Emergency Kit

Σε κάθε ταξίδι που σκέφτεστε να κάνετε επιβάλλεται να έχετε μαζί σας και ένα ταξιδιωτικό φαρμακείο το περιεχόμενο του οποίου εξαρτάται από τον προορισμό του ταξιδιού σας, τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να ταξιδέψετε (πλοίο,αυτοκίνητο,αεροπλάνο), τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Προσέξτε λοιπόν καλά τις παρακάτω συμβουλές, για να είστε κάπως προετοιμασμένοι, σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης...

 Εκτός από τα φάρμακα τα οποία είναι απαραίτητα για τις διάφορες ασθένειές σας και οφείλετε οπωσδήποτε να τα πάρετε μαζί σας, επιλέξτε και φάρμακα τα οποία γνωρίζετε και σας έχουν βοηθήσει στο παρελθόν για διάφορες ασθένειες(πονοκέφαλο,διάρροια,πυρετό,κλπ.).

√ Μην αγοράζετε ποτέ φάρμακα στον τόπο προορισμού σας επειδή μπορεί να είναι πιό φθηνά. Σε πολλές χώρες η ποιότητα των φαρμάκων διαφέρει-ειδικά σε χώρες εκτός Ευρώπης κυκλοφορούν στην πλειοψηφία πλαστά φάρμακα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή σας!

√ Ελέγξτε καλά τήν ημερομηνία λήξης τών φαρμάκων που σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας.- ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ημερομηνία λήξης για διαλύματα και αλοιφές ισχύουν μόνο για κλειστά σκευάσματα. Αγοράστε καλύτερα καινούργια προκειμένου να πάρετε μαζί σας αυτά που έχετε ανοίξει.

√ Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε κάποιο τροπικό μέρος μην ξεχνάτε ότι η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία μπορούν να αλλοιώσουν τη σύνθεση τών φαρμάκων. Ένα υπόθετο κατά του πυρετού, για παράδειγμα, δέν βοηθάει πλέον κανέναν εάν έχει λυώσει.Γι' αυτό φροντίστε να διατηρήτε τα φάρμακά σας κατά τις διακοπές σας σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος η για να είστε πιό σίγουροι βάλτε τα αμέσως στο ψηγείο του δωματίου σας.

√ Πολλά φάρμακα πρέπει να τα παίρνετε σε μία συγκεκριμένη ώρα για να εγγυάται η δράση τους (π.χ.τα αντισυλληπτικά χάπια). Εάν λοιπόν θέλετε να επισκεφθείτε έναν προορισμό με διαφορά ώρας ωφείλετε να ενημερωθείτε εγκαίρως για το πότε πρέπει να πάρετε το "χάπι" σας αφού φτάσετε στον προορισμό σας.

Καλό ταξίδι!

Ευχαριστούμε τον Φαρμακοποιό κύριο Παύλο Γεωργακάκη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για τις συμβουλές του. Ο κύριος Γεωργακάκης είναι Έλληνας αλλά ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Ασχολείται με τις ταξιδιωτικές ασθένειες και μας κατατοπίζει στο τι πρέπει να προσέχουμε για ένα ασφαλές και υγιές (στα μέτρα του δυνατού φυσικά) ταξίδι.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr