Τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, βράβευσε και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει το αεροδρόμιο σε ετήσια βάση.Ποιές αεροπορικές εταιρίες παρουσίασαν μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2012; Ποιές είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρίες; Ποια αεροπορική εταιρία εισήγαγε τα περισσότερα νέα δρομολόγια; Διαβάστε ποιοί ήταν οι ισχυρότεροι "παίκτες" στην αεροπορική βιομηχανία για το 2012!

Στα πλαίσια του 13ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών ΔΑΑ, που διεξάγεται κάθε χρόνο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και φέτος πραγματοποιήθηκε στις 14/02/2013, βραβεύθηκαν οι αεροπορικές εταιρίες με την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία το 2012. Μεταξύ άλλων θεμάτων, παρουσιάστηκαν θέματα όπως η επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς για το «δύσκολο» 2012, η αναπτυξιακή πολιτική κινήτρων και τα στοχευμένα οικονομικά κίνητρα για τη διατήρηση και την τόνωση της αεροπορικής κίνησης της Αθήνας, καθώς και οι αισθητικές παρεμβάσεις και οι νέες υπηρεσίες του αεροδρομίου που εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Η αξιολόγηση των επιπτώσεων της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και της κρίσης της Ευρωζώνης στον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο, συζητήθηκε σε πάνελ εκπροσώπων αεροπορικών εταιριών, στο οποίο συμμετείχαν ο κ. Kresimir Mlinar από την Croatia Airlines, ο κ. Christopher Shern από τη SAS και ο κ. Javier Suarez από τη Vueling Airlines.
Επίσης, σε πάνελ με θέμα τις εξελίξεις στον αεροπορικό και τουριστικό χώρο, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης και ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ.
Έμφαση δόθηκε και φέτος στο θέμα της ανάπτυξης του «e-travel», το οποίο ανέπτυξαν οι κύριοι Γιώργος Μπαλιούσκας, Εμπορικός Διευθυντής της «airtickets.com» και Νίκος Γουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της «e-Travel». Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρίες το 2012, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα. Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απένειμε ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρίες:

A. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

→ Το βραβείο απονεμήθηκε στην Transavia.com, η οποία το 2012 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια του 2011. Στην ίδια κατηγορία έλαβε ειδική τιμητική διάκριση και η Air China.

Β. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2012

→ H Cyprus Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2012, ενώ η Turkish Airlines και η Air France έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης (Thin Route )

→ Το βραβείο κατέκτησε η Royal Jordanian για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2012.

Δ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία με εποχικό δρομολόγιο

→ Το βραβείο κατέκτησε η Transaero για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2012.

Ε. Βραβείο Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού

→ Το βραβείο κατέκτησε η British Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Λονδίνου ως Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν η Aegean Airlines και η easyJet.

Z. Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού εκτός Ευρώπης

→ Το βραβείο κατέκτησε η Qatar Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη της Ντόχα ως Κορυφαίου προορισμού εκτός Ευρώπης.

Η. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες ανά γεωγραφική περιοχή

(υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2012 /2011)

→ H εταιρεία SAS Scandinavian Airlines τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν οι Turkish Airlines και η Air France.

→ Η Aeroflot βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

→ Η Etihad Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Στην ίδια κατηγορία η Qatar Airways και η Middle East Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

→ Η Egypt Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Αφρικής.

Θ. Βραβείο για την εταιρεία με τους περισσότερους νέους προορισμούς στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

→ Η Air France τιμήθηκε ως η εταιρία με τα περισσότερα νέα δρομολόγια στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για το 2012.

→ Η Egypt Air τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2012, ενώ έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση η SAS Scandinavian Airlines και η Aeroflot.

Ειδικά βραβεία:

→ Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρία για το 2012 μεταξύ των Ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).

→ Η Emirates τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρία για το 2012 μεταξύ των διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).

Πηγή: aia.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr