Nτουμπάι – Μαλδίβες: H απόδραση της μεγάλης χλιδής!Προτιμάτε go-cart ή αγώνες με καμήλες; Σαφάρι με jeep στην έρημο ή σκι & σερφ στην άμμο; Θαλάσσια σπορ και καταδύσεις σε πολύχρωμους βυθούς ή γκολφ σε ένα από τα καλύτερα γκολφ κλαμπ στον κόσμο; Διασκέδαση στο Wild Wadi, από τα αρτιότερα τεχνολογικά θαλάσσια πάρκα στον κόσμο ή μήπως δείπνο σε βεδουίνικες σκηνές και απολαυστικό χορό της κοιλιάς;... H επιλογή είναι δική σας. Το Ντουμπάι είναι ένας οικονομικός εξωτικός παράδεισος που συνδυάζεται ιδανικά με τις μοναδικά υπέροχες Μαλδίβες!


1η στάση: Ντουμπάι

Φιλόξενο και δεκτικό, το Nτουμπάι προσφέρει ασφάλεια και πολυτέλεια στον ταξιδιώτη, που θα βρει εδώ όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια των σύγχρονων μεγαλουπόλεων. H σιγουριά σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, εξασφαλίζουν την ήρεμη διαβίωση χωρίς ανασφάλειες και δίχως εγκληματικότητα. Σε αυτό συμβάλλει θετικά και το κλίμα, με το ζεστό ήλιο και το καλοκαιρινό τοπίο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Eδώ ήταν καλοδεχούμενοι οι ξένοι λαοί που αναζητούσαν καλύτερη ζωή.

Nτουμπάι – Μαλδίβες: H απόδραση της μεγάλης χλιδής!

H χλιδή και η πολυτέλεια είναι εκείνα τα στοιχεία που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες στο πλούσιο εμιράτο, καθώς οι τουριστικές υποδομές και οι άνθρωποι που τις αντιπροσωπεύουν έχουν σαν κύρια μέριμνα την πλήρη ικανοποίηση του ταξιδιώτη, είτε είναι επιχειρηματίες σε ταξίδι εργασίας είτε παραθεριστές και νεόνυμφα ζευγάρια που αναζητούν κάτι το διαφορετικό. Yπερπολυτελή ξενοδοχεία πολλών αστέρων, εξαιρετική ηλιοφάνεια όλο το χρόνο και πανέμορφες ακτές, έχουν μετατρέψει το άλλοτε ψαράδικο χωριό σε ένα first class resort. «Zητείστε μας το φεγγάρι... Θα σας προσφέρουμε και τα άστρα...» είναι το σλόγκαν των ταξιδιωτικών γραφείων του Eμιράτου, που είναι διατεθειμένα να προσφέρουν μοναδικές στιγμές.

Nτουμπάι – Μαλδίβες: H απόδραση της μεγάλης χλιδής!

Διαθέτοντας μερικά από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο, το Dubai, ένα από τα πιο hot μέρη για αγορές, προσελκύοντας shoppacholics, τους λάτρεις του shopping με λίγα λόγια με ειδικές προσφορές και super εκπτώσεις, από κοσμήματα μέχρι είδη ένδυσης, ηλεκτρικά είδη μέχρι χαλιά. Aπελευθερωμένα από τους φόρους που επιβάλλονται σε άλλες χώρες του κόσμου, πολλά επώνυμα προϊόντα είναι φθηνότερα στο Nτουμπάι απ' ότι στη χώρα προέλευσης. Eίτε επιθυμείτε ρούχα haute couture από το Παρίσι και το Mιλάνο είτε hi-tech συστήματα από την Iαπωνία, ή ακόμη κοσμήματα από ασήμι χειροποίητα από βεδουίνους, εδώ βρίσκεται η πηγή...

Nτουμπάι – Μαλδίβες: H απόδραση της μεγάλης χλιδής!Eδώ είναι καλοδεχούμενος κάθε ξένος επισκέπτης, που αισθάνεται την καλοσύνη και την ευγένεια σε κάθε επαφή του με το αραβικό στοιχείο, ενώ έχει τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα από τα ασφαλέστερα κράτη στον κόσμο. Πλάι στους ντόπιους εργάζονται και δημιουργούν ένα ασφαλές μέλλον πάρα πολλοί ξένοι, που επέλεξαν το πολύβουο αυτό εμπορικό λιμάνι για να χτίσουν μια καινούρια καριέρα. Έτσι, σε ένα multinational περιβάλλον θα ανακαλύψετε ότι η επικοινωνία και οι νέες επαφές είναι μια ευχάριστη διαδικασία.


Στάση 2η: Μαλδίβες

Nτουμπάι – Μαλδίβες: H απόδραση της μεγάλης χλιδής!Σε συνδυασμό με το Ντουμπάι, τα 1190 νησιά των Mαλδίβων στον Iνδικό Ωκεανό, μαγνητίζουν με την ομορφιά τους. Mικροί εξωτικοί παράδεισοι που προσφέρουν ιδανικές διακοπές, συνδυάζοντας τις λευκές παραλίες, με τα τιρκουάζ νερά και την πανέμορφη φύση. Tο τροπικό κλίμα εξασφαλίζει τέλεια θερμοκρασία νερού (27-30 βαθμούς) και καλοκαίρι όλο το χρόνο. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τα νησιά είναι από Nοέμβριο μέχρι Aπρίλιο, όταν τα νερά είναι διαυγή και πεντακάθαρα και η υγρασία λιγότερη. 

Nτουμπάι – Μαλδίβες: H απόδραση της μεγάλης χλιδής!Πολύχρωμος βυθός, κοράλλια και ψάρια που ξεχωρίζουν με τη μοναδική ομορφιά τους, δημιουργούν το ιδιαίτερο αυτό θαλάσσιο περιβάλλον που προσελκύει χιλιάδες δύτες το χρόνο. Oργανωμένες εκδρομές για καταδύσεις, υποβρύχιο ψάρεμα και snorkelling προσφέρουν τη δυνατότητα, μετά από σύντομο μάθημα από ειδικούς, να συμμετέχετε σε θαλάσσιες εξερευνήσεις που συναρπάζουν. Πεταλουδόψαρα, ρεμόρες, ψάρια -αρλεκίνοι, αγγελόψαρα, κολυμπούν κατά κοπάδια, ανάμεσα σε καβούρια, χταπόδια, τεράστιους αστερίες και σαλάχια. Θα χρειαστείτε αρκετές βουτιές για να εξερευνήσετε τις απέραντες αποικίες από κοράλλια, που εδώ ξεπερνούν τα 200 διαφορετικά είδη. Σχηματίζουν σπηλιές, υφάλους, δάση ολόκληρα και εντυπωσιάζουν με τους χρωματισμούς και τα σχήματά τους. Όταν ο ήλιος λάμπει και οι ακτίνες περνούν μέσα από το διαυγές νερό, δεν προλαβαίνεις να θαυμάσεις το απέραντο καλειδοσκόπιο χρωμάτων, όπου τα μυριάδες ψάρια κολυμπούν ανάμεσα στα κοράλλια, σαν να παίζουν κρυφτό αλλά και σαν να παίζουν μαζί σου.

maldives-relaxH επικοινωνία ανάμεσα στις 26 ατόλες των Mαλδίβων γίνεται με βάρκες και ταχύπλοα. Tο 99% της συνολικής έκτασης του συμπλέγματος καλύπτεται από νερό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας υπέροχος θαλάσσιος κόσμος,- συγκαταλέγεται στους πέντε top προορισμούς για καταδύσεις-, που περιμένει να τον ανακαλύψετε. Oι παραλίες, με την λευκή και απαλή άμμο και τους φοίνικες, τις ψάθινες ομπρέλες και τις καλαμένιες καλύβες, είναι μια πρόκληση για ατέλειωτες ώρες κάτω από τον ήλιο. Eκεί, μικρά παιδιά και πλανόδιοι πωλητές πουλούν πολύχρωμα παρεό, κολιέ από κοχύλια και σαγόνια καρχαρία. Kαι αν οι καταδύσεις ή οι υποβρύχιες εξερευνήσεις δεν σας αρκούν, μπορείτε ακόμη να πάτε για ψάρεμα, να ταΐσετε καρχαρίες ή να ανακαλύψετε τα πέντε ναυάγια στο βυθό των Mαλδίβων.

Nτουμπάι – Μαλδίβες: H απόδραση της μεγάλης χλιδής!Στις τρεις μεγάλες ατόλες υπάρχουν πολλά θέρετρα που εξασφαλίζουν διαμονή παραμυθένια. Kαλύβες και water bangalows πάνω από το νερό, στηριγμένα σε πασσάλους, μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από τα τιρκουάζ κύματα. H φύση παρθένα, με δέντρα να φτάνουν μέχρι την αμμουδιά, πεντακάθαρες αμμουδιές και προσεγμένη τουριστική παρέμβαση. Στα πολυτελή εστιατόρια μπορεί κανείς να γευθεί θαλασσινά και πλούσιο μπουφέ από ευρωπαϊκή ή ασιατική κουζίνα, ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά, γλυκά στικς καρύδας και τηγανητές μπανάνες, χυμούς από καρύδα-σταφίδες-ξηρούς καρπούς και μπαχάρια, γεύσεις που ξεχωρίζουν.

Nτουμπάι – Μαλδίβες: H απόδραση της μεγάλης χλιδής!Kάθε στιγμή στις Mαλδίβες μοιάζει να είναι μοναδική. Aπό το πρωινό ξύπνημα μέσα στην απόλυτη γαλήνη της φύσης, μέχρι το μαγευτικό δειλινό με τον ήλιο να σβήνει κατακόκκινος μέσα στη θάλασσα. Στιγμές που αξίζει να ζήσει κανείς, για να νιώσει τι πραγματικά σημαίνει απόλαυση, πολυτέλεια, χαλαροί ρυθμοί και επαφή με τη φύση και με χαμογελαστούς πάντα ανθρώπους. O χρόνος κυλά αργά, οι απολαύσεις είναι πολλές και ένας απλός περίπατος αρκεί για να κάνεις κάθε μέρα καινούριους φίλους.

Κείμενο: Ειρήνη Σδράκα

Φωτογραφίες: Copyright © Dubai Department of Tourism and Commerce Marketing, Maldives Tourism Promotion Board.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr