® παρουσιάζει τα WATERLESS™ jeans στην Ευρώπη. Η συλλογή εξοικονομεί 20 εκατομμύρια λίτρα νερό μέσω καινοτομιών στη διαδικασία του φινιρίσματος

"Η συλλογή Water<Less™ παρέχει μια φανταστική σύνθεση μεταξύ στυλ και ανθεκτικότητας" δήλωσε ο Erik Joule, senior vice president of merchandising and design της Levi's® . "Ως εταιρεία, καταβάλουμε συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων μας και των διαδικασιών παραγωγής τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα που καταφέραμε να πετύχουμε μέχρι τώρα με τα Levi's ® Water<Less™ και γνωρίζουμε πως μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα αν εφαρμόσουμε αυτή την καινοτόμο φιλοσοφία και σε άλλες πτυχές της διαδικασίας παραγωγής μας".

Κατά την παραγωγή, τα «κλασσικά» jeans "φινίρονται" σε μεγάλα πλυντήρια και στεγνωτήρια για να αποκτήσουν όσα περισσότερα και διαφορετικά looks γίνεται, για να ταιριάζουν σε όλα τα στυλ των καταναλωτών. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους πλυσίματος, ένα «μέσο» jean χρειάζεται να πλυθεί από 3 έως 10 φορές, καταναλώνοντας περίπου, 45 λίτρα νερό τη φορά. Για την παραγωγή των Levi's® Water<Less™ jeans μειώθηκε η κατανάλωση νερού κατά τη διαδικασία του φινιρίσματος, με απλές και μικρές αλλαγές.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

• Μείωση του αριθμού των κύκλων που γίνονται κατά τη λειτουργία του πλυντηρίου, συνδυάζοντας πολλαπλούς κύκλους πλυσίματος, σε έναν.

• Πλύση με χρήση όζοντος

• Αφαίρεση νερού κατά το πετροπλύσιμο.

Η LEVI’S® παρουσιάζει τα WATERLESS™ jeans στην Ευρώπη. Η συλλογή εξοικονομεί 20 εκατομμύρια λίτρα νερό μέσω καινοτομιών στη διαδικασία του φινιρίσματος

Η πρώτη σειρά από τα προϊόντα Water<Less™ θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια jeans για τον άνδρα και τη γυναίκα, συμπεριλαμβανομένων των Levi's® 501® jeans και το δημοφιλές Levi's® 511 (slim fit) για τους άντρες 'όπως επίσης και αρκετά φινιρίσματα για το γυναικείο Levi's® Curve ID™.

Ως «κομμάτι» της Water<Less™ πρωτοβουλίας, 10% των εσόδων από τα προϊόντα Levis® Water<Less™ των online αγορών του επίσημου site της Levi's® στην Ευρώπη, θα διατεθούν στο Water.org, έναν πρωτοπόρο στη μεταφορά νερού και υγιεινών λύσεων στον πλανήτη.

Τα Water<Less™ jeans είναι μόνο ένας από τους τρόπος με τους οποίους η Levi's® εργάζεται για να μειώσει τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις των προϊόντων της. Πρόσφατα, έρευνες της Levi Strauss & Co. έδειξαν πως κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός Levi's® 501® jean, η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού προέρχεται από την καλλιέργεια του βαμβακιού και από τη «ρουτίνα» καθαριότητας των καταναλωτών, μόλις ένα παντελόνι Levi's® αγοραστεί και «φύγει» από το κατάστημα. Ως εταιρεία, η Levi Strauss & Co κάνει άλματα σε αυτούς τους καίριους τομείς, από τη μείωση του νερού κατά την καλλιέργεια βαμβακιού μέσω της υποστήριξης της εταιρείας Better Cotton Initiative, ως τη δημιουργία υποδείξεων για το πώς οι προμηθευτές θα κάνουν χρήση του νερού κατά την παραγωγική διαδικασία και την ενθάρρυνση των καταναλωτών να χρησιμοποιούν λιγότερο νερό στη φροντίδα των jean τους, από τη στιγμή που θα τα αγοράσουν.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε την επίσημη Fan Page της Levi's® στην Ελλάδα, στο Facebook http://www.facebook.com/Levis.Greece

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr