H Lufthansa σερβίρει κρασί παραγωγής Gérard DepardieuCabernet-d’Anjou από το Chateau de Tigné είναι το καλοκαιρινό κρασί που σερβίρεται στη Business Class σε πτήσεις εντός Ευρώπης. Οι επιβάτες Business-Class της Lufthansa στις Ευρωπαϊκές πτήσεις, απολαμβάνουν πλέον ένα πολύ ξεχωριστό κρασί ονομασίας προέλευσης από την Κοιλάδα του Λίγηρα και από το κτήμα που ανήκει στον διάσημο Γάλλο ηθοποιό Gérard Depardieu.

Ο Gérard Depardieu είναι αναμφίβολα ένας κινηματογραφικός θρύλος, αλλά η ηθοποιία δεν είναι το μοναδικό πάθος του. Πολύ πριν ενσαρκώσει με επιτυχία τον μεγαλόσωμο Οβελίξ, δημοφιλή ήρωα του νεανικού κοινού, ανακάλυψε την αγάπη και τον ενθουσιασμό του για τα εκλεκτά κρασιά της πατρίδας του, Γαλλίας. Πριν από μερικά χρόνια, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αγόρασε ένα ιστορικό πύργο στην Κοιλάδα του Λίγηρα, ο οποίος είχε επιβιώσει από θρησκευτικούς πολέμους και επαναστάσεις, στη διάρκεια της πολυτάραχης ιστορικής πορείας του τόπου. Θαμπώθηκε από τους αμπελώνες και τα κελάρια κρασιού που υπήρχαν στο κτήμα και από εκείνη τη στιγμή έγινε οινοποιός.

Κάθε χρόνο, ο αμπελώνας παράγει τα πιο εκλεκτά κρασιά προς τέρψιν όσων αγαπούν τον οίνο. Αλλά το να καλλιεργεί κανείς το φτωχό έδαφος της περιοχής είναι πολύ επίπονο έργο, μέχρι να ωριμάσουν τα πολύτιμα αμπέλια και να γίνει συγκομιδή των σταφυλιών. Αν και παράγονται εκλεκτά λευκά κρασιά ποικιλίας Chenin Blanc, τα ανώτερης εσοδείας κόκκινα από ποικιλίες Gamay, Grolleau, Cabernet-Sauvignon και Cabernet-Franc δίνουν ζουμερά ροζέ και δυνατά κόκκινα. Το rosé Cabernet-d’Anjou 2009, από δύο ποικιλίες Cabernet, έχει μια ιδιαίτερη γεύση που θυμίζει εσπεριδοειδή και βατόμουρα. Διακρίνεται για τη φρεσκάδα του, τον αναζωογονητικό του χαρακτήρα και είναι ευχάριστο στη γεύση. Ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό κρασί, σερβίρεται επί του παρόντος στη Business Class στις Ευρωπαϊκές πτήσεις της Lufthansa.

Vinothek Discoveries“ – Νέες ανακαλύψεις για οινολάτρεις

Κανένα γαστρονομικό γεύμα δεν είναι πλήρες δίχως εκλεκτό κρασί που ταιριάζει σε εξαιρετικό φαγητό. Αλλά όσο ευγενές και γευστικό κι αν είναι ένα κρασί επί εδάφους, στη διάρκεια της πτήσης σε μεγάλο υψόμετρο, στην αντίληψη όσων αγαπούν το καλό κρασί χάνει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του στοιχεία. Η χαμηλή πίεση στο αεροσκάφος επηρεάζει αρνητικά τη γεύση και την ανάπτυξη του αρώματος και της χαρακτηριστικής ευωδίας ενός κρασιού. Δεν «πετούν» όλα τα κρασιά με επιτυχία… Έτσι, για να διασφαλίσει την φρουτώδη γεύση των απολαυστικών κρασιών εν πτήσει, η Lufthansa βασίζεται στις συμβουλές του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Sommelier Markus Del Monego. Για το βραβευμένο πρόγραμμα κρασιών “Vinothek Disco-veries“ της Lufthansa, συνθέτει μια επιλογή εκλεκτών κρασιών κάθε δύο μήνες. Ο Markus Del Monego ταξιδεύει ανά τον κόσμο αποκλειστικά για λογαριασμό της Lufthansa, σε αναζήτηση των εκλεκτότερων θησαυρών από τον κόσμο του οίνου, τα οποία προτείνει να ανακαλύψουν οι επιβάτες Πρώτης και Business-Class, καθώς κάθονται αναπαυτικά στο κάθισμά τους.

Στο τομέα τροφοδοσίας, η Lufthansa έχει αναλάβει το ρόλο ενός παγκόσμιου πρεσβευτή των καλύτερων Γερμανικών κρασιών. Αυτά επιλέγονται με τυφλές δοκιμές (blind tasting) που επιβλέπει ο Markus Del Monego και άλλοι αναγνωρισμένοι οινοχόοι. Κάθε χρόνο και μόνο στις υπερατλαντικές πτήσεις, η Lufthansa προσφέρει περίπου 40 οίνους εκλεκτής εσοδείας, προσεκτικά επιλεγμένους από περισσότερους από 30 Γερμανικούς αμπελώνες. Συνολικά, βάσει των προαναφερθέντων, σε όλες τις ταξιδιωτικές κατηγορίες σερβίρονται ετησίως περίπου 3,5 εκ. λίτρα κρασιού από κορυφαία οινοποιεία.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr