Wolgan Valley Resort & Spa

Η Emirates Hotels & Resorts αποκαλύπτει το νέο δημιούργημά της

Η Αυστραλία υποδέχεται το Wolgan Valley Resort & Spa την 1η Οκτωβρίου. Η κατασκευή του Wolgan Valley Resort & Spa, του πρώτου πολυτελούς-προστατευόμενου θέρετρου στο κέντρο του Blue Mountains World Heritage Area της Αυστραλίας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Με τη λειτουργία του Wolgan Valley Resort & Spa θα δημιουργηθούν άμεσα θέσεις εργασίας, ενώ το υφιστάμενο εργατικό δυναμικό, που απασχολήθηκε στο έργο από το 2007, προήλθε από την ευρύτερη περιοχή, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, σε μία περίοδο ιδιαίτερης ανάγκης.

Το θέρετρο διαθέτει 40 ιδιωτικές πολυτελείς βίλες, με ατομική ιδιωτική βεράντα και πισίνα. Σχεδόν οι μισές από τις μονόκλινες σουίτες έχουν ήδη επιπλωθεί, ενώ η πισίνα, το γυμναστήριο καθώς και το πολυτελές Timeless Spa, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Επιπλέον, το θέρετρο θα προσφέρει μεγάλη επιλογή εστιατορίων για ποικιλία γεύσεων, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και μια περιοχή αναψυχής.

Από αρχιτεκτονική άποψη, το θέρετρο χτίστηκε με σεβασμό στην κουλτούρα, την τοπική κοινωνία και τις παραδόσεις της Αυστραλίας, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή αγροτική κατοικία της χώρας, συνδυασμένο με τα καλύτερα κατασκευαστικά υλικά και ειδικευμένα συστήματα, ώστε να διαφυλαχτεί ο φυσικός πλούτος και η αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής.

Η αρχιτεκτονική θέρετρου ακολουθεί πιστά το πρότυπο της ναυαρχίδας των Emirates Hotels & Resorts, του Al Maha Desert Resort & SPA, το οποίο έχει σαφή οικολογικό προσανατολισμό. Το Wolgan Valley Resort & Spa θα λειτουργεί με βάση τις αρχές ενός Βιώσιμου Οικολογικού Σχεδίου, που συμπεριλαμβάνει ανακύκλωση και εξοικονόμηση νερού, τεχνολογία ανταλλαγής θερμότητας για τη μείωση ηλεκτρικής κατανάλωσης, χρήση ηλιακών πάνελ για τα συστήματα ζεστού νερού, ενώ διαθέτει πάνω από 100 ηλιακές μονάδες με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά η κατανάλωση ενέργειας και πρώτων υλών.

Από περιβαλλοντική πλευρά, οι προσπάθειες για τη διατήρηση και βελτίωση του φυσικού πλούτου, ξεκίνησαν κατά την ανάπτυξή του, στο πλαίσιο ενός διετούς προγράμματος για την απομάκρυνση βλαβερών φυτών, την τοποθέτηση 25,000 δένδρων και άλλων ειδών τοπικής χλωρίδας. Έχοντας παραχωρήσει 16.000 στρέμματα σε σπάνια είδη τα οποία συνορεύουν με 2 Διεθνή Πάρκα της Αυστραλίας, το Wolgan επανιδρύει και εξασφαλίζει το μέλλον σε πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Wolgan Valley Resort & Spa

Το Wolgan Valley Resort & Spa, είναι το μόνο θέρετρο, στην πρόσφατη ιστορία της Αυστραλίας, που έλαβε την άδεια για να χτιστεί ανάμεσα στη World Heritage Area. Ακολουθώντας την πιο αυστηρή νομοθεσία για καλές περιβαλλοντικές πρακτικές στον κόσμο, το συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο για την Αυστραλία αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Το θέρετρο ανταποκρίνεται στις αρχές που θέτει η Παγκόσμια Επιτροπή Κληρονομιάς (World Heritage Committee) και δεν έχει υπερβεί το συντελεστή δόμησης, που έχει οριστεί από τα Κοινοτικά και Ομοσπονδιακά Γραφεία, καθιστώντας την Emirates ως το μοναδικό επενδυτικό φορέα ξένων συμφερόντων, με τόσο ανεπτυγμένο επίπεδο δέσμευσης στην Αυστραλία.

Η Emirates Airline προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφτούν την Αυστραλία, μέσω Ντουμπάι, με καθημερινά δρομολόγια και να «πετάξουν» με το πολυτελές Α380, το οποίο διαθέτει 489 θέσεις, 14 στη Πρώτη, 76 στην Επιχειρηματική και 399 στην  Οικονομική κατηγορία, καθώς και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 13 τόνων.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr