Ταϊλανδές μαθήτριες μπροστά στα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων

Η έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά περιοδεύει στην Ασία προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες. Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Σιγκαπούρη οι 3 σταθμοί της περιοδεύουσας έκθεσης “The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks” του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Η μοναδικής σύλληψης έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά συνεχίζει την περιοδεία της στη Νοτιοανατολική Ασία και την Άπω Ανατολή, συγκεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας και προβάλλοντας τα τεχνολογικά επιτεύγματα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού σε χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους.

Από αριστερά: ο John Φωτιάδης, πρόεδρος του Ελληνο-ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Δημοσθένης Κοράλλης, πρόξενος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ταϊλάνδη, και ο πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Επιστημών Ταϊλάνδης Rawin Rawinwongse, με αναμνηστικό αντίγραφο του Υπολογιστή των Αντικυθήρων.Με την ονομασία “The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks”, η έκθεση ξεκίνησε την περιοδεία της από τη Νότια Κορέα και τα τρία μεγαλύτερα εθνικά τεχνολογικά μουσεία της -το Εθνικό Μουσείο Επιστημών στην Daejeon, το Μουσείο Επιστημών στην Gwangju και το Εθνικό Μουσείο Επιστημών στην Daegu. Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017, 1.500.000 επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα εκθέματα, θαύμασαν το τεχνολογικό επίπεδο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και διαπίστωσαν ότι αποτελεί το θεμέλιο για πολλές επιστήμες και τεχνικές της νεωτερικής εποχής. Η έκθεση αποτέλεσε κεντρικό γεγονός στα κορεατικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ο Κώστας Κοτσανάς, δημιουργός της Έκθεσης και του Μουσείου, βραβεύτηκε από την Ένωση Μουσείων Επιστημών Ασίας για το έργο και την προσφορά του στον τομέα της Επιστήμης της Τεχνολογίας.

2 Το εντυπωσιακό Εθνικό Μουσείο Επιστημών της ΤαϊλάνδηςΑπό τις 16 Μαΐου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018, η έκθεση φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών, στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρευρέθησαν o πρόεδρος του Ελληνο-ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου John Φωτιάδης, ο πρόξενος της ελληνικής πρεσβείας στην Μπανγκόκ Δημοσθένης Κοράλλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Επιστημών της Ταϊλάνδης Rawin Rawinwongse και Suwarong Wongsiri αντίστοιχα.

4 Επίδειξη του αυτόματου σπονδείου με κερματοδέκτηΧωρισμένη σε ενότητες, όπως ρομποτική, υπολογιστική (computing), ατμοκίνηση, αεριοπροώθηση, αυτοκίνηση, αυτόματη πλοήγηση, αυτοματισμοί, προγραμματισμός, τηλεπικοινωνίες, κρυπτογράφηση, γεωδαισία, χαρτογράφηση, αστρονομία, μετρητικά όργανα, αυτόματα, αξιοποίηση υδραυλικής και αιολικής ενέργειας, εφαρμογές ιμαντοκίνησης, οδοντοκίνησης και αλυσοκίνησης, η έκθεση αναδεικνύει το γεγονός ότι πλείστες σύγχρονες τεχνολογικές κατακτήσεις έχουν τις ρίζες τους στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

7 Εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολείαΟι επισκέπτες της έρχονται σε άμεση επαφή με τα εκθέματα, έχουν τη δυνατότητα να τα θέσουν σε λειτουργία και τα βλέπουν να «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια τους χάρη στην ευφυή ανακατασκευή τους από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Η επιτυχία της έκθεσης “The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks” πιστοποιείται από το γεγονός ότι, μετά την Ταϊλάνδη, θα φιλοξενηθεί στο Science Center της Σιγκαπούρης, από τις 19 Οκτωβρίου 2018 έως τις 17 Μαρτίου 2019.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr