Η κα Κατερίνα Μούσμπε, Διευθύντρια της MidEast Travel, στο κανάλι 9Η Διευθύντρια της MidEast Travel, κυρία Κατερίνα Μούσμπε, έδωσε συνέντευξη στο Κανάλι 9. Θέμα συζήτησης: οι τελευταίες εξελίξεις στην Αραβική αγορά και πώς αυτές επηρεάζουν τον τουρισμό και τις Αραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο όμιλος εταιρειών MidEast Travel, χάρη στην εξειδίκευσή του στις αραβικές αγορές τουρισμού, προκάλεσε το ενδιαφέρον του καναλιού 9 το οποίο κάλεσε σε συνέντευξη την κυρία Κατερίνα Μούσμπε, Διευθύντρια του ομίλου, ώστε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στις Αραβικές χώρες, που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο επίκεντρο της ενημέρωσης, και το πώς αυτή επηρεάζει τον τουρισμό και τις επενδύσεις από τις αγορές αυτές προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυρίας Μούσμπε, «Η μικρή πτώση που παρατηρήθηκε στον εξερχόμενο τουρισμό από την Ελλάδα προς τις Αραβικές χώρες, αναμένεται να μετατραπεί σε άνοδο της ζήτησης την περίοδο του Πάσχα. Χώρες στις οποίες ο ταξιδιώτης εξακολουθεί να κινείται με ασφάλεια και άνεση αποτελούν οι Συρία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Σάρζα), ενώ ακόμα και στην Αίγυπτο η κατάσταση ομαλοποιείται».

Σχετικά με τον εισερχόμενο τουρισμό «όχι μόνο δεν έχει παρατηρηθεί μείωση αλλά αντίθετα έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις. Οι Άραβες αγαπούσαν και αγαπούν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών. Μάλιστα, λόγω των αναταραχών στις γειτονικές τους χώρες, η Ελλάδα ενισχύεται ως μία από τις καλύτερες επιλογές». Ένα είναι σίγουρο κατά την κυρία Μούσμπε: «Αν θέλουμε να προσελκύσουμε τους Άραβες τουρίστες, πρέπει να μην απουσιάζουμε διαφημιστικά από τις αγορές τους. Στη MidEast προσπαθούμε τα μέγιστα για την προβολή της χώρας μας στο κοινό αυτό, αλλά η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν είναι από μόνη της αρκετή».

Η συνέντευξη προβλήθηκε στην εκπομπή Tourism Today του Καναλιού 9, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, ενώ μεταδιδόταν και ζωντανά μέσω internet. Το Κανάλι 9, τηλεοπτικό κανάλι περιφερειακής εμβέλειας, έχει καθημερινά οικονομική ζώνη από τις 10:15 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ένα μεγάλο δελτίο ειδήσεων στις 3 το μεσημέρι, ένα δελτίο στην Νοηματική γλώσσα, μία αθλητική εκπομπή και ένα δελτίο του Al Jazeera International μεταγλωττισμένο (κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση).

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr