Με μεγάλη προσοχή τοποθετήθηκε σε μια σχεδία στη μέση της λίμνης του πάρκου του Τίβολι.

Η Μικρή Γοργόνα, το διασημότερο άγαλμα της Δανίας που μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόταν στο βραχάκι της στην περιοχή Langelinie, βρίσκεται ήδη στη Σαγκάη για την Παγκόσμια Έκθεση Expo 2010, όπου θα μείνει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2010. Πριν φύγει, είχε παρακαλέσει τη μικρή της αδελφή να την αντικαταστήσει! Και εκείνη το έκανε φυσικά! Έτσι, οι τουρίστες θα μπορούν να δουν το πασίγνωστο αγαλματάκι, αφού απόγονοι του καλλιτέχνη Edvard Eriksen που σμίλεψε τη γοργόνα δέχτηκαν γενναιόδωρα να δανείσουν αντίγραφο της οικογένειας στο πάρκο ψυχαγωγίας στους κήπους Τίβολι. 

Από τις 9 Απρίλη η αδελφή της Μικρής Γοργόνας κάθεται στο βραχάκι της, στο πάρκο Τίβολι, στη μέση μιας υπέροχης λίμνης! Με μεγάλη προσοχή τοποθετήθηκε σε μια σχεδία στη μέση της λίμνης του πάρκου του Τίβολι. Είναι κατασκευασμένη από χαλκό και ζυγίζει 150 κιλά. Συνοδεύτηκε στο Τίβολι από την εγγονή του καλλιτέχνη που τη φιλοτέχνησε, Edvard Eriksen, την κυρία Alice Eriksen, που φιλοξενούσε το γλυπτό στο σαλόνι της για πολλά χρόνια. Η «αδελφούλα» της μικρής γοργόνας, θα κοσμεί το πάρκο του Τίβολι από τις 15 Απριλίου, οπότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήριά της, όταν θα ανοίξει και το πάρκο. Καθισμένη στη λίμνη του Τίβολι, με τον πύργο του Δημαρχείου στο βάθος, θα κερδίσει το φωτογραφικό φακό κάθε επισκέπτη.
Η Μικρή Γοργόνα συνοδεύτηκε στο Τίβολι από την εγγονή του καλλιτέχνη που τη φιλοτέχνησε, Edvard Eriksen, την κυρία Alice Eriksen, που φιλοξενούσε το γλυπτό στο σαλόνι της για πολλά χρόνια.

Το Τίβολι άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στην Κοπεγχάγη το 1843 και έκτοτε οι κήποι του έχουν μεταμορφωθεί σε πάρκο αναψυχής με 26 παιχνίδια, πάγκους, εστιατόρια και καθημερινές εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Υποδέχεται πάνω από 4.000.000 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, οι οποίοι φέτος θα έχουν τη χαρά να θαυμάσουν το μικροσκοπικό αγαλματίδιο στην καρδιά του κήπου. 

Περισσότερα στο http://mermaidsculpture.dk, www.tivoli.dk

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr