Το "Σκληρό καρύδι" είναι μια ιστορία που βασίζεται σε ένα πραγματικό περιστατικό, το οποίο συνέβη σε σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Πάνω απ’ όλα, το βιβλίο αυτό είναι μια αφορμή για να προσεγγίσουν τα παιδιά αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, μέσα από την ψύχραιμη ματιά ενός παιδιού-πρόσφυγα."Η Αϊσέ, ένα εννιάχρονο κορίτσι, μιλάει με κέφι, τόλμη και λίγο παράπονο για τη ζωή της. Μοιράζεται τα ίδια βάσανα με όλα τα παιδιά της ηλικίας της: σχέσεις με τους συμμαθητές και τον αδερφό της, φιλίες, παιχνίδι... Και στο βάθος οι βαθύτερες έγνοιες για μια πατρίδα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Βάζει στο μίξερ νοσταλγία, φόβο, πείσμα, χιούμορ και θέληση και φτιάχνει το ιδιαίτερο γλυκό της δικής της ζωής. Μας κερνάει με γενναιοδωρία όλους. Ακόμη κι αυτούς που έτυχε να την πικράνουν. Η Αϊσέ ξέρει να παίζει μπάλα. Εσύ;"

Το "Σκληρό καρύδι" είναι μια ιστορία που βασίζεται σε ένα πραγματικό περιστατικό, το οποίο συνέβη σε σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Πάνω απ’ όλα, το βιβλίο αυτό είναι μια αφορμή για να προσεγγίσουν τα παιδιά αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, μέσα από την ψύχραιμη ματιά ενός παιδιού-πρόσφυγα.

Το βιβλίο είναι προϊόν συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο. Είναι κυρίως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, ένα μέρος του εκπαιδευτικού υλικού της Ύπατης Αρμοστείας, η οποία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικά προγράμματα στα σχολεία.

Εκδότης : Καλειδοσκόπιο, Ομήρου 50, Αθήνα, Tηλ.: 210 3627641 & 210 3632788
Συγγραφέας : Σβορώνου Ελένη
Εικονογράφος : Γουτιάνου Ευαγγελία

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr