Έκδοση Αμερικάνικης ΒίζαςΗ Αμερικανίδα υπουργός  Εσωτερικής Ασφάλειας κυρία Τζάνετ Ναπολιτάνο ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, από την 5η Απριλίου 2010. Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Απαλλαγής Βίζας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται αυτήν την ιστοσελίδα http://athens.usembassy.gov/niv_waiver_program_faqs.html. Παρακάτω θα διαβάσετε τις διαδικασίες έκδοσης βίζα, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, δημοσιευμένα την 5η Απριλίου 2010 και ισχύουν για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Πρόγραμμα Visa Waiver.

Το Αμερικανικό Προξενείο βρίσκεται στο καινούργιο κτίριο της Πρεσβείας. Για να επισκεφθείτε το τμήμα για τις Βίζες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την είσοδο που βρίσκεται στην οδό Κόκκαλη κοντά στις οδούς Δεινοκράτους και Ευζώνων. Τo τμήμα για τις Μη-Μεταναστευτικές βίζες θα παραμένει κλειστό τη τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα.

1) Αν προτίθεστε να φθάσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκάφος ενός μη συμβεβλημένου αερομεταφορέα.

2) Αν προτίθεστε να επισκεφτείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από 90 ημέρες.

3) Αν πιστεύετε ότι ισχύουν στην περίπτωσή σας οποιοιδήποτε όροι απαγόρευσης εισόδου σύμφωνα με το Νόμο περί Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, § 212(a), πρέπει να κάνετε αίτηση για μια μη μεταναστευτική βίζα πριν ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρότι ενδεχομένως να μην σας επιτρέπετε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για μια μη μεταναστευτική βίζα και εξαίρεση, που θα σας επιτρέψουν να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες....

Τότε θα πρέπει να εκδόσετε Βίζα για να εισέλθετε στην Αμερική.

Διαδικασίες:

Όλοι οι αιτούντες για μη-μεταναστευτική βίζα πρέπει να συμπληρώνουν το νέο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης για βίζα DS-156. Μη ηλεκτρονικά συμπληρωμένες αιτήσεις DS-156 (δακτυλογραφημένες ή χειρόγραφες) δεν γίνονται δεκτές. Η έκδοση μη-μεταναστευτικής βίζας είναι απαραίτητη για όλα τα άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εκτός από τους ταξιδιώτες που είναι υπήκοοι των 27 χωρών που συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα και έχουν μηχανογραφημένα διαβατήρια.

• Οι Έλληνες υπήκοοι χρειάζονται βίζα. Εάν το διαβατήριο έχει λήξει αλλά περιέχει μία εν ισχύ βίζα, μπορείτε να ταξιδέψετε με τα δύο διαβατήρια – το ληγμένο διαβατήριο σας που περιέχει την ισχύουσα βίζα και το εν ισχύ διαβατήριο σας. Παρακαλούμε διασφαλίστε ότι ο τρόπος γραφής του ονοματεπωνύμου σας και της ημερομηνίας γέννησής σας είναι πανομοιότυπη στο παλαιό και καινούργιο διαβατήριο. Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή διαφορά, θα πρέπει να καταθέσετε εκ νέου αίτηση για βίζα ώστε αυτή να τοποθετηθεί στο καινούργιο σας διαβατήριο.

• Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για βίζα ή χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με την έκδοση βίζας μπορούν είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας, στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή να τηλεφωνούν στους παρακάτω αριθμούς: Το τηλεφωνικό κέντρο που εξυπηρετεί τους πελάτες για μη-μεταναστευτικές βίζες θα δέχεται τηλεφωνήματα από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. καθημερινά εκτός Ελληνικών αργιών. 

Τα τηλεφωνήματα θα έχουν μια μικρή χρέωση αλλά το κέντρο εγγυάται ότι θα απαντά κάθε τηλεφώνημα το αργότερο στο τρίτο κτύπημα. Η χρεώση είναι 1,19 ευρώ το λεπτό για τηλεφωνήματα από σταθερά τηλέφωνα και 1,52 ευρώ το λεπτό από κινητά.Μόνο από σταθερό τηλέφωνo OTE: 90-11-230-730΄Εαν δεν έχετε σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ αλλά χρησιμοποιείτε άλλον πάροχο δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 90-11-230-730.

Από κινητό τηλέφωνo: COSMOTE: 901-200-6313 VODAFONE: 901-694-6313 WIND: 901-160-6313 

Πληρωμή Παραβόλου

Όλοι οι αιτούντες για μη-μεταναστευτική βίζα θα πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό για την αίτηση πριν από τη συνεντευξή τους στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει υποκαταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αιτούντες θα πρέπει να παρουσιάσουν το ισχύον διαβατήριό τους στην Τράπεζα την ώρα της πληρωμής. Το ποσό για την αίτηση μη-μεταναστευτικής βίζας ορίζεται στα $131.00 ή €91.70 σύμφωνα με την ισχύουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Η Τράπεζα Πειραιώς δέχεται πληρωμές μόνον σε ευρώ. Από τη στιγμή της πληρωμής, η διπλότυπη απόδειξη ισχύει για ένα χρόνο από την εκδοσή της ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες αλλαγές στην ισοτιμία στο διάστημα αυτό.

Την ημέρα της συνέντευξης, οι αιτούντες πρέπει να προσκομίσουν τη διπλότυπη απόδειξη της Τράπεζας Πειραιώς που αναγράφει το όνομά τους όπως αυτό εμφανίζεται στο διαβατήριο τους. Το παράβολο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί μεταξύ αιτούντων. Το ποσό δεν επιστρέφεται ακόμη και στη περίπτωση που δεν πληρείται τις προϋποθέσεις του νόμου για έκδοση βίζας. Τα πλησιέστερα υποκαταστήματα της Τραπεζας Πειραιώς που βρίσκονται κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία είναι: 1) στην Πλατεία Μαβίλη 2) στην Πλατεία Κολωνακίου, 3) Μιχαλακοπούλου 157, Ζωγράφου, 4) Πανόρμου 70-72, κοντά στο σταθμό Μετρό της Πανόρμου, και 5) Κηφισίας 41, στους Αμπελόκηπους.

Μόνο με ραντεβού

Σύμφωνα με τους Αμερικανικούς κανονισμούς όλοι οι αιτούντες ηλικίας 14-79 ετών πρέπει να περάσουν από συνέντευξη και να δώσουν τα βιομετρικά τους στοιχεία. Για να μπορέσουν να το κάνουν αυτό πρέπει να κλείσουν ραντεβού από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:00 – 11:00 π.μ. Tο τμήμα για τις Μη-Μεταναστευτικές Βίζες θα επιστρέφει όλα τα διαβατήρια με τις εγκεκριμένες βίζες μέσω πληρωμένης υπηρεσίας ταχυμεταφορικής εταιρείας (κούριερ). Οι βίζες δεν εκδίδονται αυθημερόν. 

Η Πρεσβεία παρέχει τη δυνατότητα κατάθεσης των δικαιολογητικών για μη-μεταναστευτικές βίζες χωρίς ραντεβού και συνέντευξη για συγκεκριμένες κατηγορίες αιτούντων που περιγράφονται παρακάτω. Ο/Η αιτών/ούσα πρέπει να βρίσκεται εντός Ελλάδας να είναι ΄Ελληνας υπήκοος και να είναι κάτοχος Ελληνικού διαβατηρίου. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας αυτής της υπηρεσίας είναι καθημερινές εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 12:00 – 13:00 μ.μ εκτός Αμερικανικών και Ελληνικών αργιών. 

• Άτομα με Διπλή Υπηκοότητα

Ατομα που έχουν διπλή υπηκοότητα (δηλαδή, άτομα που έχουν Αμερικανική υπηκοότητα και μία επιπλέον υπηκοότητα, όπως π.χ. και Ελληνική) ΠΡΕΠΕΙ να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με Αμερικανικό Διαβατήριο. Εάν είστε Αμερικανός υπήκοος ή αν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να είστε, επικοινωνείστε με το τμήμα Αμερικανικών Διαβατηρίων στο 210 720 2494 ώστε να εκδώσετε ή να ανανεώσετε το διαβατήριο σας.

• Τα Παιδιά Αμερικανών Πολίτων

Εάν εσείς ή ο/η σύζυγός σας είστε Αμερικανός υπήκοος, και κάνετε αίτηση για βίζα Αμερικής για το παιδί σας που έχει Ελληνικό διαβατήριο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο εξυπηρέτησης Αμερικανών διαβατηρίων του Προξενείου πριν το ραντεβού που έχετε για την βίζα ώστε να διευκρινισθεί εάν το παιδί πληροί τις προυποθέσεις για να πάρει Αμερικανική υπηκοότητα. 

• Δεν θα εκδοθεί βίζα για άτομο που δικαιούται Αμερικανικής υπηκοότητας, ή που εκκρεμεί υπόθεση για Αμερικανική υπηκοότητα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, ή για προγραμματίσετε ένα ραντεβού για να καθορίσετε εάν το παιδί σας πληροί τις προυποθέσεις για Αμερικανική υπηκοότητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 210-720-2494. 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr