QatarΤα πληρώματα της Qatar Airways είναι τα «πιο καλοντυμένα πληρώματα» σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner. Οι κάπως «ρετρό» στολές της αεροπορικής εταιρίας κέρδισαν 33% των προτιμήσεων, στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Fashion – forward δηλώνουν οι trendy αεροπορικές εταιρίες που τα τελευταία χρόνια επιστρατεύουν εκπροσώπους της υψηλής ραπτικής για να σχεδιάζουν τη στολή των ιπτάμενων συνοδών. Ο κλήρος φαίνεται να έπεσε για το ποια εταιρία κερδίζει πόντους στη μόδα, μέσα από μια νέα, πρωτότυπη έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε επιβάτες διάφορων αεροπορικών εταιριών. Στις μέρες μας, αρκετές εταιρίες επενδύουν πολλά στην καλή εμφάνιση του προσωπικού τους, ώστε στα μάτια των πελατών να κερδίζουν πάντα πόντους. Πρώτη στο top 10 των πιο στιλάτων αεροσυνοδών ανακηρύσσεται η Qatar Airways!

Είτε το πλήρωμα είναι ντυμένο ώστε να αντανακλά τοπικό στιλ, όπως οι στολές της Singapore Airlines με τα πανέμορφα χαρακτηριστικά "Singapore Girls" είτε έχουν σχεδιαστεί από κορυφαίους σχεδιαστές μόδας όπως τους Christian Dior και Nina Ricci που έχουν σχεδιάσει στολές της Air France, τα ρούχα φαίνεται ότι τελικά παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην εικόνα που δημιουργεί η εταιρία προς τους επιβάτες της. Οι στολές της Air France, δια χειρός Christian Lacroix από το 2005, κατέλαβαν τη 2η θέση με 17% και της British Airways την 3η, με 15%. Στο top 10 μπήκαν η ισπανική Iberia και η Ιταλική (αλίμονο, αν δεν ήταν οι Ιταλοί στη δεκάδα!) Alitalia, μαζί με τη Delta στις ΗΠΑ και τη Jet Airways της Ινδίας.

Μεγάλοι μόδιστροι σε υπηρεσίες εδάφους και αέρος!

Η Ιταλία ήταν από τις πρώτες χώρες που ανέθεσε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στον Giorgio Armani να σχεδιάσει τις στολές της Alitalia, ενώ στις μέρες μας δια χειρός Mondrian του Ομίλου Nadinin κερδίζει μόλις το 8% των προτιμήσεων του κοινού, αλλά καταλαμβάνει την 5η θέση ανάμεσα στις 10 πιο στυλάτες αεροπορικές εταιρίες. 

Ο Ουαλός σχεδιαστής Julien MacDonald σχεδίασε τη στολή της British Airways το 2004 σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το «γιαγιαδίστικο look» που κυριαρχούσε. Σήμερα κερδίζει το 15% των προτιμήσεων και έρχεται στην 3η θέση.

Ο Ισπανός σχεδιαστής Adolfo Dominguez, που ντύνει τη Gwyneth Paltrow, έδωσε χρώμα στις φούστες των στολών της Iberia και της χάρισε την 4η θέση, κερδίζοντας ποσοστό 9%.

Το φετίχ των ανδρών

Δεν υπάρχει άνδρας που να μην φαντασιώνεται νύχτες πάθους με το που θα δει μια αεροσυνοδό να περνάει από μπροστά του. Αλλά και οι γυναίκες δεν πάνε πίσω, αφού οι ένστολοι ιπτάμενοι συνοδοί προκαλούν καρδιοχτύπια, ακόμη και αν δεν είναι οι ίδιοι τόσο γοητευτικοί όσο οι στολές τους! Πολλοί δε διστάζουν να αγοράσουν στολές που πωλούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Μάλιστα, αεροπορικές εταιρίες στην Ιαπωνία έχουν φτάσει να ράβουν τσιπάκια υπολογιστών και σειριακούς αριθμούς στις στολές τους ώστε να σταματήσουν τις παράνομες πωλήσεις αυτών σε τοπικά καταστήματα που τα πουλούν προς πολλές χιλιάδες ευρώ.

 

www.uniformfreak.com

www.uniformfreak.com εμπνευσμένο από τον Cliff MuskietΜιλώντας για καλώς εννοούμενη "μανία", ένας πρώην ιπτάμενος συνοδός, ο Ολλανδός Cliff Muskiet, δείχνει έμπρακτα το πάθος του για τις στολές των αεροσυνοδών, μέσα από την ιστοσελίδα "Uniform Freak" που δημιούργησε με πολύ μεράκι. Από το 1980 που του χάρισαν την πρώτη συλλεκτική στολή, συλλέγει διακαώς, μέχρι σήμερα, στολές από κάθε αεροπορική εταιρία και τις παρουσιάζει με πολλές λεπτομέρεις, ακόμη και τις πιο μικρές. Εδώ, οι λάτρεις του στιλ των αεροσυνοδών μπορούν να δουν πάνω από 900 διαφορετικές στολές αεροσυνοδών από 386 αεροπορικές εταιρίες, με αρχεία από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Είναι πράγματι εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr