Czesky Krumlov. Απλά... παραμυθένιο

Η πόλη του Cesky Krumlov στη Νότια Βοημία είναι ο δεύτερος προορισμός με τουςπερισσότερους επισκέπτες μετά την Πράγα. Η δημοτικότητά του οφείλεται σον μεγάλο αριθμό ιστορικών μνημείων και στην γραφική oμορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Η πόλη έχει φωλιάσει στις καμπύλες του ποταμού Μολδάβα που διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης. Σ’ έναν λόφο στο κέντρο του Cesky Krumlov δεσπόζει το μεγαλοπρεπές κάστρο που κάποτε ανήκει στην ισχυρή αριστοκρατική οικογένεια των Αρχόντων των Ρόδων. Το κάστρο χαρακτηρίζεται από τον πολύχρωμο Αναγεννησιακό πύργο, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε την καταπληκτική θέα της πόλης.

Czesky Krumlov. Απλά... παραμυθένιο

Οι παλαιότερες αναφορές για το Cesky Krumlov χρονολογούνται τον 13ο αιώνα. Εκτός από το κάστρο με τους κήπους Μπαρόκ ρυθμού, το Αναγεννησιακό δημαρχείο και η εκκλησία του Αγ.Vitus Γοτθικού ρυθμού συγκαταλέγονται ανάμεσα στα σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης.

Ωστόσο, η γοητεία του Cesky Krumlov σχετίζεται με το γεγονός ότι πρόκειται για μία διατηρητέα πόλη που έχει κρατήσει την αρχική της εικόνα. Ο επισκέπτης νοιώθει ότι επέστρεψε αιώνες πίσω στον χρόνο. Το θέατρο του κάστρου έχει διατηρηθεί μαζί με τα κουστούμια, γεγονός που το καθιστά μοναδικό στην Ευρώπη. Αν και η πρόσβαση στο θέατρο είναι ελεύθερη για το κοινό, ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος για την προστασία του (πέντε ξεναγήσεις την ημέρα σε ομάδες των 20 ατόμων). Οι ξεναγήσεις στα υπόλοιπα μέρη του κάστρου και της έπαυλης πραγματοποιούνται πιο συχνά και δέχονται περισσότερα άτομα. Μπορείτε φυσικά να επισκεφθείτε και μόνο τον πύργο του κάστρου. Στην πόλη θα βρείτε πολλά ενδιαφέρονται εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα με αναμνηστικά. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσικά φεστιβάλ.

© Copyright 2007 - CzechTourismΤο Κέντρο Τέχνης του Egon Schiele, που ονομάστηκε προς τιμή του γνωστού καλλιτέχνη, ο οποίος απεικόνισε το Cesky Krumlov (τη γενέτειρα της μητέρας του) σε πολλούς πίνακές του, φιλοξενεί εκθέσεις κορυφαίων Τσέχων και διεθνών καλλιτεχνών. Το πιο σημαντικό φεστιβάλ είναι οι Εορτασμοί του Πενταπέταλου Ρόδου που πραγματοποιείται τον Ιούνιο και η πόλη γιορτάζει την περίοδο ακμής της την Αναγέννηση με παραδοσιακές φορεσιές εκείνης της εποχής. Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, κονσέρτα με Αναγεννησιακή μουσική και αναπαραστάσεις μαχών μεταξύ των ιπποτών. Η νυχτερινή παρέλαση υπό το φως των κεριών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Λεωφορείο – φεύγει αρκετές φορές την ημέρα από τους σταθμούς Florenc και Na Knizeci (σταθμός μετρό Andel). Διάρκεια ταξιδιού περίπου 3 ώρες.

Αυτοκίνητο – από την Πράγα παίρνεται την εθνική D1 με κατεύθυνση προς το Μπρνο. Στην έξοδο 21 (στροφή Mirosovice) βγαίνετε στον δρόμο Ε55 και συνεχίζεται νότια μέσα από το Benesov και την Ceske Budejovice. Διάρκεια ταξιδιού: περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.ckrumlov.cz

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr