Top Pick! Ασυνήθιστη διαμονή στη Νότια ΓαλλίαΗ περιφέρεια Languedoc-Roussillon, ένας από τους 27 νομούς της Γαλλίας, που συνορεύει με Ισπανία, Ανδόρρα, βρέχεται από τη Μεσόγειο στο νότο της, μας καλωσορίζει σε πέντε ξενοδοχεία που θα σας μείνουν αξέχαστα. Αποτελούν μέλος της αλυσίδας των Unusual Hotels of the World και είναι και τα πέντε υπέροχα! Εξαιρετικά τοπία, μοναδική φύση, πλούσιοι πολιτιστικοί θησαυροί, εκλεκτό κρασί και γευστικότατη κουζίνα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής, που πέρα από την ομορφιά της είναι ιδιαίτερα φιλόξενη, ηλιόλουστη και ζωντανή.

Château d'Orfeuillette, Albaret Ste Marie

Château d'Orfeuillette, Albaret Ste MarieΣτην καρδιά 30 εκταρίων στο πάρκο Gévaudan βρίσκεται το Château d'Orfeuillette, ένα κόσμημα του 19ου αιώνα. Πρόσφατα ανακαινισμένο με τολμηρά, μοντέρνα θέματα, θα κάνει τους φιλοξενούμενους να αισθανθούν ότι παίρνουν μέρος σε ένα ζωντανό παραμύθι. Παρόλο που βρίσκεστε σε μια ιστορική τοποθεσία, σε ένα αρχαίο πύργο, θα απολαύσετε σύγχρονες ανέσεις, εξωτερική πισίνα και γαστρονομικά μενού. Τα δωμάτια είναι φωτεινά, πολύ εντυπωσιακά διακοσμημένα και εξαιρετικά πρωτότυπα!


Château de Floure

Château de FloureΑρχικά ήταν μια Ρωμαϊκή βίλα στην αρχαία οδό Via Aquitania μεταξύ Narbonne και Τουλούζης, ενώ στη διάρκεια του Μεσαίωνα μετατράπηκε σε μοναστήρι. Δέκα αιώνες αργότερα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας του βασιλιά Ερρίκου του 4ου, ένας πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τουλούζης το επέλεξε για εξοχική κατοικία. Ως Château de Floure υπήρξε η κατοικία του σύγχρονου συγγραφέα Gaston Bonheur (1913 – 1980). Έχει απόλυτα διατηρηθεί το αρχικό στιλ αυτού του μαγικού τόπου, ενώ έχει υποστεί πλήρη ανακαίνιση και μεταμόρφωση σε ένα ξενοδοχείο που περιβάλλεται από γαλήνη, καταπράσινους κήπους και τοπίο που εμπνέει κάθε καλεσμένο, ακόμη και αν δεν είναι συγγραφέας. Το εξαιρετικό εστιατόριο "Le Poète Disparu" προσφέρεται για γαστριμαργικές απολαύσεις.

Château de Lastours, Portel des Corbières

Château de Lastours, Portel des CorbièresΤο Château de Lastours ήταν στο παρελθόν πανδοχείο, φιλοξενώντας ταξιδιώτες που ακολουθώντας την αρχαία ρωμαϊκή οδό κατευθύνονταν στην καρδιά της περιοχής του Κορμπιέρ (Corbières). Τα 800 εκτάρια του κτήματος περιλαμβάνουν έναν αμπελώνα 100 εκταρίων, όπου παράγονται εκλεκτά κρασιά. Επιπλέον, τα μονοπάτια χρησιμοποιούνται ως πίστες δοκιμών για οχήματα 4x4 και ομάδες motorsport, προσφέροντας ένα ευχάριστο διάλειμμα για το Ράλι Παρίσι- Ντακάρ. Εκεί ανάμεσα στους αμπελώνες και τα μονοπάτια θα βρείτε τις βίλες "Laurède" και "Aladers". Με σύγχρονη διακόσμηση και ποιοτική επίπλωση, τα 12 δωμάτια παρέχουν μια πολύ εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα για να απολαύστε τη φύση, cross country δραστηριότητες με μοτοσικλέτες ή τζιπ και υπέροχα κρασιά παραγωγής του κάστρου.

Château de Montcaud, Sabran

Château de Montcaud, SabranΑπόλυτη ξεκούραση και ηρεμία χαρακτηρίζει το κατάλυμα που παρέχουν η Anne και ο Rudy Baur στους φιλοξενούμενούς τους στο Château de Montcaud, οι οποίοι έχουν μετατρέψει το επί 20αετίας ερειπωμένο κτίριο σε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο. Διατηρώντας τη γοητεία του παρελθόντος, η ανακαινισμένη έπαυλη του 19ου αιώνα βρίσκεται περιβεβλημένη από ένα πανέμορφο πάρκο και προσφέρει οικογενειακή ατμόσφαιρα και πολύ ζεστή εξυπηρέτηση και φιλοξενία.


Château de Raissac, Béziers

Château de Raissac, BéziersΑνήκει στη ίδια οικογένεια από το 1828, έχοντας ανακαινιστεί με αγάπη και φροντίδα από την Christinne και τον Jean Viennet εδώ και 30 χρόνια. Στον πρώτο όροφο, τα πέντε άνετα υπνοδωμάτια συνδυάζουν κομψότητα και γοητεία. Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ιστορία και το δικό του στιλ, επιπλωμένο με αντίκες και αρτ ντεκό λεπτομέρειες από τον 19ο και 20ό αιώνα. Μια μαγευτική ιστορική τοποθεσία για πολύ ποιοτική διαμονή.


Πληροφορίες/ Φωτό: © 2012 www.unusualhotelsoftheworld.com

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr