Έτος Haydn

H Βιέννη γιορτάζει 200 χρόνια από τη γέννηση του Haydn

Λίγοι μήνες ακόμη μένουν για να ολοκληρωθούν οι ειδικές εκδηλώσεις για το Έτος Haydn, στην Αυστρία. 200 χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο του Joseph Haydn (1732-1809) που ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος της Παιδικής Χορωδίας της Βιέννης, όπου και επέστρεψε αφού είχε εργαστεί για την Πριγκίπισσα Esterházy, στη σημερινή Burgenland και Ουγγαρία. Το μεγαλειώδες έργο του ξεπερνά τις 1200 συνθέσεις, καθιστώντας τον “Master of the Vienna Classic” ενώ οι περισσότεροι τον γνωρίζουν περισσότερο ως συνθέτη του Γερμανικού Εθνικού Ύμνου. Ο Haydn έζησε την εποχή του Μπαρόκ, ξεκινώντας από ένα μικρό χωριό της Αυστρίας κατάφερε να γίνει Επίτιμος Διδάκτωρ στην Οξφόρδη.

Ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, που κατάφερε με σταθερά βήματα να περάσει από μια ταπεινή ζωή στους ψηλότερους κοινωνικούς κύκλους. Ήταν τέτοιος καλός μέντορας που οι συνάδελφοι καλλιτέχνες στο Ανάκτορο Esterházy τον φώναζαν “Papa Haydn.” Η ομορφιά του τοπίου της Burgenland μάγεψε τον Joseph Haydn που ένιωθε έντονα συναισθήματα ζώντας εκεί. Το όνομα του συνθέτη είναι δεμένο με τη μπαρόκ πόλη Eisenstadt, όπως του Mozart με το Σάλζμπουργκ.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr