Χρήση κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό - Οι τιμές, για την περιαγωγή, που ισχύουν, σήμερα (χωρίς Φ.Π.Α)Οι κλήσεις, τα μηνύματα και το «κατέβασμα» δεδομένων, μέσω των κινητών μας τηλεφώνων στο εξωτερικό, κοστίζουν, λιγότερο από την 1η Ιουλίου 2013. Ενημερωθείτε από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών για τις τιμές περιαγωγής που ισχύουν σήμερα (χωρίς ΦΠΑ) και μάθετε τι πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε τις υπερβολικές χρεώσεις.

Η μείωση των τιμών, για την περιαγωγή, είναι ένας αγώνας, που δίνουν οι Ενώσεις Καταναλωτών –μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC), στην Ευρώπη, εδώ και πολλά χρόνια. Από το 2007, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε τα πρώτα βήματα, για να ρυθμίσει τις υπερβολικές και ανεξέλεγκτες χρεώσεις, για την περιαγωγή. Οι διαφορετικές τιμές, που ισχύουν, εντός συνόρων ενός κράτουςμέλους και εκτός αυτών των συνόρων, ουσιαστικά, ανατρέπουν την έννοια της Ενιαίας Αγοράς. 72% των ταξιδιωτών περιορίζουν τη χρήση του κινητού τηλεφώνου τους, στο εξωτερικό, γιατί φοβούνται υψηλές χρεώσεις. Αργά, αλλά σταθερά, οι χρεώσεις αυτές μειώνονται, πλέον, χρόνο με το χρόνο.

Όμως, έχουμε ακόμα δρόμο, μπροστά μας. Οι τιμές, για το «κατέβασμα» δεδομένων, στο εξωτερικό, εξακολουθούν να είναι υψηλές. Ένα Gigabyte μπορεί να στοιχίσει ακόμα και 460 ευρώ. Επίσης, πρέπει να παρακολουθούμε, στενά, την εξέλιξη των τιμών και του ανταγωνισμού. Υπάρχει περίπτωση όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να ορίσουν τις τιμές περιαγωγής, γύρω στα όρια που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ή μπορεί να αυξήσουν τις εθνικές χρεώσεις ή να μειώσουν τον ελεύθερο χρόνο ομιλίας. Οι Ενώσεις Καταναλωτών περιμένουμε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σεπτέμβριο του 2013, όπου ελπίζουμε ότι θα προταθεί η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής.Χρήση κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό - Οι τιμές, για την περιαγωγή, που ισχύουν, σήμερα (χωρίς Φ.Π.Α)

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. είναι ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική, μη πολιτική ένωση Καταναλωτών. Ιδρύθηκε το 1982, είναι μέλος της Consumers' International (CI), της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών Ελλάδας (Ο.Ε.Κ.Ε.) και εκπροσωπεί τους Έλληνες Καταναλωτές, σε διάφορα ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα και επιτροπές. Εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό «Καταναλωτικά Βήματα».

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr