Η περιοχή της Αργολίδας είναι ένας δημοφιλής θερινός προορισμός, με πλήθος αξιοθεάτων, παραλιών και εναλλακτικών προτάσεων οικονομικής διαμονής. Κι αν τη μερίδα του λέοντος κερδίζουν το μαγευτικό Ναύπλιο, το παραλιακό Τολό, η αρχαία Επίδαυρος, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη δεκάδες "κρυμμένα μυστικά" που αξίζουν να τα γνωρίσετε... Μερικοί τα έχουν ήδη ανακαλύψει! Εσείς;;;;

shapeimage 2Ένα από αυτά, το χωριό Δρέπανο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, που φημίζεται για την παραλία του, Πλάκα, μια μεγάλη αμμώδη παραλία 3 χλμ., με κρυστάλλινα νερά και αμμώδη βυθό ή κατά τόπους βότσαλο, δίπλα από την Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης. Το Δρέπανο είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό χτισμένο στο πίσω μέρος του μικρού λόφου Μύλος (Άγιος Νικόλαος) με θέα την ανοιχτή θάλασσα. Τα στενά και τα ανηφορικά σοκάκια του θυμίζουν νησί. Στην Πλατεία του χωριού βρίσκεται η Εκκλησία Αγίου Ανδριανού & της Αγίας Ναταλίας, που γιορτάζει στις 25-26 Αυγούστου και διοργανώνεται το μεγαλύτερο παραδοσιακό πανηγύρι της περιοχής. Επίσης αξιόλογα εκκλησάκια είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Νικόλαος. Κοντά στο κέντρο του χωριού και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο που ενώνει το Δρέπανο με την Ασίνη, βρίσκεται ένας παραδοσιακός πέτρινος ανεμόμυλος που αξίζει μια στάση για φωτογραφίες. 

Η τοποθεσία προσελκύει πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες, που επιζητούν ηρεμία ενώ διαθέτει και όλες τις υποδομές μιας οργανωμένης παραλίας με μπαράκια, εστιατόρια, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ξενώνες και δωμάτια για οικογένειες. 

0 pisina

Εδώ λοιπόν, στον οικισμό του Δρέπανου, στην κορυφή ενός χαμηλού λόφου, σε μιά δενδρόφυτη και ήσυχη τοποθεσία, μόλις 9 χιλιόμετρα από την παλαιά πόλη του Ναυπλίου, το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Τriton, είναι ένα κατάλυμα- μινιατούρα, πραγματικό στολίδι της περιοχής. Αγκαλιασμένο από το γραφικό τοπίο, με υπέροχη θέα προς την παραλία της Πλάκας, που έγινε γνωστή και μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ ‘’Στο Κάμπινγκ’’, να απέχει λιγότερο από 500 μ., είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή για τη διαμονή σας.

DSC 3065Οι εγκαταστάσεις του μικρού αυτού κομψοτεχνήματος είναι ιδιαίτερα και εντυπωσιακά προσεγμένες και διακρίνονται για την εκλεπτυσμένη διακόσμηση, τους άνετους και προσεγμένους χώρους - τόσο στα δωμάτια όσο και στην αίθουσα του πρωινού, τον υπέροχο κήπο με τη μαγευτική πισίνα με υδρομασάζ και καταρράκτη κι ένα ήσυχο pool bar για τον καφέ ή το ποτό σας. Τα δωμάτια έχουν θέα προς την πισίνα και την παραλία στο βάθος, διαθέτουν μηχάνημα για καφέ/ τσάι, μικρό κουζινάκι, ψυγείο και τα απαραίτητα μαγειρικά σκεύη. Το λουτρό έχει καλλυντικά μπάνιου και στεγνωτήρα μαλλιών. Μια μεγάλη τηλεόραση plasma σας κρατά σε επαφή με τις τρέχουσες ειδήσεις, αν και η χαλάρωση στο μπαλκόνι με θέα το δειλινό είναι η καλύτερη επιλογή! Το πρωινό σεβρίρεται σε μια όμορφη αίθουσα, και περιλαμβάνει προσεγμένο μπουφέ. 

DSC 3059Σε λίγα χιλιόμερα από το ξενοδοχείο, μπορείτε να επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, του Άργους, της Τίρυνθας και της Επιδαύρου, ενώ οι παραλίες για μπάνιο είναι αμέτρητες, οργανωμένες, με ομπρέλες και ξαπλώστρες και πολλά παραλιακά μπαράκια κι εστιατόρια. Κοντινές παραλίες στην παραλία Πλάκας Δρεπάνου είναι η Ψιλή Άμμος, η παραλία Βιβαρίου, η παραλία Αρχαίας Ασίνης και η Καραθώνα.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες, που παρά τους δύσκολους καιρούς, συνεχίζουν να επενδύουν στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών, με κύρια μέριμνα την απόλαυση των φιλοξενούμενων. Όμως, επειδή η ψυχή ενός ξενοδοχείου είναι το προσωπικό του, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πέρα από τις ποιοτικές υποδομές, το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στα χέρια της Δήμητρας, υπεύθυνης του ξενοδοχείου, που θα σας καλωσορίσει στους χώρους του σα να είναι το σπίτι της και θα σας χαρίζει ένα γνήσιο χαμόγελο κάθε στιγμή της ημέρας...

drepano πλακα

DSCF2539Πληροφορίες: +30-27520-92228, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα για το Δρέπανο πατώντας εδώ 

Φωτογραφίες TRITON: © Antonio Biferno





 

 

 

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr