Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής ΑσφάλειαςΟ ΗΑΤΤΑ, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Τελώνη είναι το πρώτο επαγγελματικό σωματείο του τουρισμού που υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη.

Η υπογραφή του Ευρωπαϊκού Καταστατικού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την παρουσία του Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια, του κ. Αργύρη Περουλάκη – Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και της κας Aude Delesalle – Γενικό Συντονιστή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης που παρουσίασε πριν από έξι χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον φιλόδοξο στόχο να συμβάλει στη μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των νεκρών από τροχαία ατυχήματα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.

Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής ΑσφάλειαςΗ Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας είναι μια Ευρωπαϊκή συμμετοχική πλατφόρμα αποτελούμενη από εταιρίες, συλλόγους, ερευνητικούς οργανισμούς και δημόσιες αρχές. Αυτοί οι παίκτες αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις και μοιράζονται τις ορθές πρακτικές τους με στόχο να επιλύσουν τα προβλήματα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν στο καθημερινό τους περιβάλλον. Στόχος της Χάρτας είναι να βοηθήσει στη μείωση των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων. Η Χάρτα έχει περισσότερα από 2.000 υπογράφοντα μέλη.

Στην πρωτοβουλία της Χάρτας συμμετέχουν Ιδιωτικοί Οργανισμοί, κοινωνικοί φορείς και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να λάβουν άμεσα μέτρα και να πραγματοποιήσουν δράσεις για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των δράσεών τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να μοιραστούν τα πιο επιτυχημένα μέτρα τους.

Πηγή: ΗΑΤΤΑ, www.hatta.gr

car-trip

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr