Το 2020, το Ντουμπάι αναμένει να υποδεχτεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια επισκέπτες και οι υποδομές του αεροδρομίου έχουν «επιστρατευθεί» προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Το 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Terminal 3, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά την Emirates, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Concourse Α αποκλειστικά για αεροσκάφη Α380 της Emirates. Η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο σήμερα που λειτουργεί ένα εξειδικευμένο τερματικό σταθμό για αεροσκάφη A380.Η Emirates αναμένει το 2020 να εξυπηρετεί 70 εκατομμύρια επιβάτες και η αεροπορική εταιρεία μαζί με τους συνεργάτες της στο Ντουμπάι, έχουν ήδη αναπτύξει σχετικά σχέδια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κατασκευή των σωστών υποδομών, που θα υποστηρίξουν και θα επωφεληθούν αυτής της ανάπτυξης. Τα σχέδια ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον πρόεδρο της Emirates Airline, Tim Clark σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (Bureau International des Expositions, ΒΙΕ), που επισκέφθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να λάβουν την τελική τους απόφαση για τη διοργανώτρια πόλη του 2020 World Expo. Το Ντουμπάι είναι μεταξύ των πόλεων που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωσή του.

«Μέχρι το 2020, θα διαθέτουμε περισσότερα από 250 αεροσκάφη που θα εξυπηρετούν περίπου 70 εκατομμύρια επιβάτες σε έξι ηπείρους. Αυτό θα μας καταστήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη ως προς τη διεθνή επιβατική κίνηση», δήλωσε ο κ. Clark.
Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, το να γίνουμε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο δεν είναι πραγματικά ο τελικός μας στόχος. Σκοπός μας ήταν πάντα να συνδέουμε τους επιβάτες από όλο τον κόσμο με το Ντουμπάι και άλλους προορισμούς, με μία μόνο στάση μέσω του κόμβου μας. Η στρατηγική θέση του Ντουμπάι, καθιστά δυνατό για μας να εξυπηρετούμε σχεδόν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού με απευθείας πτήσεις Για παράδειγμα μία 16ωρη πτήση από το Ντουμπάι στο Χιούστον που εξυπηρετείται με αεροσκάφος Boeing 777-300ER, ή την πτήση από Ντουμπάι προς Σύδνεϋ με αεροσκάφος Airbus A380, διάρκειας 14 ωρών. Η θέση μας είναι ένα βασικό πλεονέκτημα. Οι ηγεσία του Ντουμπάι αναγνώρισε αυτό το πλεονέκτημα από την αρχή, και αυτός είναι ο λόγος που η Emirates έχει επενδύσει στα πλέον προηγμένη αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, και ο ίδιος λόγος που το Ντουμπάι έχει επενδύσει όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη των υποδομών της για το διεθνές εμπόριο και τον τουρισμό».

Καταλύτης για της παγκοσμιοποίησης

Η Emirates αναμένει το 2020 να εξυπηρετεί 70 εκατομμύρια επιβάτες και η αεροπορική εταιρεία μαζί με τους συνεργάτες της στο Ντουμπάι, έχουν ήδη αναπτύξει σχετικά σχέδια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κατασκευή των σωστών υποδομών, που θα υποστηρίξουν και θα επωφεληθούν αυτής της ανάπτυξης. Τα σχέδια ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον πρόεδρο της Emirates Airline, Tim Clark σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (Bureau International des Expositions, ΒΙΕ), που επισκέφθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να λάβουν την τελική τους απόφαση για τη διοργανώτρια πόλη του 2020 World Expo. Το Ντουμπάι είναι μεταξύ των πόλεων που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωσή του.Πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε απόσταση μιας πτήσης διάρκειας 4 ωρών από το Ντουμπάι, ενώ τα δύο τρίτα βρίσκονται σε απόσταση μιας πτήσης διάρκειας 8 ωρών. Σήμερα, η Emirates πραγματοποιεί σχεδόν 3.200 πτήσεις την εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο προς 135 προορισμούς σε 76 χώρες. Από τον Ιανουάριο του 2012, η Emirates έχει ξεκινήσει υπηρεσίες σε 20 νέους προορισμούς, προσθέτοντας αεροπορικές συνδέσεις που θα ωφελήσουν το εμπόριο και τον τουρισμό του Ντουμπάι αλλά και άλλων χωρών. Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, θα ξεκινήσει νέες υπηρεσίες προς Κόνακρι (27 Οκτωβρίου), Σιαλκότ (5 Νοεμβρίου) και Καμπούλ (4 Δεκεμβρίου).
«Το να διαθέτουμε το σωστό εξοπλισμό είναι σημαντικό για το επιχειρηματικό μας μοντέλο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχουμε το σωστό «λογισμικό»- τους ανθρώπους και την κουλτούρα. Με 50.000 υπαλλήλους από περισσότερες από 160 εθνικότητες, η Emirates είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυπολιτισμικούς οργανισμούς στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανθρώπους με μια πραγματικά παγκόσμια νοοτροπία, οι οποίοι αναπτύσσονται σε έναν πολύπλοκο κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν τις διαφορές για να φέρουν στο τραπέζι τις καλύτερες ιδέες. Αυτό είναι σημαντικό, αν θέλουμε να πετύχουμε ως ένας παγκόσμιος αερομεταφορέας και καταλύτης στον τομέα των ταξιδιών, των επιχειρήσεων και του πολιτισμού», δήλωσε ο κ. Clark.

Έτοιμοι για το μέλλον

Η Emirates είναι σήμερα ο μεγαλύτερος διαχειριστής αεροσκαφών τύπου Α380 της Airbus και της Boeing 777, με ένα βιβλίο παραγγελιών για επιπλέον 53 και 64 αεροσκάφη από τον κάθε τύπο, αντίστοιχα. Μέχρι το 2020, η Emirates θα διαθέτει περισσότερα από 250 αεροσκάφη στο στόλο της.
Η Emirates αναμένει το 2020 να εξυπηρετεί 70 εκατομμύρια επιβάτες και η αεροπορική εταιρεία μαζί με τους συνεργάτες της στο Ντουμπάι, έχουν ήδη αναπτύξει σχετικά σχέδια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κατασκευή των σωστών υποδομών, που θα υποστηρίξουν και θα επωφεληθούν αυτής της ανάπτυξης. Τα σχέδια ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον πρόεδρο της Emirates Airline, Tim Clark σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (Bureau International des Expositions, ΒΙΕ), που επισκέφθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να λάβουν την τελική τους απόφαση για τη διοργανώτρια πόλη του 2020 World Expo. Το Ντουμπάι είναι μεταξύ των πόλεων που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωσή του.«Σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα και τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν στενή συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους στο Ντουμπάι συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των Dubai Airports και GCAA, για να βεβαιωθούμε ότι θα υπάρχουν οι σωστές υποδομές που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη του στόλου και της επιβατικής κίνησης . Συνεργαζόμαστε για κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας, από τεχνικά ζητήματα όπως ο εναέριος χώρος και η λειτουργία επί εδάφους, ως την εμπειρία του κάθε πελάτη, όπως οι τερματικές εγκαταστάσεις και η αποτελεσματική εξυπηρέτηση κατά την επιβίβαση. Είναι μια εταιρική σχέση, καθοδηγούμενη από μια σαφή και σταθερή ηγεσία που αναγνωρίζει την αεροπλοΐα ως βασική οικονομική κινητήρια δύναμη, ενστερνίζεται τον ανοικτό ανταγωνισμό και προωθεί μια συναινετική προσέγγιση για τις επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Clark.

Οι επισκέπτες και η επιβατική κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία, με τους αριθμούς των διεθνών επιβατών να παρουσιάζουν σχεδόν διπλάσια μεγέθη, από 24,8 εκατ. το 2005 σε 47,2 εκατ. το 2010. Πέρυσι , το αεροδρόμιο διακίνησε συνολικά 57 εκατομμύρια επιβάτες από 225 προορισμούς, που ταξιδεύουν με περισσότερες από 140 αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Emirates.

Το 2020, το Ντουμπάι αναμένει να υποδεχτεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια επισκέπτες και οι υποδομές του αεροδρομίου έχουν «επιστρατευθεί» προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Το 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Terminal 3, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά την Emirates, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Concourse Α αποκλειστικά για αεροσκάφη Α380 της Emirates. Η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο σήμερα που λειτουργεί ένα εξειδικευμένο τερματικό σταθμό για αεροσκάφη A380. Το 2020, το Ντουμπάι αναμένει να υποδεχτεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια επισκέπτες και οι υποδομές του αεροδρομίου έχουν «επιστρατευθεί» προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Το 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Terminal 3, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά την Emirates, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Concourse Α αποκλειστικά για αεροσκάφη Α380 της Emirates. Η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο σήμερα που λειτουργεί ένα εξειδικευμένο τερματικό σταθμό για αεροσκάφη A380. Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι επίσης σε εξέλιξη εργασίες για την κατασκευή του Concourse D που θα εξυπηρετεί άλλες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν διεθνείς πτήσεις, και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015.

Το Al Maktoum International Airport στο Dubai World Central (DWC), που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2013 και εξυπηρετεί υπηρεσίες μεταφορών εμπορευματικών φορτίων, θα υποδεχτεί τις πρώτες επιβατικές πτήσεις της στις 27 Οκτωβρίου. Η Emirates κατασκευάζει επίσης ένα νέο «σπίτι» στο DWC για τις υπηρεσίες μεταφορών εμπορευματικών φορτίων με τερματικό σταθμό για cargo και υποστήριξη υποδομών, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Μάιο του 2014. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, το Al Maktoum International Airport θα έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται 160 εκατομμύρια επιβάτες και 12 εκατομμύρια τόνους εμπορευματικού φορτίου.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr