Εξωτική Σρι Λάνκα, σε ένα ταξίδι ζωής...

Ναοί κρυμμένοι μέσα σε σπήλαια, αγάλματα σκαλισμένα σε βράχους, βασιλικά παλάτια και μνημεία λατρείας, νωπογραφίες, σαφάρι 4x4 σε εθνικά πάρκα, κήποι μπαχαρικών και κέντρα τεχνών, φυτείες τσαγιού  και ορφανοτροφεία ελεφάντων, είναι μόνο μερικές από τις πραγματικά μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει ένα ταξίδι- ζωής, στην εξωτική Σρι Λάνκα. Ένα ταξίδι που γίνεται προσιτό από ποτέ, μέσα από μια σειρά οργανωμένων προγραμμάτων εβδομαδιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας που προτείνει το BOUTROS TOURS.

Τα προγράμματα αυτά συνδυάζουν πλούσιες περιηγήσεις και ονειρεμένες διακοπές σε μαγευτικές παραλίες όπου το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ! Οι τιμές ξεκινούν από €795,00/ άτομο για το 7ήμερο πρόγραμμα ή €895,00/ άτομο για το 9ήμερο ενώ υπάρχουν και απίθανοι συνδυασμοί με παράταση στις παραλίες της Σρι Λάνκα, με το Ντουμπάι, με την Ιορδανία με πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων (Αμάν, Γέρασα, Μάταμπα, Νέμπο, παραδοσιακό δείπνο Καν Αμάν, Πέτρα- Σαφάρι στο WADI RUM), ενώ μην το σκεφτείτε καθόλου να κάνετε παράταση για διακοπές στις μαγευτικές Μαλδίβες. Αναχωρείτε στις εξής ημερομηνίες : 23 και 30 Ιουλίου, 6,13,20 και 27 Αυγούστου.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα 9 ημερών

Εξωτική Σρι Λάνκα, σε ένα ταξίδι ζωής...1η – 2η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ - ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Την είπαν "δάκρυ της Ινδίας" και "Ταϊτή της Ανατολής". Ονειρεμένες παραλίες, φυτείες τσαγιού, υπέροχοι άνθρωποι και αιώνιο καλοκαίρι. Άφιξη στο Κολόμπο την επόμενη μέρα και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ντάμπουλα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον πιο εντυπωσιακό ναό σε σπήλαιο της Σρι Λάνκα που βρίσκεται στην Ντάμπουλα και χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ από τον βασιλιά Walagambahu. Το συγκρότημα των 5 σπηλιών με τις τοιχογραφίες στους τοίχους και τις οροφές που καλύπτουν 2.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι ο μεγαλύτερος χώρος με τοιχογραφίες που βρέθηκε στον κόσμο. Περιέχουν πάνω από 150 φιγούρες του Βούδα, με μεγαλύτερο το άγαλμα του Βούδα που είναι σκαλισμένο σε βράχο και έχει ύψος 14 μέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΠΟΛΟΝΑΡΟΥΒΑ – ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ – ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ

Αναχώρηση για τη Πολοναρούβα την 2η πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα που χτίστηκε τον 11ο αι. και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εδώ μπορούμε να δούμε τα ερείπια του Βασιλικού Παλατιού, το Gal Viharaya με 4 καταπληκτικά αγάλματα του Βούδα σμιλευμένα από πέτρα, την αίθουσα ακροατηρίου, το άγαλμα του βασιλιά Parakramabahu και την Parakrama Samudraya, μια λίμνη που κατασκεύασε ο βασιλιάς Parakramabahu. Θα δούμε ακόμη πολλά μνημεία λατρείας όπως ο ναός του Shiva και τα ερείπια του παλιού ναού του Ιερού δοντιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φρούριο το 5ου αιώνα στη Σιγκιρίγια που χτίστηκε από τον βασιλιά Kashyapa και αποτελεί περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο «βράχος λιονταριών» είναι μια ακρόπολη ασυνήθιστης ομορφιάς που υψώνεται 200 μέτρα από τη ζούγκλα. Ο βράχος ήταν το φρούριο της 70 εκταρίων ενισχυμένης πόλης. Μια τάφρος και εκτενείς κήποι συμπεριλαμβανομένων των διάσημων υδάτινων κήπων βρίσκονται στη βάση του βράχου. Θα θαυμάσουμε τις διάσημες νωπογραφίες των «θεϊκών κοριτσιών» Sigiriya, οι οποίες είναι σε μια προφυλαγμένη σχισμή του βράχου που προσεγγίζεται από ελικοειδείς σκάλες. Αυτές οι νωπογραφίες είναι χρωματισμένες από φυσικά χρώματα στο βράχο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΑΡΟΥΝΑΝΤΑΠΟΥΡΑ – ΣΑΦΑΡΙ 4Χ4

Εξωτική Σρι Λάνκα, σε ένα ταξίδι ζωής...Θα αναχωρήσουμε για την Αρουνανταπούρα την πρώτη πρωτεύουσα και αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας Κεϋλάνης. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Sri Maha Bodhi , ένα δενδρύλλιο από το αρχαιότερο δέντρο στο κόσμο που έχει ανακαλυφτεί πάνω από 2.200 χρόνια, κάτω από το οποίο διαφωτίστηκε ο πρίγκιπας Siddhartha. Το Παλάτι Brazen ( 2ος αιώνας π.Χ) παλιά κατοικία μοναχών. Τα ερείπια των 1.600 πέτρινων στηλών είναι τα μόνα που απέμειναν από ένα επιβλητικό πολυώροφο κτίσμα. Το πιο φημισμένο άγαλμα του Βούδα 'Samadhi' που αναπαριστά τον Βούδα σε βαθιά περισυλλογή και τέλος το πέτρινο ναό Isurumuniya που είναι γνωστός για τα περίφημα πέτρινα γλυπτά του. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε Εθνικό Πάρκο της Σρι Λάνκα όπου σε ένα σαφάρι με Jeep 4x4 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε τα ζώα από κοντά. Το Πάρκο φιλοξενεί ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, αρκούδες, ελάφια και πολλά άλλα ζώα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΜΑΤΑΛΕ – ΚΑΝΤΥ

Aναχώρηση για την Κάντυ, την τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλιάδων της Σρι Λάνκα και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πολλοί από τους μύθους, τις παραδόσεις και τη λαογραφία κρατούνται ζωντανοί εδώ. Στην διαδρομή μας θα επισκεφτούμε κήπους μπαχαρικών στο Ματάλε όπου θα παρακολουθήσουμε συνταγές μαγειρικής. Στην ξενάγηση της πόλης θα δούμε τη λίμνη Kandy που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Sri Wickrama Rajasinghe το 1798. Θα επισκεφθούμε το κέντρο τεχνών, το μουσείο πολύτιμων λίθων και τον ναό του λείψανου του Δοντιού του Βούδα. Συνεχίζουμε για τη Peradeniya όπου θα επισκεφθούμε τους Βοτανικούς κήπους και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΑΝΤΥ – ΠΙΝΝΑΒΑΛΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛEΦΑΝΤΩΝ - ΚΑΝΤΥ

Εξωτική Σρι Λάνκα, σε ένα ταξίδι ζωής...Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε το ορφανοτροφείο των Ελεφάντων στην Πινναβάλα. Ιδρύθηκε το 1975, ξεκινώντας με 7 ορφανούς ελέφαντες. Σήμερα μερικοί από αυτούς έχουν την τύχη να δουν τα εγγόνια τους να μεγαλώνουν σε αυτό το περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΑΝΤΥ – ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τη Νουβάρα Ελίγια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε μια φυτεία τσαγιού όπου παράγεται το καλύτερο τσάι στον κόσμο και στο εργοστάσιο τσαγιού θα δούμε τον τρόπο παρασκευής και συσκευασίας ενώ θα γευτούμε ένα φλιτζάνι αυθεντικό τσάι Κεϋλάνης. Συνεχίζουμε για την Νουβάρα Ελίγια. Στα 1800 μ. υψόμετρο ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των άγγλων αλλά μέχρι και σήμερα η πόλη διατηρεί την ατμόσφαιρα της αποικιοκρατίας. Η πόλη περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την πρωτεύουσα Κολόμπο. Άφιξη στην πόλη και η ξενάγηση μας ξεκινά. Όπως κάθε πρωτεύουσα στις αναπτυσσόμενες χώρες το Κολόμπο αλλάζει πρόσωπο πολύ γρήγορα. Σε μια νύχτα, ουρανοξύστες ξεφυτρώνουν εκεί που πριν βρίσκονταν παλιά κτίρια. Σε μερικά σημεία όμως παραμένει η γοητεία των παλιών κτιρίων. Υπάρχουν ακόμη πολλά Βρετανικά κτίσματα και ένα παλιό ρολόι πύργος 100 ετών. Το εθνικό μουσείο και το υπαίθριο παζάρι που μπορείτε να κάνετε αγορές παζαρεύοντας είναι μερικά σημεία ενδιαφέροντος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ – ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Αθήνα μέσω σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, το τελικό ενημερωτικό δίνεται περίπου 2 – 3 μέρες πριν την αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, (7) διανυκτερεύσεις με Πρωινό & δείπνο καθημερινά (Ημιδιατροφή) στη Σρι Λάνκα, Ξεναγήσεις - Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, Είσοδοι σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους & πάρκα, Σαφάρι 4χ4 σε Εθνικό Πάρκο, Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός (Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός με συμμετοχή άνω των 16 ατόμων), Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Ταξιδιωτική τσάντα (ΔΩΡΟ)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι, Φιλοδωρήματα € 35 το άτομο (υποχρεωτική καταβολή), Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο

Πληροφορίες: BOUTROS TOURS, τηλ.210 - 3248-171, κυρία Αθηνά Θαλασσινού.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr