1.dubai-water-discus-underwater-hotel-5Επιστημονική φαντασία ή πραγματικότητα; Ένα υποθαλάσσιο ξενοδοχείο όπου θα πίνετε τη σαμπάνια σας θαυμάζοντας τα σαλάχια ή το δείπνο σας με θέα τον πολύχρωμο βυθό... Ενδεχομένως η πραγματικότητα να είναι πιο κοντά από ό,τι φανταζόμαστε. Η Deep Ocean Technology και το Water Discus Hotel σύντομα θα μας αποδείξουν ότι συχνά η φαντασία γίνεται μια εντυπωσιακή πραγματικότητα!

Το πρώτο υποθαλάσσιο ξενοδοχείο σχεδιάζει η Deep Ocean Technology, με έδρα στην Πολωνία και γραφεία σε Ελβετία και Μαλδίβες, ανακοινώνοντας στις αρχές του χρόνου την έναρξη εργασιών για το πρωτότυπο ξενοδοχείο, στο σημείο Skwer Kościuszki στη Gdynia της Πολωνίας. Το κτίριο θα είναι το πρώτο από μια σειρά υποθαλάσσιων ξενοδοχείων και θα αποτελείται από ένα συγκρότημα δίσκων πάνω από τη θάλασσα για να απολαμβάνουν οι πελάτες το ζεστό κλίμα και ένα υποθαλάσσιο τμήμα που θα περιλαμβάνει 21 δωμάτια. Παράλληλα, κάτω από το νερό θα κατασκευαστεί καταδυτικό κέντρο και μπαρ, κάπου 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

1.dubai-water-discus-underwater-hotel-1Ένα μοναδικό στο είδος του σύστημα φωτισμού θα φωτίζει το χώρο έξω από τα δωμάτια, που με τα τεράστια παράθυρά τους θα απολαμβάνουν το βυθό του Περσικού Κόλπου ενώ ειδικές κάμερες θα τους επιτρέπουν να κάνουν ζουμ σε αντικείμενα και ψάρια. Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε τέτοιο βάθος ώστε να αποφεύγονται κίνδυνοι από τσουνάμι ή πλημμύρες, ενώ ο υποθαλάσσιος δίσκος θα αναδύεται στην επιφάνεια στην περίπτωση καταιγίδας ή κινδύνου. Οι αρχιτέκτονες έχουν μεριμνήσει και για τους κλειστοφοβικούς, για τους οποίους έχουν δημιουργήσει μια γυάλινη οροφή με θέα τον έναστρο ουρανό.

Το ξενοδοχείο θα το λατρέψει ο κόσμος που αγαπά την κατάδυση, αφού εκεί μπορεί να πάρουν ειδικά μαθήματα κατάδυσης μέρα- νύχτα, σε οργανωμένο καταδυτικό κέντρο, με 4- μέτρων πισίνα κατάδυσης, ένα σπήλαιο και ένα «ναυάγιο» για εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την πλέον πρωτοπόρα αρχιτεκτονική στον κόσμο, θα σχεδιαστούν κτίρια σε σχήμα δίσκου, τόσο πάνω όσο και κάτω από το νερό. Οι βάσεις του ξενοδοχείου – πέντε «πόδια» που στηρίζονται στον πυθμένα της θάλασσας, θα είναι στην ουσία ανελκυστήρες, που θα μεταφέρουν τους πελάτες μεταξύ των δύο επιπέδων. 
underwater-hotel4Αν και τα σχέδια είναι ακόμη στα σπάργανα, η Deep Ocean Technology που βρίσκεται πίσω από τον εμπνευσμένο σχεδιασμό και  ήδη κατασκευάζει υποθαλάσσια οχήματα και εξοπλισμό, ανακοίνωσε στις 03-01-2013 την έναρξη της κατασκευής του πρωτότυπου ξενοδοχείου, κοντά στο Skwer Kościuszki στη Gdynia της Πολωνίας.

Ωστόσο, ας μην βιαστούμε να κλείσουμε δωμάτιο. Ένα παρόμοιο σχέδιο, το Hydropolis, είχε έρθει στη δημοσιότητα το 2006, αλλά ποτέ δεν κατασκευάστηκε, ενώ το "Poseidon Undersea Resort" επρόκειτο να εγκαινιαστεί στα Φίτζι το 2008, αλλά η ιδέα έχει πλέον περάσει στις καλένδες…

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο πατώντας εδώ!

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://www.waterdiscus.com/

 

 

 

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr