a320_1Η SWISS βελτίωσε το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα λειτουργικά της αποτελέσματα παρά την παγκόσμια αβεβαιότητα. Η Swiss International Air Lines (Group) σημείωσε λειτουργικά κέρδη 16 εκατ. ελβετικά φράγκα για τους τρεις πρώτους μήνες του 2011. Το αποτέλεσμα αυτό είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τα 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα λειτουργικές ζημίες που υπέστη για το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης.

Το σύνολο των εσόδων από λειτουργικές δραστηριότητες για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2011 ανήλθαν σε 1.150 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, 7% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Η επιχείρηση αερομεταφοράς εμπορευμάτων της Swiss WorldCargo είχε ένα ικανοποιητικό πρώτο τρίμηνο.

Ενώ τα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είναι ενθαρρυντικά, το παρόν λειτουργικό περιβάλλον δημιουργεί ακόμη πολλές σοβαρές προκλήσεις. Η συνεχής ισχύς του ελβετικού φράγκου, η νέα άνοδος των τιμών των καυσίμων και οι χαμηλοί μέχρι σήμερα ναύλοι, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα των κέρδων της Swiss. Οι εξελίξεις στην Ιαπωνία και την Βόρεια Αφρική επηρέασαν επίσης αρνητικά το πρώτο τρίμηνο τις επιδόσεις της εταιρείας. «Οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε έχουν αυξηθεί σημαντικά από την αρχή του έτους, και η τρέχουσα παγκόσμια αβεβαιότητα είναι πιθανόν να συνεχίσει να συμπιέζει την απόδοση της επιχείρησης μας για αρκετό καιρό ακόμα," επιβεβαιώνει o CEO Harry Hohmeister. «Έχουμε, ωστόσο, λάβει πολλά μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι, παρά τις σημερινές προκλήσεις, μπορούμε να διατηρήσουμε τα λειτουργικά αποτελέσματα μας σε ευνοϊκά επίπεδα από του προηγούμενου έτους."

Η SWISS δεν αναμένει αύξηση των αποδόσεων των ναύλων σύντομα, και προβλέπει περαιτέρω σημαντική αστάθεια στο μέτωπο της ζήτησης. Οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των τιμών των πρώτων υλών είναι επίσης πιθανόν να συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την εταιρεία στο άμεσο μέλλον. Η αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης στην Ελβετική αγορά για υπερατλαντικά ταξίδια και οι πρόσφατες εξελίξεις θετικής ανάπτυξης στη μεταφορά φορτίων δημιουργούν ένα καλό θεμέλιο για μια υγιή ανάπτυξη για το 2011 καθώς και για θετικά αποτελέσματα.

«Όμως η συνεχιζόμενη αστάθεια επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πόσο ζωτικής σημασίας είναι να διατηρήσουμε την ευελιξία μας, την ευνοϊκή διάρθρωση του κόστους μας και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε γρήγορα στις μεταβολές και στις μεταβαλλόμενες συνθήκες», προσθέτει ο CFO Μαρσέλ Klaus. «Και θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε αυτά τα κύρια στοιχεία του που επηρεάζουν την απόδοση της εταιρείας»

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr