GermanwingsΗ Germanwings, η αγαπημένη σε όλους χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία, αντιδρά στην τελική επιβολή του Φόρου Εναέριας Κυκλοφορίας „Luftverkehrssteuer". Επιπλέον από την ερχόμενη θερινή σεζόν θα εκτελεί το δρομολόγιο Μάαστριχτ – Βερολίνο με δύο καθημερινές πτήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας & από μια πτήση Σάββατο και Κυριακή.

Η Germanwings αντιδρά στην τελική απόφαση της εφαρμογής του φόρου εναέριας κυκλοφορίας „Luftverkehrssteuer", ενός νέου αεροπορικού επιβατικού φόρου που πρόκειται να επιβληθεί από τη Γερμανική κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου 2011. Από τα τέλη Μαρτίου 2011, η Γερμανική εταιρία χαμηλού κόστους θα πετά από την Ολλανδική πόλη Μάαστριχτ προς το Βερολίνο. Το δρομολόγιο θα εκτελείται δύο φορές την ημέρα στη διάρκεια της εβδομάδας και από μία φορά την ημέρα το Σάββατο και την Κυριακή, με αεροσκάφος Airbus A319, χωρητικότητας 150 θέσεων. Οι μειωμένου κόστους πτήσεις, που θα ξεκινούν απόπολύ χαμηλές τιμές διατίθενται προς κράτηση ήδη από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας www.germanwings.com.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία θα εκτελεί μια πρωινή και μια βραδινή πτήση μεταξύ του αεροδρομίου του Μάαστριχτ/ Aachen και του Βερολίνου/ Schönefeld. Έτσι θα επιτρέπεται στους επιχειρηματίες ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία για ένα αυθημερόν ταξίδι. Στο Βερολίνο -Schönefeld η πτήση θα προσφέρει δυνατότητες μετεπιβίβασης προς άλλους προορισμούς της Germanwings, τη Στουτγκάρδη, τη Μόσχα, τη Στοκχόλμη, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και το Σπλιτ.

Το αεροδρόμιο Aachen του Μάαστριχτ είναι το μοναδικό Ολλανδικό αεροδρόμιο που φέρει το όνομα μιας Γερμανικής πόλης, προσφέροντας κατά την άποψη της Germanwings δύο κύρια οφέλη: Το αεροδρόμιο βρίσκεται πολύ κοντά στα γερμανικά σύνορα παρόλο που είναι στο εξωτερικό. Εν συντομία: για πτήσεις από το Μάαστριχτ δεν επιβάλλεται ο νέος γερμανικός επιβατικός φόρος ενώ το αεροδρόμιο εξυπηρετεί τη Γερμανική αγορά. Οι επιβάτες από Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία μπορούν πλέον να γλυτώνουν το φόρο επιλέγοντας να μην πετάξουν από την Κολονία αλλά από το γειτονικό αεροδρόμιο στο Μάαστριχτ.

Σε ιδιαίτερα δημοφιλή δρομολόγια, όπως Κολονία/ Βόννη – Βερολίνο, η Germanwings αναμένει σημαντικό αριθμό επιβατών να επιλέξει να αποφύγει το επιπλέον έξοδο του φόρου αυτού αναχωρώντας από την Ολλανδία.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, η Germanwings αναχωρεί από το Βερολίνο/ Schönefeld στις 06.45 τοπική ώρα, φτάνοντας στο Μάαστριχτ/ Άαχεν στις 08.00 τοπική ώρα. Το airbus θα αναχωρεί από το Μάαστριχτ στις 08.30, φτάνοντας στο Βερολίνο στις 09.45. Η βραδινή πτήση αναχωρεί από τη Γερμανική πρωτεύουσα μεταξύ 18.05 και 18.30, ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας. Η επιστροφή από το Μάαστριχτ αναχωρεί μεταξύ 19.50 και 20.15. Το σαββατοκύριακο, το δρομολόγιο θα εκτελείται μόνο Σάββατο πρωί και Κυριακή απόγευμα.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr