Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και την ξενοδοχία της χώρας μας δίνουν οι Γερμανοί Tour Operators. Αυτό διεφάνη σήμερα κατά τη διάρκεια του ετήσιου Workshop του κορυφαίου τουριστικού ειδησεογραφικού Οργανισμού της Ευρώπης FVW, εκδήλωση στην οποία συνδιοργανωτής ήταν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.  Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία συμμετείχαν οι σπουδαιότεροι Tour Operators και διοργανωτές συνεδρίων της Γερμανίας, που τις προσεχείς δυο ημέρες θα επισκεφθούν κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας.Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και την ξενοδοχεία της χώρας μας δίνουν οι Γερμανοί Tour Operators. Αυτό διεφάνη σήμερα κατά τη διάρκεια του ετήσιου Workshop του κορυφαίου τουριστικού ειδησεογραφικού Οργανισμού της Ευρώπης FVW, εκδήλωση στην οποία συνδιοργανωτής ήταν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία συμμετείχαν οι σπουδαιότεροι Tour Operators και διοργανωτές συνεδρίων της Γερμανίας, που τις προσεχείς δυο ημέρες θα επισκεφθούν κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας.

O πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης, στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο του Workshop, κατέδειξε τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει η γερμανική τουριστική αγορά στον ελληνικό τουρισμό, καθώς και την ανέλιξη της υποδομής φιλοξενίας της Ελλάδας τα τελευταία έτη. Επίσης, ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι οι Έλληνες αγαπούν τους Γερμανούς και επιθυμούν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη αγορά.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, μίλησαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, που τόνισαν την ασφάλεια που παρέχει στον τουρίστα ο προορισμός Αθήνα.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Ένωσης των Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων, διευθυντής τoυ γερμανικού κολοσσού TUI A.G., κ. Günter Ihlau, που ανέπτυξε τις προοπτικές και τις προκλήσεις της ελληνογερμανικής τουριστικής αγοράς. Από τον Thomas Cook μίλησε ο διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Markus Leutner, ακτινογραφώντας την οπτική των Γερμανών Tour Operators για την Ελλάδα. Παράλληλα, o Διευθύνων Σύμβουλος του Studiosus, κ. Peter Strub ανέδειξε την ανεκμετάλλευτη δυναμική του πολιτισμικού και εκπαιδευτικού τουρισμού της χώρας μας, όπως και οι εκπρόσωποι του Rewe Touristik, FTI, Alltours και Attica Reisen. Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Συνεδριακού Τουρισμού κ. Gerhard Bleile ανέλυσε τις προοπτικές διοργάνωσης και ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. εντάσσεται σε σχέδιο δράσης άμεσης απόδοσης για τον τουρισμό, επικεντρωμένο στις αγορές που παρουσιάζουν σημαντική υστέρησης στις κρατήσεις. Σημειώνεται ότι η Αθήνα επελέγη ως χώρος υποδοχής του Workshop, με σκοπό να δοθεί το μήνυμα στους προσκεκλημένους, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες του FVW ότι η πρωτεύουσα, ως η πρώτη αντανάκλαση της χώρας, δεν κλυδωνίζεται, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ελκυστική.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr