Ασθένεια της οικονομικής θέσης. Συμβουλές από τη Mondial AssistanceΓια πολλούς η Mondial Assistance είναι το συνώνυμο της ταξιδιωτικής ασφάλειας. Τα προγράμματα της καλύπτουν επιτόπια και παγκόσμια τους ασφαλισμένους της στο εξωτερικό. Μέσω της ιστοσελίδας της, μας δίνει απλές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε την ασθένεια της οικονομικής θέσης.

Η Mondial Assistance Ελλάδος είναι μέλος του πολυεθνικού Ομίλου Mondial Assistance, του διεθνούς πρωτοπόρου στην Οδική, Ταξιδιωτική, Ιατρική και Τεχνική βοήθεια.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ

· Να κοιμηθείτε καλά μία ημέρα προτού αναχωρήσετε για ταξίδι

· Να μην φάτε πολύ προτού αναχωρήσετε για τον προορισμό σας

· Να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τσάι και καφέ την ημέρα πριν από την αναχώρησή σας

· Να φοράτε άνετα ρούχα φτιαγμένα από φυσικές ίνες

· Να φοράτε άνετα παπούτσια και να αποφεύγετε ειδικά αυτά που είναι πολύ σφιχτά στους αστραγάλους

· Να προμηθευτείτε με ένα σπρεϊ μεταλλικού νερού, το οποίο θα βοηθήσει το δέρμα σας να παραμείνει δροσερό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φροντίστε να το έχετε μαζί σας έτσι ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της πτήσης σας

ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΝ ΠΤΗΣΗ

· Κατά τη διάρκεια της πτήσης να πίνετε τακτικά νερό

· Να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τσαγιού και καφέ

· Να τρώτε ελαφριά

· Να μην κάθεστε στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην σταυρώνετε τα πόδια σας

· Σε περίπτωση που σκοπεύετε να κοιμηθείτε να βγάζετε τους φακούς επαφής

· Προσπαθείστε να κάνετε μικρές βόλτες κατά τη διάρκεια της πτήσης σας

· Κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, να κάνετε τις κάτωθι απλές ασκήσεις όποτε αρχίζετε να αισθάνεστε άβολα: Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Ακουμπείστε το κεφάλι σας στη μία μεριά, κρατείστε την αναπνοή σας για μερικά δευτερόλεπτα και εκπνεύστε. Επαναλάβετε από την άλλη μεριά. Επαναλάβετε την συγκεκριμένη άσκηση για 3 ή 4 φορές. Έπειτα πάρτε άλλη μία βαθιά αναπνοή, τεντώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας, ενώστε τα χέρια σας, κρατείστε για 3 δευτερόλεπτα και έπειτα χαμηλώστε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι και εκπνεύστε. Επαναλάβετε 3 ή 4 φορές.

Στρέψτε τα πόδια σας από τον αστράγαλο προς τα πάνω, τεντώστε τις πατούσες σας και κρατείστε τα στο ίδιο μέρος για 3 δευτερόλεπτα. Κατευθύνετε τα πόδια σας προς τα κάτω, σφίξτε γερά τα ακροδάκτυλά σας και κρατείστε για 3 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 3 ή 4 φορές. Σηκώστε το πόδι σας από το έδαφος, και αρχίστε να διαγράφετε - έχοντας τεντωμένα τα ακροδάχτυλά σας - μικρούς κύκλους στον αέρα, 10 κάθε φορά, 10 προς την αντίθετη μεριά. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΑΣ

· Πηγαίντε μια βόλτα, έτσι ώστε να βοηθήσετε στην αναζωογόνηση του κυκλοφορικού σας συστήματος

· Είναι σημαντικό να προσαρμόσετε – το συντομότερο δυνατόν - τις ώρες γεύματος και ύπνου σας με αυτές του προορισμού σας, για να αποφύγετε το jetlag

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή προβλήματα με το κυκλοφορικό σας σύστημα, τότε συνιστάται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού αναχωρήσετε για κάποιο ταξίδι ή προτού κάνετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ασκήσεις.

Πηγή: Mondial Assistance Ελλάδος, Πρεμετής 10, Αθήνα

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr