Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά εγκαινιάζει στο "STEP ART - Bήμα Τέχνης", έναν ειδικό χώρο στο κτήριο της οδού Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, την εικαστική έκθεση «Η Πολεμική Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων». Η έκθεση λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η ελέπολις του ΕπιμάχουΗ έκθεση περιλαμβάνει 24 εκθέματα, τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σε φυσικό μέγεθος στα τρία παραρτήματα του Μουσείου - στην Αθήνα, στην αρχαία Ολυμπία και στο Κατάκολο. Μέσα από φωτογραφικό υλικό, λεπτομερείς περιγραφές και εικαστικές αναπαραστάσεις των όπλων της αρχαιότητας που καταπλήσσουν ακόμα και τους σημερινούς μελετητές, τονίζονται και αναδεικνύονται οι καινοτομίες των αρχαίων Ελλήνων στην αμυντική, επιθετική και πολιορκητική τέχνη.

Πολιορκητικές μηχανές, καταπέλτες, βλητικές μηχανές, τεθωρακισμένα οχήματα και ναυπηγικές επινοήσεις που άλλαξαν τον τρόπο και τις μεθόδους του πολέμου παρουσιάζονται και επεξηγούνται στο κοινό: το φλογοβόλο των Βοιωτών, η χελώνη επίχωσης του Διάδη, η σαμβύκη του Δαμίου, η τριήρης, η ελέπολις του Επιμάχου, η «σιδηρά χειρ» του Αρχιμήδη, είναι μερικά μόνον από τα εκθέματα που αποκαλύπτουν το εύρος και την αποτελεσματικότητα της πολεμικής τεχνολογίας που ανέπτυξαν οι Έλληνες, ιδιαίτερα μετά τον 4ο αι. π.Χ.

Στο Μουσείο της Αθήνας (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι), το κοινό μπορεί να θαυμάσει το ατμοτηλεβόλο του Αρχιμήδη, τον πολυβόλο καταπέλτη του Διονυσίου του Αλεξανδρέως και τον γαστραφέτη. Στα μουσεία της αρχαίας Ολυμπίας και του Κατακόλου εκτίθενται τα υπόλοιπα πρωτοποριακά αμυντικά και επιθετικά όπλα και επινοήσεις των αρχαίων Ελλήνων.

Ο λιθοβόλος καταπέλτηςΗ «Πολεμική Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων» παρουσιάζεται στο Μουσείο της Αθήνας παράλληλα με τις δύο μόνιμες εκθέσεις του: «Αρχαία Ελλάδα-οι Απαρχές των Τεχνολογιών» και «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια».

ΠΟΥ: Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι)
ΠΟΤΕ: Έως 31 Δεκεμβρίου 2018. Είσοδος ελεύθερη.

  • INFO: Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα - τηλ.: 211 4110044, 6907 292002
  • Ώρες λειτουργίας: 09:00–17:00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα
  • Website: http://kotsanas.com/
  • Facebook: @KotsanasMuseumOfAncientGreekTechnology
  • Instagram: @kotsanasmuseum

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr