200.000 περισσότεροι επιβάτες πέταξαν με Malév το 2009Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Malev διέκοψε τις πτήσεις της, από νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοινώνοντας την απόφασή της στην ιστοσελίδα της, μετά την κίνηση της κυβέρνησης της χώρας να εντάξει τον κρατικό αερομεταφορέα στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού νόμου στις αρχές της εβδομάδας.

«Από τις 3 Φεβρουαρίου, στις 06:00 πμ (05:00 GMT), ύστερα από σχεδόν 66 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας, δεν θα απογειωθούν άλλα αεροπλάνα της Malev», αναφέρει στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο επικεφαλής της Λοράν Λίμπεργκερ.

Η Malev αντιμετώπιζε αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας ύστερα από πληροφορίες ότι η εταιρεία βρισκόταν προ πτώχευσης, έγραψε ο Λίμπεργκερ, προσθέτοντας ότι οι προμηθευτές της είχαν απαιτήσει την αποπληρωμή των χρεών «από τη μια μέρα στην άλλη», γεγονός αδύνατο για την εταιρεία.

Η Malev αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες επί πολλά χρόνια. Νωρίτερα φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει την Ουγγαρία να ζητήσει από την εταιρεία να της επιστρέψει εκατομμύρια ευρώ, που είχε λάβει σε κρατική χρηματοδότηση. Υστερα από την απόφαση αυτή, η Βουδαπέστη διέκοψε την οικονομική της βοήθεια προς την Malev.

Κινητοποίηση της airfasttickets για τους πελάτες της Malev Airlines

Με δύο αεροπορικές εταιρίες να σταματούν τα δρομολόγια τους μέσα σε μια εβδομάδα, η airfasttickets σταθερή στις αξίες της για ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών της ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, ενημερώνει ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της παύσης των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας της Ουγγαρίας Malev Airlines σε όλο τον κόσμο, έχει θέσει όλες τις δυνάμεις στη εξυπηρέτηση των τουριστών που διαθέτουν εισιτήρια επιστροφής με Malev Airlines.

Μέσα σε λίγες ώρες από την πτώχευση της Malev Airlines, η airfasttickets δημιούργησε ειδικό email επικοινωνίας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να παρέχει συνεχώς και αδιαλείπτως πληροφορίες αλλά και βοήθεια στους επιβάτες που έχουν εισιτήρια με την Malev Airlines. Επίσης, η airfasttickets ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την οδηγία της Ουγγρικής κυβέρνησης, η οποία ετέθη σε ισχύ την 31η Ιανουαρίου 2012, θα παρασχεθεί βοήθεια στους επιβάτες οι οποίοι αγόρασαν τα εισιτήρια τους πριν από την πτώχευση της Malev Airlines και των οποίων το ταξίδι είναι την ημέρα της πτώχευσης και παύσης των εργασιών και τις επόμενες τρεις ημερολογιακές ημέρες. Επιπλέον, βοήθεια θα παρασχεθεί και στους επιβάτες οι οποίοι έχουν ήδη ταξιδέψει στον προορισμό τους και έχουν εισιτήρια επιστροφής με την Malev Airlines για πτήσεις με καταληκτική ημερομηνία την 29η Φεβρουαρίου 2012.

Οι πελάτες της airfasttickets που έχουν εισιτήριο της Malev Airlines με μεταγενέστερες ημερομηνίες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο ίδιο email ώστε να προχωρήσει η επανέκδοση των εισιτηρίων τους, σύμφωνα με τους παραπάνω όρους ή να τους επιστραφεί όλο το ποσό που έχουν καταβάλει.

«Είναι χαρακτηριστικό να τονίσουμε και να ενημερώσουμε τους χρήστες του internet ότι, η αγορά αεροπορικού εισιτηρίου από μεγάλα και εγκεκριμένα ΟΤΑ's (Online Travel Agents) δηλαδή τουριστικά γραφεία που πουλούν τις υπηρεσίες τους μέσω του διαδικτύου, εξασφαλίζει τους πελάτες στον ίδιο βαθμό με την αγορά των εισιτηρίων τους από τους παραδοσιακούς τουριστικούς πράκτορες. Επιπλέον, λόγω της άμεσης επικοινωνίας με email ή με αναρτήσεις στις ιστοσελίδες των ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, η εξυπηρέτηση των πελατών τους γίνεται πολύ πιο γρήγορα γεγονός που σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι πολύ σημαντικό», τονίζει ο πρόεδρος της airfasttickets κ. Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος προσωπικά παρακολουθεί τη διαδικασία εξυπηρέτησης των επιβατών της Malev Airlines και πελατών της airfasttickets.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr