Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας (προθεσμία: 28 Φεβρουαρίου): Ο διαπολιτισμικός διάλογος είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας και ανταλλαγής μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας δραστηριοποιείται ενεργά επί σειρά ετών στον τομέα του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου. Η ομάδα εργασίας «Διάλογος των πολιτισμών», η οποία υφίσταται από το 2007, ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιώσιμων πρωτοβουλιών διαλόγου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Διαπολιτισμικές Συναντήσεις» είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας εργασίας, η οποία έχει θέσει ως στόχο την καταγραφή εντυπώσεων, συναντήσεων και εμπειριών των νέων ανθρώπων στον τομέα του διαλόγου με τη μορφή φωτογραφιών. Αυτό λειτουργεί ως μία προσπάθεια να καταδειχθούν οι πολλές πτυχές του διαλόγου, αλλά και να παρουσιαστεί η πολυμορφία των απόψεων και των διαφορών στην αντίληψη και κατανόηση των φωτογράφων σε σχέση με το προαναφερθέν θέμα. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ταξίδι, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέσο προσέγγισης άλλων πολιτισμών και θρησκειών. Μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις πιο εντυπωσιακές και εκφραστικές φωτογραφίες από το σύνολο αυτών που θα υποβληθούν. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στα πλαίσια μιας περιοδεύουσας έκθεσης στα Αυστριακά Πολιτιστικά Φόρα και στις Πρεσβείες της Αυστρίας και ως εκ τούτου θα δώσουν ώθηση στο θέμα του διαπολιτισμικού διαλόγου. Οι τρεις πρώτοι νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας θα κερδίσουν από μια φωτογραφική μηχανή Lomo.Ο διαπολιτισμικός διάλογος είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας και ανταλλαγής μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας δραστηριοποιείται ενεργά επί σειρά ετών στον τομέα του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου. Η ομάδα εργασίας «Διάλογος των πολιτισμών», η οποία υφίσταται από το 2007, ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιώσιμων πρωτοβουλιών διαλόγου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Διαπολιτισμικές Συναντήσεις» είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας εργασίας, η οποία έχει θέσει ως στόχο την καταγραφή εντυπώσεων, συναντήσεων και εμπειριών των νέων ανθρώπων στον τομέα του διαλόγου με τη μορφή φωτογραφιών. Αυτό λειτουργεί ως μία προσπάθεια να καταδειχθούν οι πολλές πτυχές του διαλόγου, αλλά και να παρουσιαστεί η πολυμορφία των απόψεων και των διαφορών στην αντίληψη και κατανόηση των φωτογράφων σε σχέση με το προαναφερθέν θέμα. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ταξίδι, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέσο προσέγγισης άλλων πολιτισμών και θρησκειών.

Μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις πιο εντυπωσιακές και εκφραστικές φωτογραφίες από το σύνολο αυτών που θα υποβληθούν. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στα πλαίσια μιας περιοδεύουσας έκθεσης στα Αυστριακά Πολιτιστικά Φόρα και στις Πρεσβείες της Αυστρίας και ως εκ τούτου θα δώσουν ώθηση στο θέμα του διαπολιτισμικού διαλόγου. Οι τρεις πρώτοι νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας θα κερδίσουν από μια φωτογραφική μηχανή Lomo.

Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Ø Ηλικία μεταξύ 18 και 35 ετών

Ø Αν θέλετε να υποβάλετε μια φωτογραφία, μπορείτε να στείλετε τα ακόλουθα στοιχεία που αφορούν στην φωτογραφία: ανάλυση 5 megapixels, Τίτλο, Τόπο και ημερομηνία λήψης, Σύντομη περιγραφή – όχι πλέον των 500 χαρακτήρων.

Τα ανωτέρω θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως 28 Φεβρουαρίου 2014, δηλώνοντας ταυτόχρονα όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και αριθμό τηλεφώνου του/της φωτογράφου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr