Lufthansa

Η Lufthansa χτίζει γέφυρες μεταξύ Ελλάδας και Βοστόνης

Το επιχειρηματικό ταξίδι παίρνει νέες διαστάσεις με την εμπειρία των πτήσεων της Lufthansa με προορισμό την μητρόπολη της Βοστόνης. Με πολύ καλές, καθημερινές  ανταποκρίσεις από τον κόμβο της στη Φρανκφούρτη αλλά και το Μόναχο, η γερμανική αεροπορική εταιρία συνδέει την Αθήνα με μια από τις σημαντικότερες πόλεις των ΗΠΑ, κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για πολλούς Έλληνες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Boston

Η στενή σχέση Ελλάδας με Βοστόνη δεν είναι καθόλου τυχαία. Η αμερικανική μεγαλούπολη, πρωτεύουσα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού, περίπου 280 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης. Οι σχέσεις της με την Ελλάδα είναι μακροχρόνιες, καθώς υπήρξε η πρώτη οργανωμένη Ελληνική παροικία στη Βόρειο Αμερική. Θεωρείται το παραδοσιακό βάθρο της αμερικανικής δημοκρατίας, που φιλοξενεί ένα από τα πιο εύρωστα και επιτυχημένα κομμάτια της Ελλη-νοαμερικανικής ομογένειας στις ΗΠΑ. Σήμερα, πάνω από 200.000 Έλληνες κι Ελληνοαμερικανοί ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Βοστόνης, κατέχοντας εξέχουσες θέσεις στους βιομηχανικούς, κυβερνητικούς, χρηματιστηριακούς, πολιτιστικούς και άλλους τομείς. Παρομοιάζεται ως «Αθήνα της Αμερικής», με τη μεγάλη, για τα αμερικανικά δεδομένα, ιστορία ενώ χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του ελληνολάτρη προέδρου του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, Τζον Σίλμπερ, «Το κάθε τι που κινείται σε τούτον τον πλανήτη οφείλεται στην Κλασική Ελλάδα». Πετυχημένοι Έλληνες, διαπρεπείς και διάσημοι, βρίσκονται συνεχώς παρόντες, παντού σ' αυτήν τη «Μέκκα» των επιστημών, ιδιαιτέρως της Ιατρικής, αλλά και της Πολιτικής και  Διπλωματίας. Η Βοστόνη ήταν και θα είναι ένας ανεξάντλητος πόλος έλξης και σημαντικός επιχειρηματικός προορισμός, κάτι που γνωρίζει αναμφισβήτητα η Lufthansa και φροντίζει να εμπλουτίζει τα δρομολόγιά της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών αλλά και των Ελλήνων της Διασποράς.

Δώδεκα διεθνούς φήμης, ελληνικής καταγωγής καθηγητές, γιατροί, ιστορικοί, βυζαντινολόγοι, ακαδημαϊκοί, αρχιτέκτονες, διδάσκουν σε διάφορες Σχολές του Χάρβαρντ, επίτιμος διδάκτωρ του οποίου ανακηρύχθηκε και η Ελένη Αρβελέρ. Διακόσια ελληνικά ονόματα διακρίνουμε μεταξύ των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια της Βοστόνης και μόνο στο ΜΙΤ, το περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, οι Έλληνες καθηγητές είναι 33. Υπάρχει, βέβαια, και η έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του νομπελίστα ποιητή Γεωργίου Σεφέρη, το παλαιότερο και σπουδαιότερο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Νεοελληνικών Σπουδών στις ΗΠΑ, απ' όπου έχουν βγει επιστήμονες που κατέχουν υψηλές θέσεις σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αμερικής και της Ευρώπης.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr