Ο έρωτας μας έδωσε φτερά! Ζήστε το κι εσείς!

Ποιος έχει πει ότι ο έρωτας σου δίνει φτερά; Ε, είχε δίκιο... Μόνο που για το TravelPassion, έρωτας είναι το ... ταξίδι... και φτερά... τα φτερά των αεροπλάνων! Ζήσαμε σαν Κροίσοι για μια μέρα... Πετάξαμε ολοήμερη εκδρομή σε πέντε υπέροχες πόλεις! Κάναμε τον περίπατό μας, φάγαμε, αγοράσαμε όμορφα αναμνηστικά, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και επιστρέψαμε! Όλα αυτά σε μια μέρα αλλά πιστέψτε μας, θα το θυμάστε για πάντα!

 

Προορισμός: Κωνσταντινούπολη (πτήση 1 ώρα 15 λεπτά)

ΚωνσταντινούποληΜία ώρα και 15 λεπτά και η Νύμφη του Βοσπόρου απλώνεται στα έκπληκτα μάτια του ρομαντικού ταξιδιώτη, που βρίσκει εδώ το ρομαντισμό αλλά και το μυστήριο μιας πόλης που κρύβει πολλά μυστικά, μεγάλη ιστορία και πολλές μνήμες. Με μια εξευρωπαϊσμένη εικόνα, με υπέροχα πάρκα, ιστορικά κτίρια, τρούλους από τζαμιά να σκίζουν τον ορίζοντα, εντυπωσιακές γέφυρες, και φυσικά, το Βόσπορο και την ομίχλη που τον καλύπτει, η Κωνσταντινούπολη είναι μαγική και μαγευτική. Θα δείτε μνημεία απείρου κάλλους, το ένα μετά το άλλο... Μπλε Τζαμί, Παλάτι Τοπκαπι, Ντολμάμπαχτσέ, Αγία Σοφία, συνοικίες ανακαινισμένες πλάι στο Βόσπορο, και φυσικά, ένα μεγάλο παζάρι για τις αγορές σας.

Μεσημεριανό γεύμα μπορείτε να απολαύσετε στο Çintemani Restaurant στο ξενοδοχείο Ritz Carlton (http://www.ritzcarlton.com), ένα από τα καλύτερα της πόλης, με μενού που ξεκινούν από 40€ το άτομο και wine list που ξεπερνά τις 100 διαφορές μάρκες εκλεκτού οίνου. Η Ασιατική και η Ευρωπαϊκή πλευρά η μία ομορφότερη από την άλλη, συνθέτουν μια πόλη που δεν την βαριέσαι ποτέ.

Κόστος αεροπορικού εισιτηρίου: €146 (Aegean Airlines & Οlympic Air)

Προορισμός: Ρώμη (πτήση 1 ώρα & 50 λεπτά)

ΡώμηΜόλις 2 ώρες χρειάζονται για να φτάσεις σε μια πόλη που όσο και να την περπατήσεις, όσες φορές και να διαβάσεις για αυτήν και όσες ταινίες και αν δεις, τίποτα δε σε χορταίνει. Ένα υπαίθριο μουσείο από άκρη σ' άκρη, μνημεία, πάρκα, αρχαίες αγορές, σύγχρονες αγορές! Όλα μαζί σε μια πανέμορφη, γοητευτική μητρόπολη που αποτελεί το φετίχ των απανταχού ερωτευμένων.

Γνωρίστε την περπατώντας στα πλακόστρωτα, τις πλατείες και τους επτά λόφους της. Δοκιμάστε εξαιρετικό φαγητό ή και πίτσα στις τρατορίες της πόλης, ύστερα στην πιάτσα Ναβόνα, για παγωτό tartuffo στο Tre Scalini. Τελευταία στάση στη Via Frattina με τις ακριβές βιτρίνες των επώνυμων οίκων μόδας και την εξίσου trendy Via Condoti αλλά και για ένα καφέ στο κλασικό Antico Caffe Greco. Αν δεν προλάβετε να κάνετε αγορές, το αεροδρόμιο, αν και ακριβό, έχει πολύ ενδιαφέρουσες αγορές. (http://www.romeairportshoppingallery.com)

Κόστος αεροπορικού εισιτηρίου: €183 (EASYJET + Aegean)

Προορισμός: Βιέννη (πτήση 2 ώρες & 30 λεπτά)

ΒιέννηΔυόμισι ώρες περίπου και η Αυστριακή πρωτεύουσα είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής. Η ολοήμερη εκδρομή στην αριστοκρατική μητρόπολη θα είναι μια υπέροχη εμπειρία. Μπορείτε να ξεναγηθείτε με έναν πρωτότυπο τρόπο, σε παραδοσιακή άμαξα, το fiaker, όπου η γνωριμία με το ιστορικό κέντρο γίνεται πράγματι διασκεδαστική και σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Ένας περίπατος στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου, στους γύρω πεζόδρομους, στην Κάρντερ στράσε, μια βόλτα από τα πολυτελή καταστήματα αλλά και το λαμπερό κατάστημα Swarovski στο κέντρο της, δίνει μια πλήρη γεύση της ομορφιάς της, ακόμη και αν δεν έχετε χρόνο για να δείτε μουσεία και ανάκτορα. Η πεζοπορία καταλήγει σε μια παραδοσιακή ταβέρνα για Tafelspitz και βιενέζικο σνίτσελ. Ύστερα, για στρούντελ και φρέσκο καφέ σε ένα από τα διάσημα βιενέζικα καφέ, απολαμβάνοντας τον ήλιο και φυσικά, για αναμνηστικό πολλές σοκολάτες αλλά και τουρτα Ζάχερ, κατευθείαν από την... πηγή... στο ομώνυμο ξενοδοχείο Sacher.

Κόστος αεροπορικού εισιτηρίου: €196 (Οlympic Air)

Προορισμός: Mιλάνο (πτήση 2 ώρες & 45 λεπτά)

MιλάνοΔύο ώρες και 45 λεπτά. Τόσο κάνει η απευθείας πτήση για Μιλάνο, την πρωτεύουσα της μόδας και του στιλ. Ποιος θα έλεγε όχι σε μια βόλτα στο κέντρο, στον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, στις λεωφόρους της κομψότητας, στη Galleria Vittorio Emanuele II , στην Piazza della Scala και την περίφημη Όπερα. Ζήστε την πολυτέλεια ενός γεύματος στο επτά αστέρων ξενοδοχείο Seven Star Galleria! Μπάτλερ, σέρβις, ατμόσφαιρα, ιστορικό περιβάλλον, συνθέτουν ένα χώρο – σταθμό στην πόλη.

Φυσικά, ένα αναμνηστικό από την πόλη της μόδας, θα πρέπει να φέρει την απαραίτητη υπογραφή: Armani, Prada, Fendi. Και το καλό είναι ότι δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία, αφού το μεγαλύτερο shopping outlet της Ευρώπης βρίσκεται εδώ. Το McArthurGlen (http://www.mcarthurglen.it/serravalle) στην περιοχή Serravalle Scrivia, 35 – 50 λεπτά εκτός πόλης είναι η Μέκκα των εκπτωτικών αγορών επώνυμων προϊόντων μέχρι και 70% κάτω των κανονικών τιμών είναι!

Κόστος αεροπορικού εισιτηρίου: €245 (Aegean Airlines)

Προορισμός: Παρίσι (πτήση 3 ώρες & 30 λεπτά)

ΠαρίσιΤρεισήμισι ώρες και η Πόλη του Φωτός και του έρωτα εντυπωσιάζει και την πιο «σκληρή» καρδιά. Ο πύργος του Άιφελ, η Ντεφάνς, η Μονμάρτρη, η Παναγία των Παρισίων, τα μπιστρό, οι υπαίθριοι ζωγράφοι, όλα μαζί συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό αποπλάνησης. Είτε με μια ιδωτική ξενάγηση είτε με μια υπέροχη κρουαζιέρα στο Σηκουάνα, οι εικόνες είναι πράγματι μαγευτικές (παρά το κρύο).

Ιδιαίτερη στάση στο ταξίδι για γεύμα θα μπορούσε να είναι το μοναδικό σκηνικό στο «Le train Bleu» (www.le- train- bleu.com) στο Gare de Lyon, ένα σιδηροδρομικό σταθμό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ιστορικό μνημείο». Δοκιμάστε φιλέτο ή πάπια με καραμελωμένα shallots και χυμό από μαύρο currant, πουτίγκα ή σορμπέ και καλό γαλλικό κρασί. Πριν φύγετε, φωτογραφηθείτε σε μια από τις γέφυρες με θέα τον Πύργο του Άιφελ ή μπροστά από τα Ηλύσια Πεδία.

Κόστος αεροπορικού εισιτηρίου: €246 (Aegean Airlines & Οlympic Air)

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr