Συμβουλές υγείας για τα αεροπορικά ταξίδια από την QatarΕτοιμάζεστε να ταξιδέψετε και σας πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι. Θα κουνάει; Θα έχει καλό εξαερισμό; Τι να κάνω αν έχω δύσπνοια; Θα με πιάει ναυτία. Είμαι έγκυος... μπορώ να ταξιδέψω; Η Qatar Airways μας δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ταξιδέψετε ήρεμα, χωρίς άγχος.

Ναυτία: Για να αποφύγετε τη ναυτία κατά την πτήση, κοιτάζετε ευθεία και εστιάστε σε ένα μη κινούμενο αντικείμενο.

Πίεση καμπίνας: Η πίεση του αέρα στην καμπίνα πέφτει καθώς το αεροπλάνο ανυψώνεται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πτώση του ποσοστού οξυγόνου στο αίμα σας. Η καμπίνα του αεροσκάφους είναι υπό πίεση για να διατηρήσει αυτή την πτώση στο ελάχιστο. Παρόλα αυτά, μπορεί να αισθανθείτε ενοχλήσεις στα αυτιά κατά την απογείωση και την προσγείωση. Το μάσημα, η κατάποση και το χασμουρητό μπορούν να απαλύνουν αυτά τα συμπτώματα.

Υπάρχοντα ιατρικά προβλήματα: Εάν μπορείτε να περπατήσετε για 50 μέτρα χωρίς να σας κοπεί η ανάσα, τότε θα μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς δυσκολία, ακόμα και εάν έχετε κάποιο υπάρχον ιατρικό πρόβλημα. Παρόλα αυτά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα.

Άσθμα: Όσοι υποφέρουν από άσθμα θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τους αναπνευστήρες τους.

Καρδιακά προβλήματα: Μην πραγματοποιείτε πτήσεις εντός επτά ημερών μετά από καρδιακό επεισόδιο, εκτός κι αν έχετε άδεια από γιατρό. Για την αποφυγή επιπλοκών, είναι συνήθως καλύτερο να καθυστερήσετε την πτήση σας για περίπου ένα μήνα.

Διαβήτης: Εάν πρόκειται να περάσετε πάνω από πολλές ζώνες ώρας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τη διαχείριση των δόσεων ινσουλίνης πριν από την πτήση.

Εγκυμοσύνη: Μπορείτε να πετάξετε μέχρι και την 28η εβδομάδα μιας κανονικής εγκυμοσύνης. Με ιατρικό πιστοποιητικό, μπορείτε να πετάξετε και σε μετέπειτα στάδια της εγκυμοσύνης —έως 35 εβδομάδες για ένα μόνο παιδί και ως 32 εβδομάδες για δίδυμα.

Πετώντας με Qatar Airways ενώ είστε έγκυος

Η ασφάλεια η δική σας και του παιδιού που κυοφορείτε αποτελούν προτεραιότητα της Qatar Airways. Για την αποφυγή περιττών κινδύνων για εσάς και το μωρό σας, συστήνουμε σε όλες τις μέλλουσες μητέρες να συμβουλευτούν ένα γιατρό πριν την κράτηση του εισιτηρίου τους.

Qatar Airways: Συμβουλές υγείας για ένα άνετο ταξίδιΈως και την 28η εβδομάδα: Δεν απαιτείται ιατρική βεβαίωση. Ωστόσο, συστήνουμε να έχετε μαζί σας μια βεβαίωση γιατρού/κάρτα μητρότητας για να αποφύγετε καθυστερήσεις κατά το check-in.

32 εβδομάδων: Απαιτείται ιατρική βεβαίωση. Αν έχετε επιπλοκές κατά την κύηση, απαιτείται επίσης η συμπλήρωση ενός Εντύπου Ιατρικών Πληροφοριών (MEDIF). Μπορείτε να προμηθευτείτε το Έντυπο Ιατρικών Πληροφοριών στο πλησιέστερο γραφείο της Qatar Airways. Το έντυπο πρέπει να συμπληρωθεί από το γιατρό σας και να υποβληθεί στη συνέχεια στο πλησιέστερο γραφείο της Qatar Airways για επεξεργασία.

33-35 εβδομάδων: Απαιτείται ιατρική βεβαίωση. Απαιτείται επίσης η συμπλήρωση ενός Εντύπου Ιατρικών Πληροφοριών (MEDIF). Μπορείτε να προμηθευτείτε το Έντυπο Ιατρικών Πληροφοριών στο πλησιέστερο γραφείο της Qatar Airways. Το έντυπο πρέπει να συμπληρωθεί από το γιατρό σας και να υποβληθεί στη συνέχεια στο πλησιέστερο γραφείο της Qatar Airways για επεξεργασία. Οι μέλλουσες μητέρες με πολλαπλή κύηση ή κύηση με επιπλοκές δεν γίνονται δεκτές για να ταξιδέψουν.

Αρχή 36ης εβδομάδας και μετά: Η Qatar Airways δεν δέχεται στις πτήσεις της, μέλλουσες μητέρες που βρίσκονται στην 36η βδομάδα κύησης και άνω.
Ταξιδιωτικές συμβουλές για μέλλουσες μητέρες

¦ Για την άνεσή σας, ζητήστε μια θέση-λίκνο ή μια θέση στο διάδρομο κοντά στις τουαλέτες.
¦ Κατά το check-in, ζητήστε μια θέση με υποπόδιο για να διατηρείτε τα πόδια σας ψηλά κατά τη διάρκεια της πτήσης.
¦ Χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας Fly Fit, Fly Healthy για να βοηθήσετε την κυκλοφορία αίματος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Για περισσότερες συμβουλές και ασκήσεις από την Qatar, πατήστε εδώ

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr