Η Emirates και η flydubai ανακοίνωσαν τη νέα, ευρεία συνεργασία τους, στο πλαίσιο της οποίας οι δύο αεροπορικές εταιρίες με βάση το Ντουμπάι ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες μοναδικές ταξιδιωτικές επιλογές.Και οι δύο αεροπορικές εταιρίες θα συνεχίσουν να διοικούνται αυτοτελώς, ωστόσο θα αναβαθμίσουν η μία το δίκτυο της άλλης, θα τελειοποιήσουν τις λειτουργίες τους, αυξάνοντας από κοινού το ρυθμό ανάπτυξής τους. Η καινοτόμα συνεργασία θα αφορά,πέρα από τις πτήσεις κοινού κωδικού, στη σύμπραξη των δικτύων και τον κοινό συντονισμό των δρομολογίων.

Η συνεργασία αυτή σκοπό έχει τη βελτιστοποίηση των δικτύων και των δρομολογίων των δύο εταιριών καθώς και το άνοιγμα νέων συνδέσεων, ώστε να δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές στους επιβάτες. Επιπλέον, η νέα σύμπραξη πρόκειται να βοηθήσει και τις δύο εταιρίες να αλληλοτροφοδοτήσουν με ακόμη περισσότερη κίνηση τα συμπληρωματικά δίκτυά τους. Το νέο μοντέλο θα δώσει στους πελάτες της flydubai αδιάκοπη σύνδεση με τους παγκόσμιους προορισμούς της Emirates, που εκτείνονται στις έξι ηπείρους. Από την άλλη, οι επιβάτες της Emirates θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στους προορισμούς του ισχυρού περιφερειακού δικτύου της flydubai.

Ακόμη, οι δύο αεροπορικές θα επεκτείνουν περαιτέρω τον κόμβο τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, συντονίζοντας από κοινού τα συστήματα και τις λειτουργίες τους ώστε να προσφέρουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, μέσω του υπερσύγχρονου αεροδρομίου – που πρόσφατα αναδείχθηκε ως αυτό με τους περισσότερους διεθνείς επιβάτες παγκοσμίως.

emirates flydubai2Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του EmiratesGroup και πρόεδρος τηςflydubai, δήλωσε σχετικά: "Πρόκειται για μια εξέλιξη που μας γεμίζει ενθουσιασμό, μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την Emirates και τηflydubai, όσο και για τον κλάδο της αεροπλοΐας στο Ντουμπάι. Και οι δύο εταιρίες έχουν μια πολύ επιτυχημένη πορεία μέσα στα χρόνια, έχοντας αναπτυχθεί ανεξάρτητα.Με αυτή τη νέα συνεργασία αναμένεται ότι τα συμπληρωματικά μοντέλα των δύο εταιριών θα απογειώσουν την προστιθέμενη αξία για τους επιβάτες, για τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και για το Ντουμπάι”.

Σήμερα, η Emirates διαθέτει ένα στόλο αποτελούμενο από 259 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, που πετά σε 157 διαφορετικούς προορισμούς – συμπεριλαμβανομένων και 16 σημείων που αφορούν αποκλειστικά μεταφορά φορτίου. Η flydubaiδιαθέτει 58 Boeing 737 νέας γενιάς που πετούν σε 95 προορισμούς. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, σχηματίζουν πια ένα δίκτυο 216 συνολικά προορισμών. Έως το 2022, το συνολικό δίκτυο Emirates και flydubai αναμένεται να έχει φτάσει τους 240 προορισμούς, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από έναν στόλο αποτελούμενο και από αεροσκάφη Airbus380.

Οι ομάδες των Emiratesκαιflydubai συνεργάζονται σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, τόσο στο εμπορικό σκέλος, όσο και στον προγραμματισμό του δικτύου, τις λειτουργίες αεροδρομίου, την εμπειρία των επιβατών και στα προγράμματα που απευθύνονται σε συχνούς επιβάτες. Η συνεργασία θα κάνει τα πρώτα της βήματα τους επόμενους μήνες, με τις πρώτες ενισχυμένες ρυθμίσεις κοινών κωδικών να ξεκινούν το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Ανήκοντας στην Investment Corporation of Dubai (ICD), τόσο η Emirates όσο και η flydubai λειτουργούν ανεξάρτητα και με διαφορετικές διοικητικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφθείτε το www.emirates.gr
Για τα τελευταία νέα της flydubai, μπορείτε να επισκεφθείτε το news.flydubai.com

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr